היסטוריה: 24 מיליארד ד' עזבו את הקרנות המנייתיות בשבוע האחרון

המשקיעים בעולם מביטים לבורסות בארה"ב בדאגה כאשר סכומי עתק נמשכו מהקרנות המנייתיות מתחילת השנה הנוכחית - צפו מספרים
דניאל קביליו |
נושאים בכתבה וול סטריט

בשנה שעברה, בערך בתקופה בה אנו נמצאים עכשיו, בתי ההשקעות המובילים בעולם דיברו על דבר אחד - "המהפך הגדול". מהפך זה עניינו שינוי המדיניות של המשקיעים והסוחרים בעולם אשר נטשו את אגרת החוב הבטוחה והמבטיחה לטובת המניה המסוכנת והרגישה.

ולא בכדי. ב-2012 המשקיעים הבינו כי רוחות של שינוי נושבות בארה"ב. ה-S&P500 עלה באותה השנה ב-12% והדאו ג'ונס הוסיף 7%. העליות המדוברות הגיעו לאחר שב-2011 המדד שמאגד בתוכו את 500 המניות הגדולות בארה"ב עלה 0.61% והדאו ג'ונס הוסיף 6%.

אבל בתקופה הנוכחית, הרוחות נושבות לכיוון אחר, ואולי לאותו הכיוון של 2012. על פי מידע שהתקבל מ-Lipper, חברת בת של מכון המחקר Thomson Reuters, בשבוע שנסתיים ב-5 לחודש נמשכו 22.3 מיליארד דולר מ-ETF המבוססים על מניות ארה"ב. מדובר במשיכה האגרסיבית ביותר שנרשמה מאז ומעולם, אשר מתעלה על ה-19.5 מיליארד שנמשכו בשבוע שנסתיים ב-25 ליוני 2008.

עוד מדווחת LIPPER כי המשקיעים נטשו בהמוניהם את תעודת הסל אשר עוקבת אחרי ה-S&P500 (ה-SPDR S&P 500 ETF Trust) אשר איבדה מתחילת השנה מעט פחות מה-S&P500. סכום של 7.6 מיליארד דולר נמשך מתעודת הסל המדוברת בעוד שמדד ה-MSCI לשווקים המתעוררים איבד 2.5 מיליארד דולר.

מחקר דומה שביצעו אנליסטים מזרוע של בנק ההשקעות סיטי מצאו כי 24 מיליארד דולר עזבו את קרנות הנאמנות אשר מורכבות אך ורק ממניות באותו השבוע. באותו הזמן, 13 מיליארד דולר זרמו לשוק האג"ח בארה"ב. שני המספרים הללו הם בסימן שיא שלא נראה כמותו עד למועד הנוכחי.

כאמור, שווקי המניות בוול סטריט, ובעולם כולו, סובלים מתחילת השנה מלחץ מכירות כבד שהוא תוצאה של כמה גורמים. בראש ובראשונה מציינים הכלכלנים בעולם את סין, והצמיחה המקומית. גורם נוסף אשר מוביל את המניות להסחר תחת לחץ הוא כמובן צמצום התכנית להקלה כמותית של הפדרל ריזרב.

"זה היה השבוע ה-15 בו המשקיעים משכו כספים מהשווקים המתעוררים, כאשר השבוע האחרון היה הגרוע ביותר מבחינת זו ב-4 שנים האחרונות" אמרו אנליסטים מ-CITI מרקוס רוזגן ו'יו הין פונג'.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה