לחתוך או לא לחתוך? מרדית' וויטני בדילמה על שיעור הדיבידנד של סיטיגרופ
מרדית' וויטני, האנליסטית מבית ההשקעות אופנהיימר, אשר הספיקה ביומיים האחרונים לחתוך את צפי הרווח הממוצע ב-84% עבור הבנקים המובילים, ולהתריע כי מריל לינץ' (סימול: MER), בנק UBS (סימול: UBS) וסיטי (סימול: C) אף יפספסו את תחזיות הרווחים שכבר נחתכו, לא מוותרת לסקטור הבנקאות גם היום.
הרווחים הנמוכים מן הצפוי יחייבו את סיטיגרופ, ווקוביה, בנק אוף אמריקה וולס פרגו לקצץ את הדיבידנדים שהם היו אמורים לחלק, כך אמרה היום האנליסטית מבית ההשקעות אופנהיימר.
"הטענה שלנו היא מאוד פשוטה. הבנקים שאנו מסקרים מתקרבים לרמות רווחים מסוכנות, אלו לא יתמכו בשיעורי הדיבידנדים הצפויים", כך ציינה היום וויטני. "עם תחילת פרסום הדוחות הפיננסים של הרבעון הראשון, הבנקים יצטרכו להתייחס ליכולתם לעמוד ברמות הדיבידנדים הנוכחיות", הוסיפה וויטני.
בחודש באוקטובר 2007, וויטני רכשה לעצמה מוניטין לאחר שחזתה שסיטיגרופ יהיה חייב לחתוך את רמת הדיבידנד, ויתרה על כך הוא יהיה צריך למכור חלקים מכנסיו בכדי לעמוד בדרישות החוקתיות.
רמת הדיבידנד שהחברה צפויה לשלם הוא נושא מאוד רגיש בעבור המשקיעים, במיוחד בתקופה מסוג זו שבה המשקיעים לא מוכרים מניות מסוימות רק משום שהן מספקות דיבידנדים גבוהים. שיעור הדיבידנדים הממוצע למניות הבנקאות מרחף כעת ברמת ה-6%, השיעור הגבוה ביותר מאז 1990.
אתמול, וויטני הסביר כי חברות הדירוג הורידו את הדירוג לניירות ערך בהיקף של 370 מיליארד דולר. וכאשר חברת דירוג חותכת את דירוג נייר הערך המוחק על ידי הבנק, אותו בנק מחוייב על פי חוק להגדיל את היקף הונו בהתאם. על פי וויטני, סיטיגרופ זקוק באופן נואש להזרקה גדולה ומהירה של הון. הסבר שרק מחזק את טענתה לגבי יכולת תשלום הדיבידנדים של סיטיגרופ. ווטני מציינת נקודה חשובה נוספת, בעקבות היקף המחיקות האדיר הצפוי לבנק, רווחיו יהיו נמוכים משמעותית בהשוואה לציפיות.
עם זאת, בשלב זה נתוני סיטיגרופ מציגים חוזקה פיננסית. על פי הספרים, מוסד בנקאי מחוייב להחזיק בשיעור נזילות מינימאלי של 6%, סך ההון העצמי מינימאלי של 10% ושיעור מינוף מינימאלי של 3%. על פי הדוחות של סיטיגרופ, הבנק מחזיק בשיעור נזילות של 7.12%, סך הון עצמי של 10.7% ושיעור המינוף עומד על 4.03%.