מנכ"ל טאו: "יש לנו היום כסף להרים כל עסקה במשק"

לחברה למעלה מ-200 מיליון דולר פנויים שמחפשים כתובת. יוסי ארד, מנכ"ל החברה מספר על התכניות והאטסטרטגיה של החברה שעברה תוך שנה וחצי מגירעון בהון העצמי של כ-50 מ' שקל לחברה בעלת הון עצמי של 100 מ' שקל
עפרה ברון |

"אנחנו נמצאים כיום במצב בו אנו יכולים להרים כל עסקה במשק הישראלי מבחינת המשאבים הפיננסיים הזמינים העומדים לרשותנו", כך אמר היום יוסי ארד, מנכ"ל טאו תשואות במסיבת עיתונאים שנערכה לקראת הצגת הדוחות הכספיים של החברה לשנת 2006 בחודש הבא.

מאז רכש אילן בן דב, יו"ר החברה את השליטה בירדן אז שינה את שמה ל"טאו תשואות" במאי שנת 2005, החברה עברה מגירעון של כ-44 מיליון שקל, לחברה בעלת הון עצמי של כ-100 מיליון שקל נכון לפברואר 2007. יתרה מכך, כתוצאה מגיוסים רבים שביצעה, ארד אומר כי לחברה למעלה מ-200 מיליון דולר זמינים להשקעות ואנו מחפשים לאתר חברות פוטנציאליות". לדבריו. על פי הערכות, החברה תתעניין ברכישת חברות כרטיסי האשראי שיאלצו להיפרד בקרוב מהבנקים ובחברות הביטוח.

לבן דב שאיפה לא קטנה: להפוך לקרן ההשקעות הציבורית הגדולה ביותר בישראל. את המטרה הוא מעוניין להשיג דרך השקעות ריאליות, כקרן השקעות, ודרך השקעות פיננסיות כקרן גידור. בכוונת החברה להמשיך לאתר חברות להשקעה, להרחיב ההשקעה בתחום הנדל"ן בארץ ובחו"ל, להרחיב את פעילות חברת החיתום ולהתמחות בעסקאות גידור בשוק ההון עם קורלציה נמוכה לתנודות השוק.

מדיניות החברה כקרן גידור היא השקעה בעיקר בחברות ישראליות. לדבריו של ארד, "אנחנו לא מחפשים לא ניהול ולא שליטה. אנו מחפשים לאתר את המנהלים הטובים. הערך המוסף שלנו הוא בכך שאנו יודעים לאתר לאתר חברות טובות עם צוות הנהלה טוב- שלראייתנו מהווה את הקריטריון החשוב ביותר בבחירת חברה, ולבצע אקזיט מוצלח".

החברות שמעניינות במיוחד את טאו הן חברות ישראליות, מאחר ואיתן ההיכרות הגבוהה ביותר והן בעלות פוטנציאל צמיחה. "לא תמצאו אותנו בסטארט-אפים אלא בחברות שמייצרות ערך, כמו חברות הנדל"ן או חברות מסקטור התעשיה".

מאז רכשה את השליטה בירדן, בין היתר טאו רכשה 30% מגילאון השקעות, 22.5% מחברת דרבן, שותפה עם הפניקס ב-50% החזקה בקניון מול הים, רכשה 9% מחברת טן וההקימה את טאו תשואות אג"ח, בה יש לה החזקה של כ-80%.

בשבוע שעבר החברה השלימה הנפקת איגרות חוב לגיוס 100 מיליון שקל עם ביקושי עתק שהסתכמו בכ-75 מיליארד שקל. הריבית בהנפקה נקבעה בגובה 5.5%.

נזכיר כי בחודש שעבר, מימשה החברה את האופציות שברשותה לרכישת 7.7 מיליון מניות של בית ההשקעות גילאון הנסחרות בת"א. טאו הזרימה לקופתה של גילאון כ-25.2 מיליון שקל והפכה לבעלים של כ-23.5% ממניות גילאון (בדילול מלא).

כמו כן, לפני כשבועיים עופר ויעקב נמרודי השלימו את השלב השני ברכישת מניות הכשרת הישוב מידיה של טאו בהיקף של 143 מיליון שקל. לכשתושלם המכירה, בטאו צופים רווח של כ-62 מיליון שקל. כעת נותרו בידיה של טאו 5% מהכשרת הישוב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה