שבוע מנומנם הסתיים בעליות שערים קלות

לאחר שבחודשים האחרונים התרגלו המשקיעים לשבועות עמוסים באירועים, לא נתקלה הבורסה השבוע בשום אירוע משמעותי, והתנהלה בעצלתיים תוך מחזורי מסחר נמוכים מהממוצע
דרור איטח |

שבוע די משעמם עבר על שוק ההון הישראלי בשבוע המסחר החולף. לאחר שניצבו מדדי תל אביב בסיום שבוע הסמחר הקודם בשיאים חדשים, פתחה הבורסה המקומית את שבוע המסחר באווירה מנומנת שנמשכה עד ליום המסחר האחרון. אפילו יום השיא מבחינת מחזורי המסחר, אשר מתרחש פעם בחודש - פקיעת האופציות, לא הצליח להעיר את הבורסה התל אביבית מתרדמתה.

לאחר שבחודשים האחרונים התרגלו המשקיעים לשבועות עמוסים באירועים, לא נתקלה הבורסה השבוע בשום אירוע משמעותי, כאשר המשקיעים מתעלמים גם מהעלאת גובה הריבית במשק לרמתה הגבוהה מאז חודש דצמבר 2003.

הפאזל בזירה הפוליטית תם ונשלם. לאחר שלושה שבועות של התעסקויות ומשא ומתן, הודיעו כי יחתמו היום על ההסכם הקואליציוני. ההסכם כצפוי לא הפתיע אף אחד ולא עבר שינויים מהותיים, כאשר תיק האוצר נותר לבסוף בידי מפלגת "קדימה". גם בשוק ההון לא הופתעו מההודעה, ומדדי הבורסה המשיכו לדשדש בהתאם לשעות המסחר הראשונות.

ביום ב' האחרון, הועלתה כצפוי הריבית הבסיסית על השקל לחודש מאי ב-0.25% נוספים. לאחר העלאה זו תעמוד הריבית בחודש הבא על רמת 5.25% - הגבוהה ביותר מאז חודש דצמבר 2003, אז עמדה על רמת 3.5%. במהלך 15 החודשים האחרונים עלתה הריבית השיקליות בשיעור של 1.75%.

העלאת הריבית המשיכה לחזק את המטבע הישראלי כנגד עמיתו האמריקני. בחודש פבוראר האחרון ניצב הדולר ברמתו הגבוהה ביותר לשנת 2006 - 4.725 שקל. מאז החל להידרדר למול השקל, כשעיקר ההשפעה מגיעה מכיוונו של המסחר העולמי במטבעות. החל מנקודת שיא שיא החל המטבע האמריקני לאבד גובה גם למול השקל, כאשר הוא מאבד בתקופה זו כ-4% מערכו ושובר את רמת 4.55 שקל, רמתו הנמוכה מאז חודש ספטמבר 2005.

בשבוע האחרון נסחר הדולר בטווח של את השבוע פתח הדולר סביב רמת 4.54 שקל כשהוא נע במהלכו בין רמה זו ל-4.52 שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה