האם צפוי רבעון לא קל למניות הישראליות מעבר לים?

אזהרה אחר אזהרה, דיווח אחר דיווח. היום אלווריון, בשבוע שעבר רדוור, גם ליפמן הזהירה, וגיוון יצאה ממדד ת"א 25. קיץ לא פשוט נפתח בפני הישראליות הדואליות
חזי שטרנליכט |

עוד לפני שהחלנו לקבל את מבול הדוחות של המניות הישראליות המדווחות בוול סטריט לגבי הרבעון השני, נפתחה "העונה" בסדרה של אזהרות ואירועים מעוררי חששות. האם המשקיעים במניות הישראליות הנסחרות מעבר לים צריכים לחשוש? בינתיים, מומלץ לעקוב בדריכות לבאות.

אלווריון. היום היא מקטינה ציפיות לרבעון השני. בתום הרבעון הראשון עוד היתה אופטימיות בהנהלה והיא חזתה הכנסות בין 56 ל-58 מיליון דולר. היום היא מקצצת את התחזית לטווח שבין 47 ל-48 מיליון דולר, דומה לשנה שעברה.

אך בעוד שבעת המקבילה היא רשמה רווחים של 2.5 מיליון דולר, כעת היא חוזה הפסד למניה בין 6 ל-8 סנט (לפי GAAP) ועוד סדרה של הוצאות חד פעמיות. ההנהלה דיווחה על האטה בקצב ההתקנות ובחלק מהפרויקטים. כמו כן, היא ציינה כי יש בעיות בזקיפת חלק מההכנסות מהפרויקטים לחברות הסלולר על תשתיות נוספת שנשלחה לאתרי ההתקנות.

לא נשמע מעודד. במיוחד אם לפני שבועיים הודיע המנכ"ל שליווה את אלווריון מאז לידתה, צבי סלונימסקי, על פרישתו באוקטובר. בנוסף הידיעות הללו מצטרפות לעזיבתה של אלווריון את מדד המעו"ף. ליפמן וכור נכנסו, גיוון ואלווריון עזבו.

אז גם גיוון עזבה את מדד המעו"ף. בינתיים לא שמענו ממנה דבר לגבי הרבעון הנוכחי. אבל בתור השקעה, אכזבה מניית גיוון את המשקיעים בה, כשמאז תחילת השנה איבדה כ-37% מערכה. מאז השיא האחרון באוקטובר 2004, היא איבדה כ-46.7%. לא קל. יצרנית הגלולה המהפכנית לאבחון מחלות במעי הדק, נצטרך לעקוב אחרי התוצאות בתקווה לבשורות מעודדות יותר ברבעון הנוכחי.

אבל אם לוקחים את הכניסה למדד ת"א 25 כאבן בוחן ליוקרה ופרסטיז'ה של מניות, שוב אנחנו נתקלים באכזבה ברבעון הנוכחי. חברת ליפמן, שהפכה לדואלית בשנה החולפת, נכנסה למדד, ופרסמה... אזהרת רווח. השנה הזאת כן חייכה למשקיעים במניות החברה, היא השיגה 6.8% עד כה, ו-15.1% ב-365 ימים. אבל גם מהדואלית הזאת נשמעו קולות רקע לא מעודדים לקראת הרבעון הנוכחי.

ועד כאן דיברנו על חברות איתנות עם עסקים בעלי ראות סבירה ומעלה. חברות שטכנולוגיה היא ליבת העיסוק שלהן. אם מביטים מעט יותר לעבר השוליים, יש את ההתרסקות של ראדוור, החברה שפרסמה סדרה של אזהרות חריגות וצפי לקיטון חד במכירות. כל זאת, עקב כניסה של טייקונים בינלאומיים כגון סיסקו וג'וניפר לשוק הנישה הקטן שלה בתחום הטלקום (נתבי בקרת עומס ברמת האפליקציה). המנייה איבדה יותר מ-31% בתוך מספר ימי מסחר. עצוב וקשה בו זמנית.

ועוד לא דיברנו על ווקלטק, (היא לא דואלית) חברת הטלקום הותיקה מתחום ה-VoIP שקצב זרימת המזומנים שלה לא הותיר לה כמעט כסף בקופה, ויש חשש מהותי ל"אזהרת עסק חי" שתפורסם (בינתיים, היא פרסמה אזהרה בדוח ה-F20 שהוגש ל-SEC). האם גם כאן מדובר בצעדים אחרונים? המניה איבדה 62% בשנה האחרונה.

אנחנו לא מנסים לשרטט כאן מגמה שלילית וקודרת לקראת הרבעון השני, אך עומס האירועים השליליים בזירת הדואליות והטלקום, פשוט גורר אותנו לבדוק את התחום ביתר שאת. לא די בכך שנראה שבבורסה בתל אביב עומד לעבור עלינו קיץ שלא תהיה בו "התנתקות" ממסכי המסחר, עקב המתיחות הפוליטית, ופער הריביות המצטצמם בין השקל/דולר, ובכלל הזירה של השקל/דולר.. הרי שמצד הרווחיות של הישראליות בניו יורק, נדלקות כמה וכמה נורות אזהרה.

הערה: אין לראות באמור לעיל משום המלצה לבצע פעולת השקעה כלשהי, המבצע פעולה שכזאת, פועל על סמך שיקול דעתו הבלעדי והמלא וכל האחריות מוטלת עליו.

מאת: חזי שטרנליכט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה