הכלכלה הסינית צמחה ב-11.5% ושוב אורבת לשוק המניות בפינה
הכלכלה הסינית, המנוע הגדול ביותר של הצמיחה העולמית, צמחה ב-11.5% ברבעון השלישי ובכך הוסיפה לחץ לביצוע פעולות להגברת ההערכה למטבע המקומי ולהגדלת עלויות הלוואת הכספים על מנת לרסן את האינפלציה ואת בועת הנכסים השוררים במדינה.
התרחבות התוצר המקומי הגולמי בסין, בהשוואה לשנה הקודמת, תאמה לתחזית החציונית של 26 הכלכלנים, לפי סקר שנערך על ידי בלומברג. ברבעון השני של השנה, נרשם קצב הצמיחה הגבוה ביותר ב-12 השנים האחרונות,עלייה של 11.9%.
מדד המניות של שנחאי נפל הבוקר בשיעור הגבוה ביותר בששת השבועות האחרונים, בשיעור של 4.8%, בעקבות ספקולציות שהבנק המרכזי יעלה את שיעורי הריבית במדינה בפעם השישית השנה, דבר אשר יביא לצמצום רווחי החברות עקב הוצאות מימון גבוהות יותר.
נשיא סין, הו ג'ינטאו, מנסה לשלוט בכל המזומן הזורם לכלכלה מהייצוא מבלי להצית האטה פתאומית בכלכלה.
"הבנק המרכזי עלול לעלות את שיעורי הריבית באופן מיידי", אמר וונג קינג, אנליסט בכיר במורגן סטנלי המסקר את סין. "אנחנו מצפים שהיאן יקבל יותר הערכה בשלושת החודשים הקרובים כחלק מהמאמצים הרבים לצנן את הכלכלה".
נגיד הבנק המרכזי בסין, ז'או קיאוצ'אן, אמר בשבוע שעבר שעלייה גבוהה יותר בשיעורי הריבית או הגדלת התדירות בהעלאת שיעורי הריבית הינם דברים אפשריים, בנוסף, הוא הביע דאגה בנוגע לעליית מחיריי הנכסים.
יש לזכור, כי שוק המניות הוסיף 2.5 טריליון דולר (2,500 מיליארד) לערכו השנה – סכום הזהה לתמ"ג של סין לשנת 2006 - כאשר מדד שנחאי יותר מהכפיל את עצמו.
בעניין אחר, המשקיע המיליארדר וורן באפט אמר אתמול בזמן ביקורו בצפון מזרח סין, "אנחנו אף פעם לא קונים מניות כאשר אנו רואים שהמחירים עולים. אנשים צריכים להיות זהירים כאשר הם רואים את המחירים עולים".