אורי שפאן: "השוק לא מושפע כרגע מהדיבורים על תקיפה באיראן"
המסחר בשוק המט"ח מתאפיין היום בהיחלשות של האירו כנגד הדולר בשיעור של כ-0.25% לרמה של 1.31 דולר לאירו. בשוק המקומי מגיב האירו בירידה חדה יותר כנגד השקל ומאבד כ-0.5% ונסחר ברמת שפל של חמשת החודשים האחרונים, 4.864 שקל לאירו. הדולר נסחר ביציבות ב-3.717 שקלים לאחר שביום שישי שב לרמתו בחודש נובמבר האחרון והשלים נסיגה של כ-3.7% מהשיא שקבע בינואר.
לדברי אורי שפאן, מנהל חדר המסחר של בנק מזרחי טפחות: "אין כל שינוי מהותי במצב הכלכלי הרעוע באירופה, למרות הדיבורים על אמנה פיסקאלית ותוכניות חילוץ. הבעיות במדינות הגוש ובראשן יוון ממשיכות להעיב על השווקים, לעומת זאת בארה"ב הפתיעו נתוני התעסוקה לחיוב - לכן עם פתיחת שבוע המסחר אפשר להבין את חולשתו של האירו שממשיך לאבד גובה כנגד הדולר ונסחר היום ברמה של 1.307 דולר לאירו".
בהתייחסו לשוק המט"ח המקומי אומר שפאן: "ניתן היה לחשוב כי הדיבורים על התקיפה באיראן והסיכון הגיאופוליטי הגובר באיורינו יגבירו את חששות המשקיעים, אך בפועל אנחנו לא רואים השפעה שכזו לא על שוק המט"ח כמו שגם לא נרשמת השפעה מהותית על מחיר הנפט בעולם. להיפך, בימים האחרונים מתחזק השקל כנגד הדולר והאירו".
לדבריו "היציאה של רבים מהשחקנים הזרים משוק ההון בישראל הן מפעילות במק"מים והן משוק המניות כבר התרחשה והשפיעה על שוק המט"ח בכך שהובילה להתחזקות של הדולר כנגד השקל מרמה הנמוכה מ-3.5 ש' לרמה הגבוהה מ-3.8 ש בחצי השנה האחרונה, אך מכיוון שמרבית הפעולות במסגרתן יצאו הזרים מהשוק המקומי כבר נעשו בחודשים הקודמים, כרגע שוק המט"ח המקומי כמעט ולא מושפע מהם. השער הנוכחי של הדולר, על אף שהוא נמוך יחסית לחודשים שעברו, עדיין נמצא ברמה סבירה".
מנכ"ל פריקו, ורד יצחקי אמרה היום בהתייחסה לשוק המט"ח כי "המשקיעים מחכים לראות האם יתקבלו ההחלטות הדרושות שיסייעו ליוון להימלט ממצב של חדלות פירעון. ברקע, האירו מתקרב לרמות השפל מול הדולר, ובארץ הוא נסחר ברמת שפל של 4.85 שקלים ליורו". לדבריה, "המגזר העסקי לא ממתין להתחזקות מחודשת, וממיר דולרים גם ברמות הנוכחיות של 3.71-.3.74 שקלים". במבט לעתיד, מעריכים בפריקו שהאירו ימשיך להיחלש מול השקל, גם לרמות של 4.70 שקלים לאירו. "היחלשות האירו בעולם צפויה להוביל בטווח המיידי לפיחות השקל מול הדולר".