
שילוח פוליטי, אבל רק בטוויטר: "לא חושש שלקוחות יעזבו אותי בגלל דעותיי"
מספר העובדים בתעשיית הפרסום הישראלית, הצטמצם ב-25%, אם בגלל שפוטרו או שעזבו את התחום. כך העריך הבוקר (יום ו') יו"ר מקאן אריקסון אילון שילוח, בשיחה בתכנית 'מייבשים את הביצה' ברדיו תל אביב FM102. לדבריו, "תעשיית הפרסום היא מראה של המשק הישראלי, כשהמשק פורח שוק הפרסום פורח עוד יותר, וכשהמשק בחוסר, שוק הפרסום מצמצם עוד יותר. המשק חייב להיות משוחרר. ברגע שהמשק לא תחרותי אין סיבה לפרסם".
שילוח אמר בנוגע לרווחים מפרסומות בטלוויזיה, כי "אם היו פחות שחקנים בטלוויזיה, אז היו מרווחים. למה צריך 2 בניינים לערוץ 2?" (בהתייחסו ל-2 הזכייניות של ערוץ 2 'רשת' ו'קשת').
שילוח הפך בשנים האחרונות גם לחיית טוויטר, ודבריו - לעיתים הפרובוקטיביים - מצוטטים בכלי התקשורת השונים. "לפני שאני פרסומאי, אני אזרח המדינה", התייחס לסוגיה הזו, "אני לא חושש לרגע שלקוחות יעזבו אותי בגלל שהם לא מסכימים עם הדעה הפוליטית שלי". מאידך, הרגיע שילוח את מגישי התכנית ואמר כי אין לו אספירציות פוליטיות מעבר להתבטאות שלו ברשת החברתית.
בתשובה לשאלתה של כידון בנוגע לאידיאולוגיה הפוליטית שלו, ענה שילוח: "נולדתי בקיבוץ, שם כולם היו שווים, אני חושב שמדינת ישראל צריכה לפעול במודל הרווחה הסקנדינבי, המשק חייב להיות משוחרר ורמת שירותים לאזרח צריכה להיות מאד גבוהה".
עוד התראיין בתכנית אברהם נתן, עד השבוע יו"ר דירקטוריון 'קשת', שסיפר על סביבת העבודה עמה התמודד בשנתיים בהם שימש בתפקיד. "מאז שנכנסתי לתפקיד, עסקתי בהישרדות 'קשת'", אמר, והתייחס גם לעיכוב בהעלאת 'האח הגדול': "'האח הגדול' זו אחת התכניות הפופולאריות בישראל, הציבור הישראלי רוצה לראות את 'האח הגדול', הסיבה לביטול ה-VIP ולדחיית השידורים נובעים מהמצב הכלכלי הקשה בו מצויה 'קשת'".
בתשובה לשאלתו של שי גולדן בנוגע למצב העגום של תעשיית המדיה בישראל, הוסיף: "תעשיית המדיה בישראל הולכת ומתדרדרת, המדיה כולה בישראל נכנסה לקשיים, גופי התקשורת לא התאימו לשינויים שהתחוללו בעולם דוגמת שידורי האינטרנט, הפייסבוק וכו', שר התקשורת לקח על עצמו את המשימה להבריא את שוק המידה אבל לצערי הוא הספיק לטפל רק בשוק הסלולר".
נתן גם התייחס להסכם שנחתם השבוע בין שר האוצר יובל שטייניץ לבין ערוץ 10, וטען כי "ברגע שערוץ 10 מקבל הלוואה ממשלתית, הוא נהפך להיות ממשלתי. אני לא מבין איך אף אחד לא קם וצעק על זה, לקיחת הלוואה מהממשלה משמעותה פגיעה בעצמאות של הערוץ, הסכנה שהממשלה הולכת להלאים עכשיו את הערוצים השונים, הממשלה מעדיפה שכלי התקשורת ישענו עליהם".
- 7.מגעיל (ל"ת)עבד אצלו 17/12/2012 22:48הגב לתגובה זו
- 6.בקיצור אתה שמאלני ולא אפרסם דרכך (ל"ת)מפרסם 17/12/2012 22:46הגב לתגובה זו
- 5.אמיתי 13/12/2012 16:20הגב לתגובה זואחרי שהתעשרת על גבם של עובדים זולים, העסקת אותם בתנאי עבדות וניצול מחפירים, דרדרת את התעשייה לבינוניות, רוקנת אותה מכל הון אנושי סביר, מינפת את עצמך בעזרת עשרות עסקים חדשים והגעת לרמת שובע חזירית אתה מרשה לעצמך לדבר על שיוויון! ממך ציפית לקצת יותר איטלגנציה וקצת פחות צביעות...אתה כמו כולם. רק אל תתחילו לשיר פה שירי מניפסט על 'ככה זה בחיים', אף אחד לא אוכל את זה יותר.
- 4.מושון 08/12/2012 21:18הגב לתגובה זואתה רמסת ורומס כל מי שאתה חושב שאולי ברמז עומד בדרכם. אתם מעסיקים שם צעירים וסוחטים אותם כלימון עד לשעות הקטנות במשכורת של 6000 ברוטו ורק כדי שיגידו שהם יוצאי מקקאן. ואתם הרי יודעים ששם המשחק הוא תחלופה. אחת לשנתיים מביאים מטטא חדש והשאר נפלטים לשאר המשרדים. אז אל תדבר על שיוויון. אין שום שיוויון באג'נדת חייך הדורסניים. קיבות עאלק...הקשר שלך לקיבוץ מסתכם בזכרון עמום ורחוק.
- דבורה 09/12/2012 10:19הגב לתגובה זומדוע אנשים מוכנים לעבוד במשכורת 6000 ברוטו רק כדי להגיד שהם יוצאי מקאן. שילוח עשה לביתו את הדבר שהוא יודע לעשות הכי טוב - לבנות מותגים. שילוח בנה מותג. למותג קוראים מקאן אריקסון וכל מי שיוצא מהמשרד הזה יכול למנף את שנות ב'עבדות' כביכול. זו השיטה,גם בתחום עריכת הדין, גם במשרדי רואי החשבון. אנשים בוחרים לעבוד במשרד גדול תמורת משכורת עלובה + ניסיון. לאחר מכן יוצאים החוצה ומממשים. להאשים את האיש בנה מותג כל כך גדול וחזק עד כדי כך שאנשים מוכנים לעבוד קשה בכדי לצאת מחוזקים זה קוצר ראות ודמגוגיה. אבל העיקר להשתלח ולהעליב. הא?
- 3.בואו נפתח דיון רציני 07/12/2012 23:05הגב לתגובה זואין שום קשר בין מצב המשק למשבר בשוק הפרסום. להמחשה (אחת מני רבות שניתן להביא)- המערכת הבנקאית הציגה דוחות רבעוניים ושנתיים מעולים ועדיין חתכה מהותית בהיקף ההוצאה לפרסום. הבעיה של ענף הפרסום טמונה במשולש שבין אילן שילוח, אלון שטרן ואבי ניר כעומדים בראש שלושה ארגונים שבשם עוד אחוזון רווח ותפיסת ה'אני מספר 1' המוטעית, רמסו את הענף כעדר פילים בסטמפיד. המוצרים אותם מוכר ענף הפרסום, וברייק הפרסומות בראשם, אינם רלוונטים. כל עוד ייאחזו אנשי הפרסום והמדיה במודלים מיושנים ומעייפים כמו סנדלר ברחוב העלייה כך תימשך השחיקה ברווחיות ובאיכות התוצרים. הלקוחות גם הם לא חפים מאחריות- חשיבה טקטית על התפקיד הבא החליפה ראייה אסטרטגית את המוצר והמותג אותו הם משרתים. לסיכום, לטעמי, ה-בעיה: מצב הענף לא יכול להיפתר על ידי שילוח ובני דורו. הם עשו את שלהם, הרבה לטוב ולא פחות לרע, הבעיה נעוצה בדור המשך רפה, חסר מעוף שלפניו נמצאות יותר הזדמנויות מאי פעם אבל הוא בניגוד לזקנים שהיו תמימים ואמיצים- כלא עצמו בכלובים של זהב, ציניות ופחד.
- צילי 09/12/2012 10:24הגב לתגובה זוקרא את הפילוסופיה של הגל - כך היה תמיד. קודם היתה תזה - שילוח, אח" אנטי תזה, שתמיד, אבל תמיד תתקשה להלחם בתזה הקיימת. כי למה שמישהו יוותר על מקומו ואחיזתו. זה קורה במאבק (לא מזויין כמובן). האנטיתזה נבנית גם על בסיס העבר, אבל גם על בסיס העתיד. בסוף התהליך תהיה סינתזה ואז יחברו יחדיו מה שהיה, מה שעכשיו ומה שצפוי. אלה תהליכים הסטורים. הם קורים בקצב שלהם. לזכותם של שילוח, אלון שטרן או אבי ניר אפשר להגיד כי אמנם ה נצמדים לתזה הקיימת אבל כבר היום משקיעים זמן ניכר בעתיד, במדיה הדיגיטלית, למרות שהיא לא נושאת את הרווחיות שהם מכירים מהעבר. בעוד תקופה קצרה יהיו גם כוחולת חדשים וגם חלק מהכוחות הישנים שהשכילו מבעוד מועד להשקיע גם באנטיתזה.
- 2.דוד 07/12/2012 14:39הגב לתגובה זוקיימות משפחות עם ילדים החיים מפחות מעשרת אלפים ש"ח בחודש ובזה משלמים משכנתא או שכירות וממנים הוצאות של הבית, קשה להם מאוד אך הם שורדים,אך לשמוע את נהייתם של הפירסומאים ממש לא נוגע לי. האם הם בהכנסותיהם הענקיות לא חסכו ליום שחור? השכירים הרגילים אין ידם משגת לחסוך אבל דמעות התנין של "סלבים או אוטלנטים"? אין בי כל צער על מצבם דהיום. שיבואו לחיים האמיתיים ולא המזוייפים שהם ניהלו.
- 1.ליאור 07/12/2012 12:27הגב לתגובה זוגדל בקיבוץ והפך לפנים של הקפטיליזם בישראל. עובדים אצלו אנשים שלמדו 4 שנים ב 6000 ש"ח בחודש בעודו גורף מיליונים לכיס ואחרי זה הוא מדבר על שיוויון. הוא משרתם של אלו שעושקים את האנשים והוא מדבר על שיוויון. או שהוא טמבל או שהוא פשוט שקרן כי זה לא מסתדר עם הנתונים.