
"ב-2025 יש צפי למדדים גבוהים יחסית לצד חוסר ודאות גבוה, כך תתאימו את תיק ההשקעות"
סוף שנת המס 2024 מגיעה כאשר ישראל עדיין במלחמה, ודווקא בשנה זו יותר מתמיד כדאי לדאוג לכסף שיסייע לנו לעבור זמנים קשים. איך נערכים לשנה של חוסר ודאות, ואילו תקרות הפקדה כדאי לנצל על מנת למקסם את הטבות המס?
זיו וולף |
כבכול שנה, כדאי לנצל את סוף שנת 2024 לערוך סדר בתיק ההשקעות, לראות שכל הטבות המס מנוצלות במלואן והתיק מתאים לצרכים שלנו, ולציפיות מהשנה הקרובה. עם זאת, שנת 2024 לא היתה ככול שנה, היא הביאה עימה טלטלות ומשברים חמורים שנותנים את אותותיהם בכלכלה ובהכבדה על יוקר המחיה. אם יש לקח שכדאי ללמוד מ-2024 הוא שחסכונות משפחתיים חשובים וחיוניים מאוד על מנת להבטיח את היכולת הכלכלית של משפחתנו לצלוח תקופות קשות. בנוסף, כדאי גם להיערך לתקציב 2025 צפוי לכלול שלל גזירות שישפיעו עלינו ועל כספי החסכונות וההשקעות שלנו. ביום א' ה-15.12 נערוך וובינר סוף שנה בצל המלחמה בהשתתפות ויטלי פלוטינסקי, בעלים ומנכ"ל S.F.P - תכנון פיננסי, וארז וילף - מנהל השקעות בכיר באלטשולר שחם. מה צריך לדעת על סיום שנה בצל המלחמה?
הכינו את התיק לשנה של מדדים גבוהים יחסית
"אנו רואים את קצב האינפלציה במהלך 2024 חורג מהיעד של בנק ישראל – ונמצא מעליו. בתחילת 2025 צפויים להיכנס לתוקף צעדים שונים שנועדו להגדיל את הכנסות המדינה, כמו עליית מע"מ, אך יש להם פוטנציאל גם לתמרץ אינפלציה. לכן, ההערכות הכלכלנים המובילים צופים שגם ב-2025, אנו נחייה בקצב אינפלציה גבוה יחסית, דבר שמקטין את הסיכוי להורדות ריבית. יש לשער שהריבית תהיה ברמה הנוכחית לפחות לאורך החציון הראשון 2025" אומר ויטלי פלוטינסקי, בעלים ומנכ"ל של S.F.P תכנון פיננסי. אינפלציה שוחקת את כח הקניה של הכסף, ולכן בתקופה בה המדדים גבוהים חשוב שלא להשאיר כסף מיותר בעו"ש. פעם אחר פעם נתוני בנק ישראל מצביעים על מילארדי שקלים של הציבור שנמצאים בעו"ש ונשחקים. "כיום האפיקים הסולידיים ובהם הקרנות הכספיות מציעים תשואה טובה ביחס לסיכון שלהן למי שאופק ההשקעה שלו קצר, ומצמצמים את שחיקת הכסף", מציין פלוטינסקי.