שבתאי אדלרסברג, נשיא ומנכ"ל אודיוקודס
צילום: יח"צ
דוחות

אודיוקודס נופלת ב-7% לאחר הדוחות בצל המכסים; הרווח הנקי ירד ב-10%

ההכנסות הסתכמו ב-60.4 מיליון דולר, הרווח הנקי המתואם עמד על 4.7 מיליון דולר, ירידה של 10%; החברה ייחסה את השחיקה ברווחיות למכסים החדשים על יבוא מסין, אך צופה צמיחה מואצת במחצית השנייה הודות לבינה מלאכותית ושירותים בענן

אביחי טדסה |

אודיוקודס הדואלית אודיוקודס -11.08%  , יורדת בכ-7% במסחר בת"א לאחר פרסום תוצאות הרבעון הראשון של 2025. החברה, שפועלת בתחום פתרונות תקשורת אחודה (UC), מרכזי שירות חכמים (CX) ובינה מלאכותית לשיחות קוליות, רשמה ירידה ברווח למניה והתמודדה עם לחצי רווחיות בעקבות מכסים חדשים על יבוא מסין. עם זאת, החברה ממשיכה להציג צמיחה בתחומים האסטרטגיים שלה. הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הסתכם ב-4.7 מיליון דולר, ירידה של כ-10% לעומת 5.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה עמד על 15 סנט, לעומת 17 סנט ברבעון המקביל, מתחת לצפי האנליסטים בוול סטריט לרווח של 17 סנט למניה. ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-60.37 מיליון דולר, ללא שינוי מהותי לעומת הרבעון הראשון של 2024, ומתחת לצפי האנליסטים להכנסות של 60.45 מיליון דולר.


אודיוקודס דיווחה על גידול של 3.4% בהכנסות משירותים, שהסתכמו ב-32.6 מיליון דולר, יותר ממחצית מההכנסות הכוללות. תחום השירותים המנוהלים (Live Services), המהווה את ליבת האסטרטגיה של החברה בשנים האחרונות, הגיע לקצב הכנסות שנתי (ARR) של 67 מיליון דולר, זינוק של 25% לעומת השנה הקודמת. 

החברה הדגישה כי עסקיה עם מיקרוסופט במסגרת UCaaS (שירותי תקשורת אחודה בענן) צמחו ב-7% ברבעון, ותחום מרכזי השירות (CX) עלה ב-2% לעומת הרבעון המקביל. תחום הבינה המלאכותית לשיחות, הכולל פתרונות אוטומציה לשירות לקוחות וניהול שיחות קוליות, צמח ביותר מ-10% ברבעון, והחברה צופה האצה נוספת במחצית השנייה של השנה עם השקת הדור הבא של פלטפורמת Live, שתאפשר שילוב בין פתרונות תקשורת מתקדמים לבין מערכות עסקיות חכמות.


שיעור הרווח הגולמי ברבעון עמד על 65.2%, לעומת 66.5% ברבעון המקביל, ירידה קלה המיוחסת בעיקר לפגיעה ברווחיות ממכירת מוצרים עקב כניסת מכסי יבוא חדשים בארה"ב על סחורות מסין. שיעור הרווח התפעולי עמד על 8.9%, ירידה לעומת 11.1% אשתקד. ה-EBITDA המתואם הסתכם ב-6.2 מיליון דולר, ירידה מ-6.7 מיליון ברבעון המקביל. לעומת זאת, תזרים המזומנים מפעילות שוטפת דווקא התחזק משמעותית והסתכם ב-13.5 מיליון דולר. נכון לסוף מרץ 2025, יתרות המזומנים, הפיקדונות וההשקעות לטווח קצר וארוך של החברה עמדו על 95.7 מיליון דולר, עלייה של כ-1.8 מיליון דולר לעומת סוף 2024, בעיקר כתוצאה מתזרים חיובי.


ברבעון הראשון חילקה אודיוקודס דיבידנד של 18 סנט למניה, סכום כולל של כ-5.5 מיליון דולר, וניצלה את מסגרת רכישת המניות שלה כדי לרכוש 500 אלף מניות במחיר כולל של 5.2 מיליון דולר. נכון לסוף הרבעון נותרו לחברה 8.5 מיליון דולר במסגרת ההיתר המשפטי שקיבלה בישראל לחלוקת דיבידנד נוסף או רכישות חוזרות של מניות, והאישור בתוקף עד 14 ביוני 2025.


"אני שמח לדווח על רבעון ראשון יציב, שמבטא את המשך ההתקדמות בהוצאה לפועל של סדרי העדיפויות האסטרטגיים שלנו. המשכנו להניע צמיחה בשירותים המנוהלים (Live) בשווקי ה-UCaaS (תקשורת אחודה בענן) וה-CX (חוויית לקוח), לצד מכירה משלימה של שירותים מתקדמים מבוססי בינה מלאכותית," אמר שבתאי אדלרסברג, נשיא ומנכ"ל אודיוקודס. "בסך הכול ראינו מגמה חיובית בכל תחומי הליבה שלנו – UC, CX ובינה מלאכותית לשיחות – כאשר תחום ה-UCaaS, ובפרט הפעילות מול מיקרוסופט, צמח ב-7% ברבעון. פעילות ה-CX עלתה ב-2% לעומת השנה שעברה, ואילו תחום הבינה המלאכותית לשיחות רשם עלייה של מעל 10%. התחזקות התחומים הללו הניעה את הצמיחה המתמשכת של שירותי ה-Live, שהגיעו לקצב הכנסות שנתי (ARR) של 67 מיליון דולר, גידול של כ-25% לעומת השנה הקודמת. 


ההשקעות שלנו הובילו לפיתוח שורת מוצרים חדשים בתחום הבינה המלאכותית לשיחות, שמחלקות המכירות שלנו מצליחות להנגיש ביעילות ללקוחות ולשותפים. דוגמה לכך היא ההשקה האחרונה של Meeting Insights On-Prem, פתרון ראשון מסוגו בתעשייה שמאפשר ליהנות מיתרונות פרודוקטיביות מבוססי GenAI גם בסביבות רגישות מבחינת רגולציה ואבטחה. המוצר כבר זוכה לעניין משמעותי מצד לקוחות, עם צבר חזק של הוכחות היתכנות (PoC). אנחנו מצפים להתרחבות נוספת של פעילות ה-PoC בהמשך השנה, ולצמיחה מואצת של שירותים מבוססי בינה מלאכותית במחצית השנייה של 2025, עם השקת הדור הבא של פלטפורמת Live, שתשלב פתרונות חיבוריות עם אפליקציות עסקיות מובילות.

קיראו עוד ב"שוק ההון"


בצד התפעולי, חווינו ירידה ברווחיות הגולמית ממכירת מוצרים, כתוצאה מהמכסים החדשים שהוטלו בארה"ב על יבוא מסין. אנחנו עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות ופועלים כבר עכשיו לצמצם את ההשפעה של המכסים החדשים בהמשך השנה. למרות חוסר הוודאות שנוצר סביב נושא המכסים והסביבה המאקרו-כלכלית, אנחנו ממשיכים להתקדם בתהליך ארוך-הטווח של הפיכתנו לחברת תוכנה ושירותי ענן, תוך השקעה בשווקים החדשים של יישומי בינה מלאכותית לשיחות, שמהווים מנוע צמיחה לעתיד", סיכם אדלרסברג.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה