עונת דו"חות בוול סטריט בצל המפולת בנפט - מה צופים האנליסטים?
ביום רביעי הקרוב תיפתח עונת הדוחות לרבעון האחרון של שנת 2014 עם פרסום תוצאותיה הכספיות של חברת אלקואה. זאת כאשר ברקע ממשיכה הצניחה במחירי הנפט, והחרפת התסבוכת הפיננסית באירופה על רקע המשבר הפוליטי ביוון. מה יאפיין את עונת הדוחות שבפתח? על פי תחזיות האנליסטים בוול סטריט עונת הדוחות הקרובה עשויה לבשר על המשך צמיחה מתונה בקרב החברות, כאשר מרבית העניין בקרב המשקיעים מתרכז סביב סקטור האנרגיה. התרסקות מחירי הנפט בחודשים האחרונים תעיב על ביצועי סקטור זה.
לפי ניתוח של FactSet, חברות מדד ה-S&P500 צפויות להציג גידול של 1.1% ברווחים ברבעון האחרון של השנה החולפת, וזאת לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מדובר בצמיחת הרווחים המתונה ביותר מאז הרבעון השלישי של 2012. ונציין כי בתחילת הרבעון האחרון של השנה החולפת הצפי היה לצמיחה של 1.8%. בניטרול סקטור האנריגה, חברות ה-S&P 500 צפויות להציג גידול של 3.6% ברווח למניה, אך גם זה נמוך מאוד ביחס לממוצע של 8 הרבעונים האחרונים שעומד על גידול של 5.2%.
בשבוע החולף המשיכו הירידות במדדים המובילים בוול סטריט. מדד הדאו ג'ונס רשם ירידות של 0.95%, ומדד הנאסד"ק נחלש בכ-0.84%, ומדד S&P 500 השיל 0.84% מערכו.
הירידה המתמשכת במחירי הנפט צפויה להשפיע משמעותית על ביצועי החברות בוול סטריט. חברות הנהנות ממחירי אנרגיה נמוכים עשויות לרשום תוצאות חיובית וזאת בניגוד לחברות האנרגיה המתקשות להתמודד תחת הנטל של מחירי אנרגיה צונחים. בסיכום הכללי, רוב החברות ישפרו את ביצועיהן.
המשבר המחריף באירופה, המצויה על סיפה של מיתון מהווה אתגר משמעותי נוסף שעשוי להעיב על ביצועי החברות. אירופה עשויה לגלוש למיתון, וסימנים מקדימים לכך ניתן לראות בסביבת האינפלציה הנמוכה שנרשמה בגוש. החברות ב-S& P500 זוקפות כ-15% מרווחיהן ממכירות לגוש האירו.ההתחזקות במטבע הדולר עשויה לפגוע גם היא ברווחי הייצוא לגוש כאשר רווחים במטבע האירו מתורגמים לפחות ופחות דולרים על רקע התחזקות המטבע.
למרות הדוחות החלשים הצפויים להגיע מכיוון סקטור האנרגיה, בסיכום הכללי הקונצנזוס בקרב כלכלני וול סטריט צופה כי עונת הדוחו שבפתח תהיה טובה. הערכות מטעם סוכנות הידיעות רויטרס מדברות על ירידה של 20% ברווחי סקטור האנרגיה. בשורה התחתונה ניתן לומר בזהירות הנדרשת כי עונת הדוחות אכן צפויה להיות טובה באופן יחסי כאשר הירידה החדה במחירי הנפט השפיעה בחיוב על תוצאות מרבית החברות.