
מיזוג ביטחוני בבורסה - סקיילוק נכנסת לטכנופלס; מה התחזית לשנה הבאה?
סקיילוק, של תומר אבנון, וביסנס מתקדמות עם המיזוג לשלד טכנופלס ונצ'רס וחושפות הכנסות של 82.5 מיליון שקל ב-2024 - עם יעד צמיחה שאפתני של קרוב ל-60% ב-2025, על רקע ההייפ סביב התחום הביטחוני; אבנון שכבר יצא מפשיטת רגל הודות לאותו הייפ כבר מרוצה, הציבור רק יקווה שהחגיגה לא תיגמר
בעקבות המיזוג הצפוי עם השלד הבורסאי טכנופלס ונצ'רס, שתי החברות הביטחוניות סקיילוק וביסנס חושפות לראשונה את נתוניהן הפיננסיים לקראת הכניסה לבורסה, עם הכנסות מצרפיות של כ-82.5 מיליון שקל בשנת 2024 ורווח תפעולי של כ-16 מיליון שקל. הנתונים לא רעים, והציפיות
קדימה טובות.
המרוויחים הראשונים מהמיזוג
מאחורי הקלעים של העסקה עומד תומר אבנון שמוכיח שאין דבר כזה סוף. רק לפני כשנה וחצי קבוצת אבנון נאלצה להגיע להסדר חוב מול הנושים בהיקף של 200 מיליון שקל, לאחר שלא הצליחה לשרת את התחייבויותיה.
אך גל הביקושים למוצרים ביטחוניים על רקע המלחמות באירופה ובמזרח התיכון שינה את התמונה.
תומר אבנון מימש את אחזקותיו בחברת מיי דיפנס הדנית, שהתמחתה ביירוט רחפנים, לפי שווי חברה של 480 מיליון שקל, פי 12 מהשווי בו רכש אותה ב-2021, בעסקה שהניבה לקבוצת אבנון כ-68 מיליון דולר, ואפשרה לה לסגור חלק גדול מהחובות. עכשיו הוא חוזר עם סקיילוק, החברה שפיתחה מערכות יירוט רחפנים, שנמצאת בלב המיזוג עם טכנופלס.
על פי הנתונים שפורסמו, סקיילוק וביסנס סיימו את 2024 עם הכנסות של כ-22.3 מיליון דולר, כ-82.5 מיליון שקל, ורווח תפעולי מצרפי של כ-4.3 מיליון דולר, כ-16 מיליון שקל. החזון קדימה אופטימי במיוחד: בשנת 2025 צופות החברות להכנסות של כ-131 מיליון שקל ורווח תפעולי של כ-25.7 מיליון שקל. המשמעות - קצב צמיחה של כ-58%. שווי החברה הממוזגת יעמוד על כ-115 מיליון שקל, כך שהמכפיל על הרווח התפעולי החזוי עומד על כ-5, נתון נמוך יחסית לתחום.
- חברה ביטחונית צומחת במכפיל רווח של 9 נכנסת לבורסה - הזדמנות? ומהם הסיכונים?
- החברה הביטחונית החדשה בבורסה: "מירוץ החימוש הגלובלי יתרום לצמיחה"
בעלי המניות של סקיילוק יקבלו כ-60% מהשליטה בחברה הממוזגת, כשבראשם נמצאים, כמובן, תומר אבנון והצוות הניהולי. ההנפקה תאפשר להם לממש בהדרגה את האחזקות וליהנות מהמומנטום שהשוק הביטחוני מייצר.
הג'וב של אבנון, ההשלכות של הגיוס הצפוי, והתשלום למנהלי הסדר החוב
נוסף על האחזקות של אבנון בחברה החדשה, הוא גם צפוי לספק לחברה שירותי יו"ר ומשרד בתמורה לכ-50 אלף דולר בחודש, כלומר 600 אלף דולר בשנה שהם כ-2.2 מיליון שקל נוספים שיזרמו לאבנון כל שנה.
הסכום צפוי לכסות גם את התפקיד של מצא, שישמש כמנכ"ל סקיילוק אך בהיקף משרה של 50%. כתבנו כאן כמה פעמים על מנכ"לים שלא מכהנים בתפקיד במשרה מלאה או שמכהנים בתפקידים נוספים מחוץ לחברה. זה אומר שהוא לא מושקע כל כולו בחברה וזה סימן שהמשקיעים צריכים לשים לב אליו. לקריאה נוספת: הייתם משקיעים בחברה עם מנכ"ל במשרה חלקית?
- השווי של אורבניקה נחתך - מה המכפיל שלה עכשיו?
