משרד האוצר הרים את הדולר: היציג זינק ב-1.5% והשלים נסיקה של 4.4% מתחילת השבוע
הדולר תפס כיוון ברור לאחר פתיחה תנודתית של יום המסחר בשוק המט"ח: המטבע האמריקני פתח את היום בזינוק אל מעל לרמה של 3.35 שקלים, מחק בתוך שעה את העליות ומייד לאחר מכן חזר לטפס. הדולר המשיך בסופו של יום להתחזק מול השקל בחדות, בעוד שהמטבע האמריקני עולה גם בעולם לאחר שנגיד הבנק המרכזי בארה"ב אותת שוב כי אין בכוונתו להוריד את הריבית. כמו כן, הידיעות בדבר ההתערבות העקיפה של משרד האוצר בשוק המט"ח תורמות גם הן להיחלשות השקל.
הדולר מתחזק בשוק המט"ח העולמי זה היום הרביעי ברציפות, כאשר השבוע הביע יו"ר ה'פד', בן שלום ברננקי, לראשונה דאגה מהיחלשות הדולר והדגיש כי ה'פד' מודע להשלכות של היחלשות זו. אתמול (ד') הוסיף ברננקי ואמר כי האינפלציה מהווה "דאגה", מה שמדגיש כי המדיניות המוניטרית תתרכז מעתה והלאה פחות בצמיחה ויותר באינפלציה ובדולר. במילים אחרות, התבטאויותיו של ברננקי חיזקו את ההערכות בשוק כי הורדות הריבית בארה"ב הגיעו לסיומן, והמהלך הבא של ה'פד' צפוי להיות העלאת הריבית, מה שתומך בדולר.
מחר (ו') יפורסמו בארה"ב נתוני התעסוקה החשובים לחודש מאי, אשר צפויים להעיד על גריעה של כ-60 אלף משרות בחודש החולף, כמו גם עלייה בשיעור האבטלה לרמה של 5.1% מ-5% באפריל. הנתונים יפורסמו שעה לפני פתיחת המסחר בוול סטריט (15:30, שעון ישראל) והם צפויים להשפיע על הנעשה בשוקי המניות והמט"ח, שכן ה'פד' מייחס משקל רב לשוק העבודה בקבלת ההחלטות המוניטריות שלו.
בימים האחרונים בוצעו עסקאות פורוורד של משרד האוצר מול בנקים זרים כדי לנצל את שערו הנמוך של הדולר ולגדר את החוב של ישראל לפי שער החליפין הנוכחי. למעשה, מדובר בהתערבות עקיפה של משרד האוצר בשוק המט"ח. דובר משרד האוצר מסר כי תיתכנה עסקות נוספות במידה ושערו של הדולר יהיה אטרקטיבי. היקף העסקות שבוצעו עד כה נאמד במאות מיליוני דולרים.