גרף ניתוח טכני
צילום: רוי שיינמן

בתקופה כה תנודתית - לאן לכוון את תשומת הלב שלכם?

דווקא כשכולם מדברים על טראמפ וה-S&P500, אולי כדאי להשקיע בפינות שקטות יותר של העולם: ברזיל, יפן, חקלאות, אלומיניום ונדל"ן אמריקאי

זיו סגל |


בשיעור בקורס האקדמי ״ניהול עצמאי של תיק השקעות״ שאני מלמד בפקולטה למנהל עסקים, המכללה למנהל מצאתי את עצמי מראה לסטודנטים דוגמאות מסחר שלא נמצאות בכותרות. דברנו על EWZ להשקעה בברזיל, על MOO להשקעה בחברות חקלאיות ועל EWJ היפנית שפורצת שיא חדש. דוגמאות ששלפתי מתוך שגרת העבודה להדגמת ניתוח מגמה, שינוי מגמה ועבודה עם קווי מגמה ורמות תמיכה והתנגדות.

 

אמרתי להם שאחד היתרונות של המשקיע העצמאי הוא היכולת ללכת ל״פינה שקטה״, להתנתק מרעשי המדיה והנסיון לעקוב אחר טראמפ והמניות שבכותרות ולמצוא הזדמנויות מסחר ״שקטות״ הן מבחינת רעשי הכותרות והן מבחינת התנהגות הגרפים.

 

זו אחת הדרכים לברוח ממניפולציות ותעתועי השווקים ולהיות באמת משקיעים עצמאיים ולא כאלו שמכורים לחדשות ולחומרים ברשתות החברתיות, שיותר ויותר מתגלים לאחרונה כתרמית מסוג זה או אחר.

 

הדרך לעשות זאת הוא לעקוב אחרי רשימות ניירות ערך גם בפילוח של מדינות, סקטורים ונושאים אחרים וגם על בסיס רעיונות מעניינים עצמאיים שמתגלגלים אליכם. כך תוכלו לזהות מגמות חדשות בשווקים באמצעות מעקב המדינות והסקטורים ולאתר שינויי דפוסים בזמן, ככל האפשר.

 

היום אשתף כמה מהרעיונות השקטים האלו:

 

- EWZ: קרן סל להשקעה בברזיל. מדינה שנחשבת מדינת סחורות. היופי בקרן הסל הזו הוא שיש בה שילוב של פוטנציאל טכני עם דיבידנד של 7%. כרגע היא במגמת עליה לטווח קצר. יש לה התנגדות באזור ה-32 דולר והיא כנראה הולכת לשם. הרבה ממניות / קרנות הדיבידנד מדשדשות משום שתשואת הדיבידנד למעשה נגרעת משווי החברות. הקרן משלמת פעמיים בשנה. ביוני ובדצמבר. מספיק שהחזקתם יום לפני תאריך ה-״קום דיבינדנד״ ותקבלו את הדיבידנד. כך שיש לכם אפשרות גם לסחור בה קצת בין התשלומים אם נוצרת הזדמנות.

 

- MOO: קרן סל לחברות מגוונות מתחום החקלאות. חצי אחזקות בארצות הברית וחצי אחזקות משאר העולם. מפגישה שילוב של תמיכה ממושכת ביחד עם פריצה של קו מגמה יורד.

קיראו עוד ב"ניתוח טכני"

 

- EWJ: קרן סל להשקעה ביפן. נמצאת מעל אזור תמיכה בין 70 ל-71 דולר. המכפיל הממוצע של המניות בקרן הסל הוא 13.9. מעט יותר מחצי מה-S&P500. יפן היא גם השניה בגודלה, אחרי ארה״ב, מבחינת שווי שוק המניות. מעניינת מעל התמיכה.

 

- AA: חברת אלומיניום אמריקאית. נמצאת מעל רמת תמיכה מצוינת ויכולה להשתלב טוב בהשקעות תשתית ותעשיה בארה״ב.




- O: אחת מחברות הנדל״ן המוכרות בארצות הברית שמשלמת דיבידנד חודשי ומוכוונת להגדלה שלו לאורך זמן. כרגע תשואת הדיבידנד עומדת על 5.85%. כמו מניות דיבידנד אחרות המניה ירדה קצת לאור עליית התשואות בארה״ב (נתון שצריך להדליק, לכשעצמו, נורה אדומה). איפה שהוא בין הרמה הנוכחית ל-52.5 דולר שווה לשים עליה עיין. זכרו שככל שהמניה בשער נמוך יותר תשואת הדיבידנד גבוהה יותר וזו העובדה שמספקת למניות דיבידנד סוג של תמיכה תיאורטית. הדיבידנד בולם תנודתיות גם בירידות ופעמים רבות גם בעליות.

 

ובכל זאת, מה עם ה-S&P500

 כמובן שלא נתחמק מהשאלה הזו. המהלך של ה-S&P500 מעל 5750-5800 לא היה התרחיש הטכני הצפוי לשיטתנו. על פניו היה שם שילוב התנגדות של קו התנגדות אופקי וממוצע נע ל-200 יום. אבל, בהקשר ישיר לדברי - מעשי טראמפ המדד עלה מעל ההתנגדות ושבר את תבנית הירידה. הוא חזר לאזור הדשדוש שבין 5800 ל-6100.

 

אין נעקוב אחריו מכאן והלאה?

 

נתחיל בתרחיש המסוכן: ירידה מתחת ל-5690. בכוונה הלכתי על הגבול הנמוך יותר בשביל להכיל תנודתיות גדולה. מהלך מתחת ל-5690 סביר שיסמן שבירה של השוק וחזרה לירידות חזקות. לא יודע אם ולמה יהיה מהלך כזה אבל מניח כאן את המשמעות. ירידה מתחת ל-5690 תסמן את הפריצה של ההתנגדות כמלכודת. לה יודע לתת לו אחוזי סבירות אבל יש אחוזים.

 

אפשרות שניה היא דשדוש בין התמיכה להתנגדות. הגם שהיא לא מלהיבה מאד מבחינת פוטנציאל התשואות העתידי הייתי קורה לה אפשרות אופטימית למדי אחרי מכת הירידות שהשוק חטף והחשש שהיא תתחדש. המשמעות היא שאחזקת השוק דרך מדדים עדיין לא רלבנטית ונצטרך להמשיך לחפש מדינות וסקטורים.

 

אפשרות שלישית היא כמובן פריצה של ההתנגדות ומהלך לשיא חדש. משהו כמו הקורונה. קשה לי לראות את זה קורה בטווח הקרוב אבל מי יודע כמה אופטימיות טראמפ עוד יכול להזריק לשוק.

 

השורה התחתונה: מהלך הירידה נשבר, השבירה הזו עוד צריכה לעמוד למבחן התעתוע-תמיכה וכרגע נניח דשדוש שמשמעותו כאמור היא השקעה דרך קרנות סקטורים ומדינות ולא דרך מדד ה-S&P500. להערכתי אפשר להישאר עוד קצת זהירים.

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה