משרד התקשורת מציע: גם זכיין שלא עמד במחויבות תוכן - יוכל לקבל רישיון

כך עולה מתזכיר החוק שפורסם הבוקר, לפני העברתו לחקיקה מזורזת בכנסת. ב'רשת' מאיימים: בלי השוואת התנאים שניתנו לערוץ 10 - נאלץ לעתור לבג"צ
אלכסנדר כץ |

תזכיר החוק שניסח מחלקת הייעוץ המשפטי של משרד התקשורת, מציע כי זכייניות ערוץ 2 'רשת' ו'קשת' יוכלו להגיש בקשה לקבל רישיון - ולקבלו - גם אם יהיו להן חובות בתחום התוכן.

בתזכיר שפורסם היום (יום א'), מנסה המשרד להרגיע את זכייניות ערוץ 2: "לצד קידום המלצות הצוות לפתרון סוגיית ערוץ 10", נכתב בתזכיר, "פעל משרד התקשורת לפעול להשוואת התנאים למתן יכולת להעניק רישיון גם לבעל זיכיון אחר שלא קיים את כל מחויבויות התוכן שלו". במשרד התקשורת גם מבהירים כי "לחוק המוצע לא תהיה השפעה על תקציב המדינה".

כזכור, בשבוע שעבר פורסמו המלצות ועדת לוקר, וביום שלישי חתמו עליהן שר האוצר יובל שטייניץ ויו"ר דירקטוריון ערוץ 10 אבי בלשניקוב.

על פי תזכיר החוק שהועבר הבוקר לגורמים שונים, תוכל מועצת הרשות השנייה להעניק רישיון ב-3 מקרים בהם לא יכלה בעבר להעניק רישיון לבעל הזיכיון. המקרה הראשון הוא כאשר לפני כניסתו של התיקון המוצע לתוקף, בעל הזיכיון לא שילם את מחויבויותיו הכספיות, "ובלבד שהמועצה תיווכח, במועד בו תבחן את הבקשה לרישיון, כי מחויבויותיו הכספיות שולמו עד ל-31 דצמבר 2012".

במקרה השני, כאשר בעל הזיכיון לא עמד בהוראות החוק לעניין מקום ישיבתה של חברת החדשות, ובלבד שעד 1 בספטמבר 2013 בעל הזיכיון יעמוד בהוראות החוק (הכוונה היא כמובן ל'חדשות 10', א"כ). ובמקרה השלישי - כאשר המבקש לא עמד לפני כניסתו לתוקף של התיקון המוצע, בהתחייבויותיו בתחום התוכן, אבל מועצת הרשות השתכנעה כי חומרת ההפרה אינן מצדיקות את אי מתן הרישיון, ובתנאי שככל שההפרה טרם תוקנה, תורה המועצה על תיקון ההפרה בתוך תקופת זמן סבירה. "ככל שהורתה המועצה על תיקון ההפרה כאמור", נכתב בתזכיר, "ימציא המבקש ערבות בנקאית אוטונומית בגובה ההפרה, להבטחת תיקונה, בהתאם לתנאים שעליהם יורה המנהל. לא תתוקן ההפרה במהלך התקופה שהוקצבה לכך וטרם ניתן לבעל הזיכיון רישיון לשידורי טלוויזיה, לא יינתן לו רישיון כאמור".

מאידך, ב-3 מקרים יפוג הזיכיון או הרישיון לשידורים: הראשון - בעל הרישיון לא עמד בתשלום החזר ההלוואה; השני - המורשה לשידורים לא שילם את דמי הזיכיון או הרישיון או דמי ההפצה שהוא חייב; ובמקרה השלישי - המורשה לשידורים הפר לאחר 1 ספטמבר 2013 את ההוראות בנוגע למקום מושבה של חברת החדשות.

תומכים בעזרה לערוץ 10, רוצים השוואת תנאים

ולמרות זאת, ב'רשת' מאיימים לפנות לבג"צ אם ההקלות לערוץ 10 לא ייחולו גם על הזכיינית. במכתב שהופנה לחברי ועדת לוקר, בראשותו של מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר, נכתב כי "במהלך הדיונים של נציגי 'רשת' מול הוועדה ומול גורמים מסומכים נוספים (שר האוצר והמנכ"לית הרשות השנייה אילת מצגר, א"כ), ניתנו הבטחות שלטוניות ברורות ונחרצות, כי יימצא פתרון כולל, שוויוני ומקיף לכל הכשלים הקיימים בשוק הטלוויזיה בישראל... כי הוועדה תנהג בשוויון בהתייחסותה למרשתנו ולערוץ 10 ותמנע מלהפלות ביניהן".

בזכיינית מציינים את הפגישה שהתקיימה בין מנכ"ל 'רשת' אבי צבי ללוקר, ואת דברי ההסבר, אולם למרות זאת, בזכיינית התפלאו לגלות ב-29 בנובמבר, בעקבות הפרסומים בתקשורת על מסקנות הוועדה, כי אלו "התמקדו כולן בערוץ 10... ב-4 בדצמבר הגיעה לידי רשת טיוטה של המצלות הוועדה, הכוללות הסדר חדש בנוגע לחובות של ערוץ 10 המותאמות במיוחד עבודה".

לדברי עורכי הדין אלדד כורש, אסף ביגר ואפרים אופק אהרון, ממשרד עמית, פולק מטלון ושות', ערוץ 10 זכה להקלות רבות במהלך השנים, בעשרות מיליוני שקלים. "הארכת תקופת הזיכיון חברת 'ישראל 10' כחלק ממתווה להצלתה, הנו ראוי ומבורך", כותבים פרקליטיה של 'רשת', אבל מאידך, "על מנת לשמר את השוויון המינימאלי הנדרש, חובה על הוועדה להמליץ על הארכת תקופת הזיכיון של מרשתנו לתקופה מצטברת של 5 שנים (מתוכן 3 שנים ללא תמורה) מעבר לתקופת הזיכיון המקורית", והכל באותם התנאים שהמסחריים והתוכניים החלים על 'ישראל 10'".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה