
איוניק 5 פייסליפט - נותרה מהטובות שבקבוצת החשמליות
על אף שחלפו מעל לחמש שנים מאז השקתה לראשונה של האיוניק 5 החשמלית של יונדאי, היא נותרה מהטובות שבסגמנט שלה, אם רק ניתן היה לאפיין כזה.
מתיחת הפנים שהיא עברה לאחרונה הותירה את העיצוב הרענן המקורי, הוסיפה מעט פיצ'רים והגדילה טווח.
אהבנו: עיצוב, מרחב פנימי, טווח
פחות אהבנו: מחיר, פעולת מערכות בטיחות, אופי פעולת הרגנרציה
ציון מסכם: 4.6 בסולם פולס.
יש מכוניות שאתה נוהג בהן לראשונה, והן פותחות צוהר חדש בחווית הנהיגה האישית שלך. לאחד זו יכולה להיות פורשה מיוחדת, לשני איזה רכב שטח אקזוטי. לי זו היתה האיוניק 5 שנהגתי בה לראשונה לפני למעלה מארבע וחצי שנים. משהו במרווח הפנימי, בעיצוב ההאצ'בק הנפלא שלה, בעיצוב הפנימי, וזה עוד לפני שהרכב נסע מטר אחד. הרושם היה כל-כך משמעותי עד כדי כך שברגע שנפלה ההחלטה להחליף את הפיג'ו 208GTI הפרטית, נפתחה מיד הזמנה לאיוניק 5 בתקופה בה ההמתנה לרכב ארכה חודשים. וכך, כבר למעלה משלוש שנים אני עם איוניק 5 פרטית, והמבחן למתיחת הפנים לאיוניק 5 החדשה היה מסקרן גם מהיבטי הרכב, וגם מהיבטי ההבדלים בין המקורית שלי, למשודרגת החדשה.
תעודת חובה: | |
קטגוריה | האצ'בק - D-SUV |
מימדים (מטר) | אורך 4.655 /רוחב 1.89 /גובה 1.605 /בסיס גלגלים 3.0 |
מספר מושבים | חמישה |
הנעה | חשמלית, אחורית |
הספק ומומנט | 229
כ"ס, 35.7 קג"מ. דגם פרימיום 170 כ"ס, 35.7 קג"מ |
סוללה וטעינה | 84Kwh (פרימיום 63Kwh) טעינת AC 11Kw, טעינת DC 350Kw |
טווח ותקן | 440 ק"מ / 570 ק"מ / 530 ק"מ . נתוני יצרן. |
בטיחות | ציון איבזור בטיחות 8. (בפרימיום 7). חמישה כוכבים EuroNcap |
מחיר | החל מ 215.0 אש"ח ועד 255.0 אש"ח |
עיצוב חיצוני ופנימי
טוב עשו אנשי יונדאי ששמרו באדיקות על העיצוב המקורי הרענן של האיוניק 5. למעשה אין עוד רכב כזה על הכביש, גם חמש שנים לאחר הצגתו. העיצוב במבנה האצ'בק, כלומר חמש דלתות, קווים חדים, חזית צרה עם ארבע יחידות תאורה משולבות לד בצורה שאין דומה לה על הכביש. הפגושים הקדמי והאחורי עברו עידכוני עיצוב קלים, והתווסף מגב אחורי חשוב כל-כך, שלא היה טרם מתיחת הפנים. עוד נכון לציין את הצבע הלבן מט של רכב ההדגמה, משמעותית יפה יותר לטעמי מהלבן המבריק בו היו צבועות האיוניק 5 עד עתה, לרבות הפרטית שלי.
פנים הרכב עבר גם הוא עדכון קל, עם שינוי במיקום המתגים על גבי ההגה, שינוי בקונסולה המרכזית בין הנהג לנוסע כך שהתווסף משטח טעינה שימושי, ופאנל מתגים לשליטה על חימום ואיוורור המושבים, חימום ההגה, מצלמות 360 וחיישני חניה. בדשבורד התווסף פאנל מיזוג שימושי משודרג. לוח המחוונים בגודל ''12.3 עם תצוגה מסורתית יותר מאשר בדגם הקודם (וטוב שכך), ומולטימדיה בגודל זהה, רק עם אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי אלחוטי. ממשק המולטימדיה שודרג, ואני רוצה לומר שהוא אכן יותר טוב מהממשק הקודם. (למה לא מציעים שדרוג גירסה ללקוחות קיימים?). התחושה אוורירית ופתוחה, והריפוד הלבן שברכב המבחן רק מוסיף לתחושת המרחב. מי שרגיל לדגמי יונדאי (ואפילו קיה) ירגיש מיד 'בבית'. מי שמגיע ממכוניות אחרות יצטרך הסתגלות קצרה.
