ניתוח טכני: דולר ניוזילנדי – קיווי עסיסי
מדי פעם אפשר לזהות בגרפים התוך יומיים הזדמנויות נקודתיות שמתאפיינות ברמת סיכון נמוכה לעומת סיכוי גבוה יחסית. אחד מהתקדימים הידועים יותר והאמינים יותר הוא תהליך הדשדוש. בכל מימד זמן, תהליך זה פשוט לזיהוי ומאפשר בניית אסטרטגיה קלה וברורה. אפשר לזהות כעת בדולר הניוזילנדי סממנים המבשרים על מהלך חד העומד לצאת לדרך כנראה היום או לכל המאוחר מחר.
התמונה הטכנית
1. מבט על הטווח המיידי מעלה את הסבירות ולפיה צפויה תנועה חדה. לא מדובר במהלך עתיר אחוזים או פיפסים כי אם מהלך של כמה עשרות בודדות ואפילו פחות מכך. תמונה זו מתקבלת על ידי ניתוח גרף עמודות תוך יומי כאשר כל עמודה מייצגת שעת מסחר אחת בלבד.
2. שילוב כלי טכני פשוט המודד את התנודתיות (רצועות בולינגר), מלמד שבמהלך יום המסחר האחרון של השבוע, נסוגה התנודתיות וקטנות סטיות התקן במידה ניכרת. התנהגות זו מעלה את הסבירת ולפיה צפוי מהלך חד. אפשר לראות זאת בבירור על ידי המרווח ההולך וקטן בין הרצועות והדרך בה הן הופכות להיות מקבילות ואופקיות.
3. מבחינת הכיוון הרי שהוא אינו ברור די הצורך בשלב זה. אפשר לראות כיצד הדולר הניוזילנדי מדשדש בין 0.6930 דולר ל-0.6880 דולר. עומק הדשדוש מסתכם בסך הכל במשהו סביב 50 פיפס. כלומר, שבירה של אחד מהגבולות אמורה להניב מהלך מינימאלי באורך זה.
סיכום
מדי פעם עולות וצצות הזדמנויות מעניינות הקשורות לפרק הזמן המיידי. המסחר בפרקי זמן אלה אינו מתאים לכולם. בעיקר לסוחרים חובבי ריגושים ואדרנלין המוכנים לבלות בישיבה ממושכת מול המסך כדי להינות מרווח שמסתכם בכמה פיפסים.
* הערת אזהרה – המסחר במט"ח מסוכן על רקע התנודתיות הגבוהה והמינופים הגבוהים הנהוגים בשווקים אלו. הפעילות חייבת להיות מוגדרת ומדויקת בנקודות ספציפיות וכל פעולה חייבת להיות מגובה על ידי הוראה צמודה לקטיעת הפסד שלא תעלה של עשיריות בודדות של אחוזים ממחיר הקנייה
* אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
* הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
מאת: אייל גורביץ'