איתות מסוכן - הנה סקטור מנייתי שמפחיד להיות בו בימים אלו
מדדי המניות המובילים דאו ג'ונס ו-S&P 500 רשמו שיאים היסטוריים נוספים ב-18 לספטמבר (15,676 ו-1,725 בהתאמה), אך מאז נסוגו ב-5% בצל החששות מאי אישור התקציב ואי ההסכמה על העלאת תקרת החוב, שצפויה להיפרץ. אם אלו יתממשו, עשוי להיווצר אירוע טכני, סימבולי בעיקר, של חדלות פירעון ממשלת ארה"ב. באופן אירוני, המשקיעים נוהרים חזרה לאג"ח הממשלתיות, אך מתעלמים מהעובדה שהפכו פעם נוספת לבני ערובה וכלי משחק בידי הפוליטיקאים. בכל אופן, מאז 2008 כללי המשחק השתנו לחלוטין, הממשלות המפותחות משלמות ריבית זעומה על שיעורי חוב שהולכים וגדלים, ואילו המשקיעים נשענים פעם נוספת, בלית ברירה, על הסיסמא - גדולים מכדי ליפול.
האם רפורמת "אובמה קייר" תיפתח לדיון?
בשנתיים האחרונות, מניות ענף הבריאות, כפי שהן מיוצגות ע"י תעודת הסל XLV של חברת ספיידר, רשמו תשואה פנטסטית של 60% - הרבה מעל השוק. זאת למרות שמדובר בענף שמרני יחסית המאופיין בצמיחה ומינוף נמוכים ומדיניות דיבידנד צומח לאורך זמן. רפורמת הבריאות של אובמה אמנם נועדה לשיפור נגישותם של אוכלוסיות חלשות בארה"ב לשירותי בריאות, אך גם חילקה בדרך כמה סוכריות לחברות הביטוח והתרופות בענף, המתבטאות עד כה בעלייה החדה בשווי השוק של אלו, יישום הרפורמה ב-2014 צפוי למסד כוח זה.
הרפובליקנים, שבמקור הגו את הרפורמה, כעת מתנגדים לה בעילה שהיא צפויה להגדיל את ההוצאה הממשלתית. עם זאת, ייתכן ומדובר במאבק פוליטי בו מתבצע ניסיון להשיג משהו בתמורה להחלת הרפורמה ב-2014 כתקנה. שהרי, לאחר כל ההכנות יהיה קשה להחזיר את הגלגל. השאלה היא מהו הדבר הזה? לזאת עוד מוקדם להשיב.
אופק רווחיות חברות הבריאות חיובי בטווח הארוך, אך בטווח הקצר ייתכן ומניות אלו החלו במימוש רווחים.