- חלל תקשורת חתמה על עסקה של 4.4 מיליון דולר הגישה הצעה להסדרת החוב
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
כדי להשלים את המיזוג ולהעביר את התשלום במזומן לבעלי המניות של ביסנס, טכנופלס תידרש לגייס כ-60 מיליון שקל - באמצעות הנפקת הון וחוב, שככל הנראה יהיה המיר (אגרות חוב הניתנות להמרה למניות). במצב בו טכנופלס לא תצליח למצוא את מקורות המימון ולא תצליח להעמיד את הסכום הנדרש בזמן - סקיילוק תעשה זאת במקומה וזו תלווה את הסכום לטכנופלס. כך, נוצר מצב בו הסיכון הכרוך במציאת מקורות מימון מתגלגל אל חברות היעד - סקיילוק וביסנס - ולא לבעלי המניות, שכלפיהם הסיכון הוא של דילול גבוה יותר עקב יחס המרה מחודש בין השלד לחברות הנקלטות.
גם התמורה עבור ביסנס לא חוזרת לבעלי המניות, אלא מיועדת ברובה לכיסוי חובות עבר. החברה הייתה חלק מהסדר החוב של אבנון, וכעת כ-30 מיליון שקל מתוך כספי ההנפקה יוזרמו ישירות למנהלי ההסדר, ולא ישמשו כהשקעה בצמיחה. גם לזה המשקיעים צריכים לשים לב, חלק לא קטן מהכסף
שייכנס לקופה לא יושקע בפיתוח טכנולוגיות או הגדלת המכירות, אלא יכסה חובות שנצברו בשנים שבהן קבוצת אבנון קרסה.
ומה עם הציבור?
במבט ראשון, ייתכן ששוק הביטחון הבינלאומי זקוק לטכנולוגיות של סקיילוק וביסנס. הנתונים התפעוליים
הראשוניים בהחלט לא רעים אבל החברות עדיין יצטרכו להוכיח את עצמן לאורך זמן. עם זאת, קשה להתעלם מכך שמי שמרוויח מהמהלך הזה כבר היום אלו בעלי השליטה, שלא רק ניצלו מהמשבר של קבוצת אבנון, אלא ממשיכים להינות מההייפ סביב התחום הביטחוני עם מיזוג לשלד עם 12 מיליון שקל
בקופה.
המיזוג עדיין לא הושלם אבל בעלי המניות הנוכחיים כבר כנראה מסודרים. הציבור? יוכל רק להצטרף בדלת האחורית, בתקווה שהביקושים הביטחוניים באמת יימשכו והתחזיות יתממשו, שצמיחה של כ-58% כאמור בשנה היא יעד שאפתני. הכניסה למסחר צפויה בחודשים הקרובים, בכפוף לאישור הרשות לניירות ערך. לחברה הממוזגת צפוי להיות שם חדש, אבל השאלה היא האם גם הסיפור כולו באמת חדש. יש כאן כמובן פוטנציאל, ראינו חברות בתחום הביטחוני שנוסקות בזכות המומנטום בתחום (ראה ערך נקסט ויז'ן נקסט ויז'ן -1.72% ), אבל יש סיכונים והמשקיעים צריכים להכיר אותם.
הפעילות של סקיילוק וביסנס
סקיילוק, בניהולו של אביעד מצא והיו"ר יוסי וייס (לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית), מתמחה בזיהוי ויירוט
רחפנים. החברה פיתחה מספר מערכות, החל ממערכות נישאות לחיילים, דרך מערכות RF חכמות ועד לסקיידום - מערכת רב-שכבתית המשלבת רדאר, אלקטרו-אופטיקה ובינה מלאכותית.
ביסנס, המנוהלת על ידי ברוך דיליאון, משלימה את הפעילות באמצעות מערכות תצפית
קרקעיות, מכ"מים ומערכות הגנה על גבולות ותשתיות. שתיהן יחד אמורות לייצר סינרגיה בתחום ההגנה המרחבית. בשיחה עם ביזפורטל, מצא ציין כי מעל 50% מהכנסות 2025 כבר מגובות
בהזמנות חתומות, וזמני האספקה הקצרים מספקים לדבריו ביטחון לתחזיות שהחברות סיפקו.
חלק משמעותי מהאסטרטגיה של סקיילוק וביסנס מבוסס על שירות ואחזקה, מודל שמתחיל להניב הכנסות החל מהשנה השנייה לחוזה. לפי הערכות החברה, שיעור ההכנסות ממודל
זה צפוי לעלות מ-10% לכ-30%. נוסף לכך, סקיילוק הקימה חברה בת באירופה בעקבות דרישות נאט"ו, צעד שיאפשר לה להרחיב את פעילותה ביבשת.
- 3.ולי 20/04/2025 17:47הגב לתגובה זותומר יא מלך
- 2.נחמד שמציגים מכפיל רווח על פעילות עתידית שאולי תצליח ולא על הרווח הנוכחי אחלה מודל (ל"ת)הקורא בקפה 20/04/2025 11:37הגב לתגובה זו
- 1.שלום עולמי 20/04/2025 10:49הגב לתגובה זוסלוגן משעשע אבל צריך לשים לב שרוסיה הודיעה על הפסקת אש זמנית עם אוקראינה.אם חס וחלילה מבחינת הסקטור הבטחוני רוסיה ואוקראינה יגיעו לשלום קבע אז אירופה תירגע והמכירות הבטחוניות עלולות חס וחלילה מבחינת הסקטור אפילו לרדת ואז אין צמיחה בכלל.