המרווח מאחור מרשים בכל מימד – רוחב, מרווח ראש ורגליים, גם לאנשים גבוהים. וכשעומד לרשותך בסיס גלגלים של 3.0 מטר ומבנה גבוה יחסית, לא הייתי מצפה לפחות מזה.
מנוע וסוללה
המנוע חשמלי כמובן, עם הספק של 229 כ"ס ומומנט של 35.7 קג"מ, בדגם הכניסה 'פרימיום' ההספק מופחת ל 170 כ"ס, והמומנט זהה. הסוללה בקיבולת של 84Kwh (63Kwh בפרימיום) אמורה לספק טווח של 570 ק"מ לדגם ה Ultimate ו – 530 ק"מ לדגם Limited (רכב המבחן). הנסיון האישי שלי עם האיוניק 5 הפרטית שהטווח הרשמי שלה 481 ק"מ, יוצרים ציפייה לכך שרכב המבחן אכן ישלים ריאלית ובקלות מעל 500 ק"מ.
על הכביש
הנסיעה באיוניק 5 נותרה נוחה ונעימה כבעבר, ובעיקר מעלה תהיה אם לא הגיע זמנם של מתלי האיוניק 5 הפרטית. הרכב משכך מהמורות היטב, אם כי לא ברמה של הטובות ביותר. משקל הרכב מורגש, ומעבר מהיר מדי על מהמורות שולח חבטה מכיוון המתלה האחורי. בדיוק כמו באיוניק 5 הישנה. למרות שהמומנט נותר ללא שינוי, הספק המנוע החשמלי צמח ב 12 כ"ס מ – 217 כ"ס בדגם היוצא ל – 229 כ"ס בדגם המשודרג. אני מופתע כמה ההבדל מורגש בכביש, והאיוניק העדכנית מרגישה חזקה משמעותית מקודמתה.
- זיקר 7X - החל מ 234.0 אש"ח לקרוסאובר החשמלי הגדול
- ה-Zeekr 7X הושק בארץ, SUV חשמלי עם טעינה של פחות מרבע שעה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אני יוצא לסיבוב של כ- 450 ק"מ עם האיוניק 5, שכולל בתוכו עליה לרמת הגולן דרך כביש מבוא חמה, ואז צפונה עד מג'דל שמס. לכאורה זה משהו שסוללה מלאה אמורה להספיק, בפועל לא מעשי לצפות שזה יקרה. הנסיעה בכביש מהיר צורכת יותר חשמל מנסיעה איטית, גם העליות לרמת הגולן, וגם העובדה שאין לי כוונה לרחם על המכונית. אני מתכנן שתי עצירות לטעינה, הראשונה בעמדה של אפקון בבית השיטה, והשניה בעמדה של אפקון בצומת גומא. אפקון לתשומת לבכם – העמדה שלכם בבית השיטה היתה תקולה ולא ניתן היה להטעין בה. לעומתה, העמדה של ג'ינרג'י בצים סנטר בבית שאן רק המתינה לאיוניק, ותוך שניות מהחיבור, הספק הטעינה עמד כבר של 149.6Kw. תענוג. גם בדרך חזרה, על אף שהיה מספיק חשמל להגיע הביתה, החלטתי לעצור בצומת גומא לטעינה נוספת. גם כאן עמדה כפולה של אפקון לא תקינה, וניכר כי היא לא תקינה כבר זמן רב. שני ק"מ דרומה בצומת כח, שוב עמדה של ג'ינרג'י מצילה את המצב, אבל זו עמדה שההספק המקסימלי שלה הוא 50Kw.
העליות לרמת הגולן מזכירות מה לא מתאים לאיוניק 5 הזו. שינויי כיוון תכופים, ושינויי גובה בכביש מוציאים את האיוניק 5 מהסביבה הטבעית שלה, קצת כמו לוויתן שמנסה לרכב על אופניים. לכביש הזה מתאימה האיוניק 5N המוטרפת, ולא האיוניק 5 הרגילה.
צריכת חשמל
אני מוריד את הרגל מדוושת האלקטרונים לטובת נסיעה מנהלתית מהירה, וכאן אין לאיוניק 5 בעיה לספק את הסחורה. קצת צילומים ליד חוות אנרגיית הרוח, קצת דובדבנים במסעדה, ואנחנו ממשיכים בדרך. צריכת החשמל הממוצעת במתווה המאוד לא חסכוני עומדת על 17.5Kw ל 100 ק"מ שהם טווח ריאלי של 480 ק"מ, אבל חשוב לומר זו לא נהיגה נורמטיבית אלא אגרסיבית מאוד. נהיגה מתונה מביאה את האיוניק 5 לצריכה של כ 16.5Kw ל 100 ק"מ, המתורגמים לסביבות ה 510 ק"מ טווח. מהנסיון האישי עם האיוניק 5 הפרטית לאורך מעל ל 45,000 ק"מ, הצריכה הממוצעת שאני הגעתי אליה היא 16.7Kw ל 100 ק"מ, כשהיא כולה במצב נהיגה Eco ועם רגנרציה בעוצמה החזקה ביותר i-Pedal. רוצה לומר – תנהגו מתון והגיוני האיוניק 5 תספק לכם טווח מציאותי של מעל ל 500 ק"מ.
יש גם ביקורת
אבל לא הכל מושלם בממלכת האיוניק 5 הזו. הביקורת הראשונה היא להתנהגות מערכת התיקון סטייה מנתיב האקטיבית מדי. ביטול של המערכת לא מספיק לאיוניק 5 הזו, והיא מחליטה על דעת עצמה להפעיל אותה שוב כשבא לה. לא הצלחתי למצוא את הלוגיקה לכך, ואני מתקשה להבין למה צריך את זה. באיוניק 5 הפרטית, ביטול תיקון סטייה מנתיב משאיר אותו מבוטל עד לכיבוי הרכב. ככה פשוט.
גם מערכת ניטור עירנות הנהג, על אף שבוטלה היא בעלת חיים משלה. לא ביקשתי חוות דעת מתי אני צריך לשתות קפה ומתי לעצור. כיביתי אותך.
גם פעולת הרגנרציה לא מובנת לי. בחלק מהפעמים היא פעלה בפולסים / גלים. חלש / חזק. לא ברור לי מדוע, ואם מדובר בתקלה נקודתית ברכב המבחן שרק מי שצבר וותק גדול באיוניק 5 ירגיש, או שככה המערכת צריכה לפעול.
בטיחות מחירים ותחרות
בתחום הבטיחות האיוניק 5 היתה מהמובילות, ונשארה כך עם ציון איבזור בטיחות 8 לכל הדגמים למעט דגם הבסיס שמקבל ציון 7 כשחסרה לו מערכת ניטור עירנות נהג. האיוניק 5 נבחנה עם השקתה גם במבחן הבטיחות של ה EuroNcap וקיבלה ציון מקסימלי של 5 כוכבים.
לסיכום, האיוניק 5 היתה לדעתי החשמלית הטובה ביותר, והיא נותרה מצוינת ומובילה בתחומה. סביבת התחרות שלה השתנתה משמעותית, ונוספות מתחרות מצוינות וראויות כמו אקספנג G6 עם כל הגירסאות שלה במחירים שבין 202.0 אש"ח ל - 257.0 אש"ח, טסלה מודל Y במחירים שבין 248.0 אש"ח ל - 291 אש"ח, קופרה טווסקאן במחירים שבין 243.0 אש"ח ל – 290.0 אש"ח ולמרות מרווח פנימי פחות טוב, היא עם התנהגות כביש נפלאה. יש כמובן מתחרות נוספות בטווחי המחירים האמורים, לא בטוח שהייתי מעדיף אותן על פני האיוניק 5.
ציון מסכם:
איוניק 5 LIMITED נוחות 4.5 דינמיות 4 צריכת
דלק / טווח חשמלי 4.7 איבזור 4.2 בטיחות 5 עיצוב 5 תמורה למחיר VFM 4.5 ממוצע 4.6
- 2.אנונימי 04/07/2025 11:56הגב לתגובה זולא מדבר עם הדגם כניסה דגם עם עוד כמה תוספות מגיע לרבע מיליון זה טירוף.
- 1.אנונימי 04/07/2025 08:44הגב לתגובה זורק תקנו