הצריכה הפרטית בארה"ב התחזקה ב-0.1%: הצמיחה האיטית ביותר מזה שנה
בחזית נתוני המאקרו היום בארה"ב עומדים נתוני הצריכה הפרטית לחודש פברואר וכן נתוני האינפלציה הנגזרים מכך, אשר פורסמו לפני מספר דקות. נתון הצריכה הפרטית, מייצג את הערך הדולרי של ההכנסות שקיבלו הפרטים במשק.
על פי הנתונים, נתון ההכנסה הפרטית טיפס ב-0.5%, עלייה בהשוואה לקונצנזוס הכלכלנים, אשר חזו עלייה של 0.3%. יש לציין, כי תזמון העלייה בהכנסה הפרטית מתאים בהחלט למסגרת הזמן של "חבילת התמרוץ" שסופקה על ידי הפדרל ריזרב.
"כאשר מנכים את העלייה במדד המחירים לצרכן והמסים, מתברר כי ההכנסה האישית הפנויה עלתה ב 0.3%, פי 3 הן בהשוואה לחודש הקודם והן בהשוואה ל 12 החודשים האחרונים, בממוצע!", כך אמר היום רונן מנחם, מנהל היחידה לאסטרטגיה והשקעות בבנק מזרחי טפחות.
עוד מהנתונים, שיעור השינוי במדד הצריכה הפרטית רשם עלייה של 0.1%, בהתאם לקונצנזוס הכלכלנים. כמו כן, ההכנסה מנכסים הוסיפה 0.2% גם היא.
מאז חודש נובמבר התחזק שיעור הוצאות הצרכנים בפחות מ-0.1% (ראלית), סימן ברור לכך שמנוע הצמיחה של הכלכלה הגדולה בעולם נתקל בקשיים משמעותיים, בעוד הצמיחה בשוק התעסוקה מעיבה והמשבר בשוק הנדל"ן ממשיך להתדרדר.
"אנו עומדים זה זמן על הסתירה בין מדד אמון הציבור, שקורס במהירות בחודשים האחרונים, לבין הוצאות משקי הבית בפועל, המגלות איתנות. ההוצאות בניכוי העלייה במחירים נותרו ללא שינוי, אך אם מבודדים מהן את ההוצאות על דלקים וגז, מתקבלת תמונה נוחה יותר.", ציין מנחם.
" נראה כי משקי הבית מושפעים לרעה מהחדשות וההערכות הסובבות אותם, אך מדי חודש בחודשו הם נוכחים לדעת שמסלול ההכנסות והצריכה משכיל להתמודד עם המצב.", הוסיף מנחם.
מדד אינפלציית הליבה ( בניכוי מחירי המזון והאנרגיה), בתיאום שנתי, נקבע על רמה של 2% בעוד קונצנזוס הכלכלנים עמד על שיעור של 2.1%.
בעוד ההכנסות מתחזקות בקצב מהיר יותר מן ההוצאות, שיעור החיסכון הפרטי זינק ב-0.3%, בפעם הראשונה מזה 4 חודשים שרווחי משקי הבית גדלו לאחר ניכוי ההוצאות. מקור התחזקות שיעור החסכון הפרטי הפתיע את רוב הכלכלנים, שציפו כי התחזקות שיעור החסכון הפרטי יגיע בעקבות הידוק ההוצאות של הצרכנים על רקע הציפיות להכנסה נמוכה יותר.