1.9 טריליון מזומנים פנויים יגדילו את פעילות המיזוג
בכנס שערכה אמש פירמת רואי החשבון קסלמן וקסלמן PwC. הכנס סקר את שלבי מחזור חיי השקעה ישראלית בארצות הברית, תוך דגש על האספקטים המיסויים והרעיונות העדכניים ביותר בהם יש להתחשב, הן בעת תכנון השקעה חדשה בארצות הברית והן בתחזוק פעילות קיימת. בכנס השתתפו המומחים המובילים את תחום המיסוי האמריקאי בפירמת רואי החשבון העולמית PricewaterhouseCoopers (PwC).
"אתגרים עצומים ניצבים בפני חברות ישראליות הבוחרות להשקיע בארה"ב ובכלל זה ההתמודדות עם מערכת המס האמריקאית שהינה מורכבת ורב שכבתית. ארה"ב מהווה היום יעד השקעה עיקרי עבור חברות ישראליות בשל היותה שותפת מסחר מרכזית של ישראל". כך אמר אמש ג'רי זליגמן, שותף מיסוי בינלאומי וראש מחלקת המסים בקסלמן וקסלמן PwC ישראל.
לדברי Jules Reich, שותף מיסוי בתחום המיזוגים והרכישות (M&A ) ב-PwC בארה"ב, "שפע המזומנים הפנויים להשקעות בקרב החברות הציבוריות הכלולות במדד ה- S&P 500 וכן בקרב 50 חברות פרטיות מובילות עומד על כ-1.9 טריליון דולר מתחילת השנה. מדובר בעלייה של 147 מיליארד דולר (8.5%), מאז סוף 2005. נתון זה הינו בין האלמנטים המרכזיים המשפיעים על האצת פעילות המיזוגים והרכישות בארה"ב וכתוצאה מכך עשוי להשפיע על אופי פעילות משקיעים ישראליים בשוק האמריקאי".
Oren Penn, לשעבר יועץ ועדת הקונגרס האמריקאי לחקיקת מסים וכיום שותף מיסוי בינלאומי ב-Washington National Tax Services, PwC, אמר בכנס כי "בתחום האמנות למניעת כפל מס, ישנן שתי מגמות עיקריות בהתנהלות ממשלת ארה"ב אליהן יש לשים לב. המגמה הראשונה מתייחסת לשאיפת ארה"ב לפתוח למשא ומתן את האמנות הקיימות למניעת כפל מס, אשר אינן כוללות כיום סעיף של הגבלת הטבות (LOB). המגמה השנייה שבמסגרתה מנהלת לאחרונה ארה"ב משא ומתן בעיקר עם השווקים האירופיים, היא תיקון האמנות המאפשרות, בתנאים מסוימים, הוצאת דיבידנד מארה"ב לאירופה ללא ניכוי מס במקור."
Horacio Peña, שותף מוביל בתחום מחירי ההעברה בארה"ב ומראשי צוות מחירי ההעברה ישראל- ארה"ב, ציין בדבריו כי ארה"ב ממשיכה להדגיש את הצורך במחירי העברה, ולכן על חברות ישראליות להיערך לנושא זה וכן לתיעודו בהתאם לדרישות החוק.
Omri Yaniv, מנהל בכיר מתחום שירותי המס הבינלאומיים ב- PwC בארה"ב, ציין, כי ישנן מספר אפשרויות להשקיע בשוק האמריקאי, אם באמצעות כניסה ראשונית לשוק לצורך הקמת אופרציה, או באמצעות רכישת עסק אמריקאי קיים. בנוסף, ישנם מגוון שיקולים אותם יש לקחת בחשבון בעת בחינת אפשרויות ההשקעה בארה"ב- דוגמת בניית מבנה השקעה יעיל מבחינה מיסויית, מימון השקעה בצורה יעילה מבחינה מיסויית, קביעת מחירי העברה נכונים ותיעודם בהתאם לתקנות האמריקאיות ועוד."