
מתחילים ללקק את הפצעים: הרשות ה-2 ביקשה מהערוצים פירוט על נזקי צוק איתן
הרשות השנייה פנתה הבוקר (יום ד') לזכייניות הטלוויזיה בבקשה לקבל בצורה רשמית את נתוני ההכנסות וההוצאות שלהן בחודש האחרון מאז החל מבצע צוק איתן, ואף בתקופה שקדמה למבצע - מאז חטיפת 3 הנערים ב-13 ביוני.
כפי שפורסם באייס, מנכ"ל הרשות שי באב"ד זומן למילואים בצו 8, ולכן דיונים ברשות על מצבם של הזכייניות התעכב, אולם שלשום הוא סיים את שירות המילואים שלא, והחל לבחון את הנזקים שנגרמו לערוצים השונים.
כבר בתום השבוע הראשון של הלחימה, פורסם באייס
במכתב של באב"ד מהבוקר למנכ"לי הזכייניות - אבי צבי מרשת, אבי ניר מקשת, ויוסי ורשבסקי מערוץ 10, נכתב כי "בחנתי את השינויים אשר חלו בלוח השידורים שלכם במהלך המצבע", וכי עולה ש"לוח השידורים השתנה באופן מהותי ובמקביל שודרו שידורים מיוחדים רבים על ידי חברת החדשות וזאת על מנת לתת מענה חדשותי ואקטואלי שוטף לאירועים הביטחוניים".
- מי לא ראה אתמול רוקדים עם כוכבים? על המונופול של קשת בשוק הטלוויזיה
- "משקיעים פרטיים מעדיפים AI וסייבר"
לדבריו, "על מנת לבחון את הצורף בביצוע התאמות בעקבות השינוי הבלתי צפוי בלוח השידורים, טרם גיבוש המלצתי בעניין למועצת הרשות השנייה", מבקש באב"ד לקבל מהזכייניות מספר נתונים, בהם הכנסות נטו בתקופה שמ-13 ביוני ועד השבוע, ביחס להכנסות בתקופה המקבילה אשתקד, הוצאות בגין לוח השידורים בפועל ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה, היקף הפרסום היומי באחוזים מסך הפרסום המותק במהלך 2 התקופות (התקופה המקדימה ותקופת המבצע), היקף הפרסום היומי באותה תקופה ב-2013, תכניות מסוגה עילית שתוכננו לשידור אולם לא שודרו, היקף שידורי החדשות בתקופה הזאת ועוד.
כמו כן התייחס באב"ד למחויבות הזכייניות לפעילות חברות החדשות: "אבקש להדגיש, כי אין לכרוך את מחויבויותיכם כבעלי מניות בחברת החדשות להעברת כל המימון הנדרש לחברת החדשות בגין פעילותה בתקופה זו, עם בקשותיכם לבחינת ההתאמות האמורות".
הזכייניות התבקשו להעביר לרשות את התייחסותם עד 20 לחודש. בימים הקרובים עתידה להתכנס מועצת הרשות השנייה ולדון בצורך ובאופן ביצוע התאמות ומתן הקלות לזכייניות לאור השלכות מבצע 'צוק איתן' על שידורי הטלוויזיה.
- תשתיות חדשות ביהודה ושומרון: אושרו הזוכים להקמת 22 אתרי סלולר חדשים
- "הבוגדים" של רשת מובילה; חדשות 12 שומרת על יתרון במהדורות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הדרכים להתמודד עם המצב
כיצד תוכל הרשות השנייה לעזור לזכייניות?
אפשרות נוספת היא הקלה בסוגה עלית. כבר לפני כמה שבועות אמר גורם בכיר מאד בשוק הטלוויזיה לאייס כי הרשות צריכה לשקול אפשרות להקל על הזכייניות בכך שחלק מהוצאות מבצע השידורים וההפסדים מפרסום, יחשב כסוגה עלית, מה שיקל על הערוצים. רק לשם דוגמא, 2 זכייניות ערוץ 2, קשת ורשת חייבות להשקיע יחדיו 170 מיליון שקלים בסוגה עלית בשנה, ואילו ערוץ 10 - כ-50 מיליון. "אפשר להפחית כמה מיליוני שקלים מהמחויבויות האלה, כדי להציל את הערוצים", אמר הגורם.
אפשרות נוספת היא הקלה בתשלום הקנסות שהרשות הטילה על הזכייניות, בסך מיליוני שקלים בשנה, ואילו אפשרות נוספת היא פנייה לממשלה בבקשה למענק שיקל על הזכייניות שהפסידו עשרות מיליוני שקלים כל אחת.