שחף שרגר מנכל הייפר גלובל
צילום: ענת קזולה

לקוח חדש להייפר בתחום הביטחוני הישראלי - הזמנה של 11 מ' דולר

הייפר גלובל קיבלה הזמנה ביטחונית של 11 מיליון דולר מלקוח ישראלי חדש - סימן חיובי לחברה שחוותה ירידה של 15% במגזר ישראל ב-2024, אבל כנראה מוקדם מדי להכריז על תפנית

רוי שיינמן |

חברת פתרונות המחשוב הייפר גלובל הייפר גלובל -1.65%   הודיעה כי קיבלה הזמנה לאספקת מערכות מחשוב טקטיות מלקוח חדש בתחום הביטחוני, בהיקף של מעל ל-11 מיליון דולר. ההסכם, שייפרס על פני חמישה רבעונים, כולל פיתוח מותאם אישית למערכות הלקוח, ובחברה מעריכים כי מדובר בתחילתה של שותפות ארוכת טווח שעשויה להתרחב בעתיד.


סכום ההזמנה כשלעצמו הוא לא "גיים צ'יינג'ר" עבור הייפר גלובל שהכניסה כ-274 מיליון דולר ב-2024, ירידה של כ-4% לעומת 2023, במיוחד כשהסכום צפוי להיפרס על פני יותר משנה. מה שעשוי להיות מעודד הוא העובדה שמדובר בלקוח חדש בתחום הביטחוני הישראלי, תחום שבשיחה האחרונה עם המנכ"ל, שחף שרגר, הוא ציין ש"צפוי לצמוח, אבל לא על חשבון דברים אחרים". 


האטה במגזר הישראלי, צמיחה בארה"ב

ההזמנה החדשה מגיעה על רקע תקופה מאתגרת עבור הייפר, שבדו"חותיה האחרונים הצביעה על ירידה של 4% בהכנסות השנתיות, וירידה חדה יותר של 10% ברבעון הרביעי. בעוד פעילות החברה בארה"ב רשמה צמיחה של מעל 20% ב-2024, מגזר הפעילות בישראל רשם ירידה חדה בעקבות סיום פרויקט AI משמעותי והיעדר עסקאות בסדר גודל דומה. על רקע ההאטה בפעילות, מניית הייפר ירדה בשנה האחרונה ב-8.9% לשווי של 742 מיליון שקל ומכפיל רווח של מתחת ל-13.


הרווח הגולמי השנתי נותר כמעט ללא שינוי, אך המנכ"ל שחף שרגר הדגיש בשיחה כי הייתה התחזקות בפעילות מול המגזר הביטחוני, תופעה שהולכת ותופסת מקום מרכזי באסטרטגיה של החברה: "התחום הביטחוני כבר מהווה 21% מהמחזור, ואנחנו רואים בו מנוע צמיחה מרכזי", אמר שרגר בראיון לביזפורטל. החברה ציינה כי ההכנסות מההזמנה האחרונה יוכרו במגזר ישראל של החברה.


עדיין מוקדם לקבוע אם מדובר בתחילתה של מגמה חיובית עבור הייפר בתחם הביטחוני. התחום מציג פוטנציאל, במיוחד לחברה כמו הייפר שתלויה בהזמנות נקודתיות ובהסכמים מול הגופים - ההסכמים הגדולים מול הגופים הביטחוניים הם בדרך כלל ארוכים ומספקים וודאות מסוימת לחברה, אך החברה תצטרך להראות המשכיות, הן ברמת לקוחות חדשים והן בהעמקת פעילות אצל לקוחות קיימים.


האטה בשבבים, וגם ברכישות

לעומת התחזקות התחום הביטחוני, הפעילות מול תחום השבבים - שהיה בעבר מנוע צמיחה משמעותי, כפי שנראה בעסקת הענק עם אנבידיה ב-2023, חווה האטה. "הלקוחות שלנו מעכבים פתיחה של פאבים חדשים, וזה פוגע בהיקפי ההזמנות", הסביר שרגר בשיחה.


תחום הרכישות, שאמור היה לשמש ככלי להתרחבות גלובלית, עדיין לא המריא. שרגר הודה בשיחה ש"לא הצלחנו ליישם את אסטרטגיית הרכישות כפי שציפינו", אך ציין כי המיקוד לשנים הקרובות יהיה בשווקים בארה"ב ובמערב אירופה.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה