כלכלנים בתגובה לירידה השבועית החדה של הדולר בעולם: "למה לשים את הכסף בארה"ב?"
כבר ידוע זה מכבר כי לא רק השקל מתחזק מול הדולר, וכי תופעת היחלשותו של המטבע האמריקנית מול השקל היא חלק מתופעה עולמית רחבה יותר של היחלשות הדולר בעולם. את השבוע החולף סגר הדולר בירידה השבועית החדה ביותר שידע עד כה ב-2008, וזאת לאחר שיו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, אותת כי ימשיך להוריד את הריבית בארה"ב על מנת למנוע הידרדרות למיתון.
נתוני המאקרו המאכזבים שפורסמו ביום שישי בארה"ב לחצו עוד יותר על הדולר, והכלכלנים מאמינים כי עדיין אין זה הסוף. "השוק מגיב לחולשה הכלכלית בארה"ב ולפסימיות של הפדרל ריזרב", מסבירים בבית ההשקעות UBS. "הדולר ימשיך להיאבק".
ברננקי אמר בשבוע שעבר כי ה'פד' יפעל ככל שיידרש על מנת לתמוך בצמיחה הכלכלית, ואותת בכך על המשך הורדות הריבית. החוזים העתידיים על הריבית מאותתים על סבירות של 68% להפחתה של 0.5% ל-2.5% בפגישת ה'פד' הקרובה ב-18 במרץ. כמו כן, ישנה סבירות של 23% לקיצוץ של 0.75% בריבית.
"ישנו עוד הורדות ריבית בדרך וזה מתכון בטוח לתסריט היחלשות של הדולר", אמרה דיאן הירשברג, סמנכ"ל מחלקת מט"ח ב-Bank of Montreal. מאז ה-18 בספטמבר, עת הוריד ה'פד' את הריבית לראשונה מאז שנת 2003, איבד הדולר 5% מול האירו.
אקסל מארק, סוחר מט"ח ב-Merk Hard Currency Fund, מדגיש גם הוא כי "הורדות הריבית מחלישות את הדולר. למה שמישהו ישים בכלל את כספו בארה"ב עם כל החדשות השליליות שמגיעות משם?".