גרף

רף פסיכולוגי: הדולר נופל מתחת ל-3.6 שקלים, איפה רמת התמיכה כעת?

המטבע האמריקני מאבד תוך שבועיים כ-1.8% מול השקל בשל הספק הרב לתקיפה בסוריה; FXCM, "ייתכן שנראה שוב התערבות של בנק ישראל"
מירון ארונוביץ |

מאז ה-28 באוגוסט, בו הגיע המטבע האמריקני לשיא של כמעט שלושה חודשים ושער של 3.666 שקל, נרשמת החלשות מתמשכת של הדולר. היום (ג') יורד הדולר לשער יציג של 3.604 שקלים בלבד - ירידה של כ-1.8% מאז ה-28 באוגוסט. בתוך כך, ממשיך הדולר לאבד גובה במסחר הרציף ונופל אל מתחת לרף ה-3.6 שקלים לרמה של 3.595 שקל בלבד.

מאז אותו שבוע באוגוסט בו מרבית ההערכות גרסו שארה"ב תתקוף בסוריה בליל שבת, הגיע הנאום ההססני של הנשיא, ברק אובמה, שהודיע על כוונתו לקבל את תמיכת הקונגרס. היום השווקים מגיבים עם יום שני רצוף של עליות שערים חדות בבורסות העולם על רקע המהלך הדיפלומטי של רוסיה לפיקוח בינ"ל על מצבור הנשק הכימי של בשאר אסד.

המטבע האמריקני אומנם מתחזק היום מול מרבית המטבעות בעולם, אבל נחלש מול האירו בכ-0.1% ובמעט פחות מכך מול הליש"ט הבריטית. בסה"כ נחלש הדולר מאז ה-28 באוגוסט מול האירו בכ-1.1%.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים היום, "הדולר-שקל קרס מטה עם פתיחת שבוע המסחר ואיבד ביממה אחת כמעט 4.5 אגורות. הדולר אמנם נחלש גם בזירת המט"ח העולמית, אולם הקריסה מול השקל היתה חריגה במיוחד. שוב, יש לייחס זאת לאפקט סוריה, שמייצרת תנודתיות גבוהה מאוד בזירת המט"ח המקומית בשבועות האחרונים, כלפי מטה וכלפי מעלה".

"אם בשבוע שעבר ההסלמה בין ארצות הברית לסוריה הזניקה את הדולר-שקל מעלה, הרי שהשבוע, על רקע הספקות באשר לעצם המתקפה, השקל מגלה עוצמה בולטת ולמעשה מחק בתוך 24 שעות את העלייה של השבוע שעבר. ההסתבכות הפוליטית של ברק אובמה דווקא מעוררת בשוק את התקווה כי המתקפה בסוריה בסופו של דבר לא תצא אל הפועל."

בהתייחס לכיוונו של הדולר בתקופה הקרובה מציינים ב-FXCM כי, "למרות התנועה החדה אמש, ייתכן בהחלט שנראה התייצבות כעת בשער הדולר-שקל, וזאת עד להתבהרות התמונה. רמת התמיכה הבאה למטה היא 3.585 ורמת ההתנגדות למעלה היא 3.62 שיהוו את גבולות הטווח של הדולר-שקל בימים הקרובים. אם בכל זאת נראה האצה מסוכנת כלפי מטה, בהחלט ייתכן שנראה שוב את בנק ישראל מתערב במסחר כדי לבלום את הפיחות, כפי שעשה בשבוע שעבר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה