עובדי מעריב נגד בן-צבי: איחוד המערכת עם זו של מקור ראשון - "מהלך חד צדדי"
עובדי מעריב יוצאים נגד המהלך לכאורה לאיחוד המערכות עם 'מקור ראשון', והעברת מערכת תל אביב לראש העין או לירושלים - מקום משכנה של מערכת 'מקור ראשון'. העובדים מבקשים לקיים פגישה עם המו"ל החדש של 'מעריב', שלמה בן-צבי, כדי לבחון את המהלכים הללו, כמו גם שינויים בתנאי העבודה והשכר שלהם.
במכתב שהעביר לבן-צבי, כתב עו"ד אמיר בשה ממשרד בנימין (בני) מ. כהן ושות', פרקליטו של ארגון העיתונאים המייצג את עובדי מעריב, כי איחוד המערכות לכאורה, כפי שנודע לעובדים, הוא מהלך "חד צדדי שמתעלם מנציגות העובדים והתנהלות שהפתיעה מאוד את נציגות העובדים. כך למשל, עיתונאי מעריב מונחים לבצע עבודות עבור מערכת 'מקור ראשון'".
עובדי 'מעריב' טוענים עוד כי "עיון בתלושי השכר שהונפקו בימים אלה לעובדים מעלה כי המעסיק הוא 'מקור ראשון' ובתוך כך, העובדים מתבקשים לחתום על חוזה העסקה עם 3 חברות שונות - מקור ראשון המאוחד (הצופה) בע"מ, תכלת תקשורת בע"מ, חברת המקומונים: ביזניס השבועון הישראלי בע"מ, באופן לא ברור. כידוע", ציין עו"ד בשה, "לכוונת מרשתך על מיזוג ו/או כל שינוי מבני או ארגוני עשויות להיות השלכות משמעותיות על זכויות העובדים ועתידם במקום העבודה ונציגות העובדים מוטרדת מפני המהלכים הצפויים".
בקרב נציגות העובדים המהלכים הללו מצביעים על "העדר שקיפות מצד ההנהלה... (ש)מביאה להתקדרות שמי היחסים בין הצדדים". עוד מצוין במכתב כי על חברה חלה החובה שלא לעשות שינויים מרחיקי-לכת מבלי לאפשר לנציגות העובדים להביע את עמדתה ולנהל עמה מו"מ, וזאת משום שיש בה הסכם קיבוצי.
"חששם של העובדים מהבלתי נודע", נכתב במכתב לבן-צבי, "במיוחד בהיעדר כל מידע אמין על פרטי השינויים, יוצרים אי-שקט וחרדה בקרב עובדים רבים בעיתון".
עוד מציינים העובדים כי הם סופגים שינויים בשכרם ובתנאים שלהם, ובמקביל, רשימת העובדים שהעביר בן-צבי לנציגות העובדים, אינה מדויקת וכי ישנם עובדים שמצוינים ברשימה, אינם עובדים יותר ב'מעריב'.
ממעריב טרם התקבלה תגובה.