טופספין מדיקאל: שת"פ עם הטכניון לפיתוח טכנ' ה-MRI

יאפשר לשלב את הידע המעשי והניסיון שצברה טופספין עם טכנולוגית ה-MRI שלה בתחום הקרדיולוגיה עם הידע המדעי הנרחב של הטכניון בתחום ה-MRI ליצירת יכולות הדמיה נוספות
אסף מליחי |

חברת טופספין מדיקאל מדווחת היום, כי חתמה עבור חברת הבת שלה, טופספין אורולוגיה, על הסכם שיתוף פעולה עם הטכניון בחיפה לפיתוח מוצר חדשני, המבוסס טכנולוגיית ה-MRI של טופספין, להדמיה של גידולים סרטניים בערמונית, אשר יותקן ויופעל במרפאת האורולוג.

במסגרת ההסכם ישתפו הטכניון וטופספין פעולה לצורך פיתוח יכולות הדמיה נוספות בהתבסס על טכנולוגיית ה-MRI של טופספין החשובות להדמיה של גידולים סרטניים בערמונית בפרט ולישומים נוספים באורולוגיה וברפואה בכלל. שיתוף הפעולה יאפשר לחברה לשלב את הידע המעשי והניסיון שצברה עם טכנולוגית ה-MRI שלה בתחום הקרדיולוגיה עם הידע המדעי הנרחב של הטכניון בתחום ה-MRI ליצירת יכולות הדמיה נוספות. זכויות השימוש המסחרי בקניין הרוחני פרי שיתוף פעולה זה תיוותרנה בידי החברה בלבד.

הסכם זה בא בהמשך לדיווח החברה באוגוסט השנה על הקמת חברת הבת, טופספין אורולוגיה, במטרה לרכז את פעילות החברה בתחום סרטן הערמונית בפרט ואורולוגיה בכלל.

סרטן הערמונית הנו הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים. אחד מכל שישה גברים מאובחן כחולה בסרטן הערמונית וכ-600,000 מקרים חדשים של סרטן הערמונית מאובחנים בעולם המערבי מדי שנה. ל-MRI קונבנציונאלי יכולות מוכחות בהדמיית סרטן הערמונית, אלא שגודלה ומחירה של מערכת MRI קונבנציונאלית אינם מאפשרים לאורולוגים להשתמש בה במרבית המקרים. הטכנולוגיה של טופספין מאפשרת ביצוע MRI מקומי ללא צורך במערכת חיצונית יקרה ומסורבלת ועל כן עשויה להביא את יכולות ה-MRI למשרדו של האורולוג.

טכנולוגיית ה-MRI של טופספין תוכל באופן פוטנציאלי לאפשר הנחייה מדויקת של ביופסיה בערמונית, קביעת שלב הגידול (Staging) והנחיית טיפולים מקומיים כגון הקפאה. גודל השוק לאבחון סרטן הערמונית, קביעת השלב שלו והטיפול בו בארה"ב בלבד מוערך ביותר מלמעלה מ-5 מיליארד דולר בשנה.

ארז גולן, מנכ"ל החברה מסר: "אנו שמחים על ההזדמנות לשתף פעולה עם ד"ר אהרון בלנק מהטכניון, הנחשב למומחה בתחום ה- MRI. אנו רואים בהסכם שיתוף פעולה זה נדבך חשוב ביכולתנו לפתח בצורה מהירה אב טיפוס למוצר חדשני להדמיית גידולים סרטניים בערמונית. אנו מאמינים, כי הידע המקצועי והניסיון שמצוי בידינו בהדמיה בתחום הקרדיולוגיה, בשילוב הידע המדעי והמומחיות של הטכניון בתחום ה-MRI יביא למציאת פיתרון חדשני, יעיל וזמין לכל אורולוג לאבחון סרטן הערמונית".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה