
המוח של וול סטריט - אלו המעטים שהתעשרו בגדול
אין ספור מועמדים מתמודדים על מספר מוגבל של משרות בבנקאות השקעות, המקצוע הכי מרתק ונחשק בעולם. מהן ההזדמנויות שמייצר תחום ה-M&A למשקיעים?
המקצוע הכי מרתק ונחשק בעולם: בנקאי ההשקעות בוול סטריט. אין שום ספק שמהפכות הטכנולוגיה, האינפורמציה והגלובליזציה מאיצות את תהליך הקונסולידציה במגזרים העסקיים השונים.
עסקאות מיזוג ורכישה תופסות תאוצה קונסולידציה היוותה מאז ומעולם חלק מאסטרטגיית צמיחה של חברות ובמיוחד כשהדברים נוגעים לשיווק, להתייעלות ולפריצה לתחומים חדשים. אמנם, מאז החלה מהפכת הטכנולוגיה להשפיע על הכלכלה הריאלית, באמצע שנות התשעים ובמיוחד מאז החלה להתמזג לתוכה, לאחר משבר 2008, הרקיעו עסקאות ה-M&A שחקים. המנוע שמוביל את הקונסולידציה הוא ההתקדמות עצמה שיוצרת סביבה עסקית שמחייבת חברות לרכוש ולהתמזג.
ב-2018 יגיע היקף עסקאות אלו לכ-5 טריליון דולרים לעומת כ-600 מיליון ב-1995. מאז 2009 עולה הפעילות בהתמדה מ-2.2 טריליון ל-5 ב-2018 כאמור ואם שום ברבור שחור לא יפתיע המגמה תימשך לעתיד הנראה לעין.
קחו למשל את מגזר שירותי הבריאות המשולבים (קופות החולים למעשה). השבוע אושרה סופית רכישת חברת Aetna (סימול: AET) על ידי ענקית השירותים CVS בסכום של 79 מיליארד (כולל כיסוי חובות AET) מה שיביא ליצירת "הוולמארט של הקמעונות הרפואית" עם הכנסות של כרבע טריליון ולמעלה מ-80 מיליון לקוחות וולמארט היא אחת המתחרות הגדולות שלה.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
מדוע נעשתה הרכישה הזו? גם בגלל וולמארט אבל הסיבה העיקרית קשורה בהתפתחויות שנוצרו בעקבות התקדמות המהפכה ועלויות התפעול של מערכות הבריאות. ההחלטה התקבלה בשל כל ההתפתחויות בתחום ההפעלה של הקופות מאז 2009 ועם הסתכלות לעשור הבא.
CVS, שהציבור מכיר בעיקר כרשת בתי מרקחת, קמעונאית ענקית שמובילה בשיווק של תרופות מרשם היא הרבה יותר מזה. הכנסות החברה, שהשנה יגיעו לכ-190 מיליארד דולרים ורווח נקי של כ-7.5 מיליארד, מגיעות מתרופות מרשם כאמור, 46.6%, ניהול בתי מרקחת וקליניקות (למעלה מ-1,000 מרפאות) ומערכות תשלומי ביטוחים רפואיים, 41.3% וממכירת תרופות גנריות ומוצרי בריאות שונים, 12.1%.
החברה הנרכשת, Aetna, היא בעיקר חברת ביטוח רפואי אבל לא רק, היא מתחרה גם בקמעונאות וגם בניהול מערכות רפואיות מול הממשל. היתרון שלה שהיא מובילה כיום בעולם הביטוח הרפואי האמריקאי שמורכב מתערובת בין האובמהקר לשוק הפרטי ולביטוח הממלכתי לקשישים ומעוטי יכולת. היא גם מביאה ל-CVS כ-50 מיליון "לקוחות שבויים" חדשים, כוח קניה נוסף (השפעה על עלויות) והתחזקות בתחומים שבהם המתחרות הגדולות, כמו וולמארט, פועלות.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
המיזוג הזה הוא צורך שנובע לא רק מהתחרות ומהצורך בהתייעלות אלא גם מהעובדה שההתפתחויות בתחום שירותי הבריאות בארה"ב (וכך גם בעולם) מושפעות יותר מהפוליטיקה, מהחלטות הממשלה, ופחות מהכלכלה. הסיבה היא ששירותי הבריאות, בגלל העלויות המטורפות, הופכים במהירות לבעיה תקציבית ממלכתית ומעורבות הממשל, במיוחד בארה"ב בגלל ההשפעה שיש לנושא על הבוחרים, תלך ותגדל. הממשל יעדיף לתקצב מספר קטן של חברות שמכסות מה שיותר שירותים, שיציגו התייעלות ומחירים תחרותיים ועל מנת לעשות זאת מתחייבת הקונסולידציה.
אם תבדקו תגלו שכל מתחרותיהן של CVS ו-AET נמצאות בתהליכי קונסולידציה דומים. המתחרה הגדולה ביותר של CVS, Walgreen (סימול: WBA), שבבעלות החברה השוויצרית הגלובלית הענקית Alliance Boots GmbH ושפרושה גלובלית טוב יותר מ-CVS, נמצאת במו"מ לרכישת Humana (סימול: HUM), שהיא המתחרה הגדולה של AET וש-AET עצמה ניסתה לרכוש ב 2016. ענקית הקמעונות וולמארט (סימול: WMT) שהזכרנו מנסה גם היא לרכוש את Humana.
UnitedHealthcare (סימול: UNH) רכשה לאחרונה 2 חברות בתחום ו-Cigna (סימול: CI) רכשה לאחרונה את סקריפט-אקספרס (סימול: ESRX). לבסוף מגיעות לתחום 3 חברות ענק שעד כה מעולם לא פעלו בתחום הבריאות, אמאזון (סימול: AMZN), ברקשאייר (סימול: BRKA) וג'י פי מורגן (סימול: JPM) שביחד הקימו חברה שתיכנס לתחרות על שירותי הבריאות. השלוש הללו, עם עצמתן הכספית והשיווקית לא רק שיכולות להתחרות בכל חברה הן גם יכולות לרכוש כל חברה ונגד ענק חדש שכזה הקונסולידציה מתחיבת. התהליך הזה רואים בכל המגזרים, חדשים כישנים, טכנולוגיים ושאינם טכנולוגים (אין למעשה דבר כזה).
בנקאי ההשקעות מובילים את הקונסולידציה על הקונסולידציה "מנצחים" בנקאי ההשקעות, האנשים שמזהים הצורך, שמציעים תכנית למימוש הצורך, שמזהים מועמדים לרכישה/מיזוג ושמבצעים את הפעולה כולה. המקצוע הזה, שבו אין ספור מועמדים מתמודדים על מספר מוגבל של משרות, הוא "המוח של וול סטריט", מקצוע אינטר-דיסציפלינרי מפרך ומעניין שהתדמית המלווה אותו זוהרת ביותר אך בדומה לעריכת דין, אחוזי "ההצלחה" האישית נמוכים. יש המון בנקאי השקעה אבל הזוהר שאופף את המקצוע נוצר מאותם מעטים שהובילו מיזוגים ורכישות ענקיים ומוצלחים והתעשרו בגדול, אנשים בעלי יכולות זיהוי מצבים, אבחון הערכות, ניהול ויכולות מכירה גבוהות.
חלומו של כל בוגר מנהל עסקים בין הרווארד לסטאנפורד הוא להתקבל למחלקות בנקאות ההשקעה בחברות כמו גולדמן סאקס, מורגן סטנלי או בוטיקים בעלי מוניטין לבנקאות השקעה מהסוג של Allen & Co. צריך להבין שבנקאי השקעה טובים יכולים להשפיע לא רק על עסקה אלא גם על ההתפתחויות העתידיות של חברה ואפילו של מגזר שלם במיין סטריט. נוסיף שבמיין סטריט ובתקשורת לא הכל אוהבים את המקצוע שבמקרים לא מעטים הוציאו לו כמה מהבנקאים שם רע של תאבי בצע והמחזה/סרט המפורסם "Others people money" הוא דוגמה אחת אבל בנקאות ההשקעות היא מרכיב מרכזי וחשוב באסטרטגיה של חברות ובמיוחד כאמור בעולם הכלכלי הנוכחי.
מהו בנקאי השקעות טוב? ניתנה לנו הזכות, בעבר הרחוק, להכיר את Allen & Co מקרוב ולהבין מה המשמעות של בנקאי השקעות טוב. הרברט אלן ג'וניור, שמוביל את Allen & Co מאז 1966, כשהיה בן 26 בלבד, ענה למגזין פורבס על השאלה, "מה בעצם אתם עושים?". "אנחנו, כבנקאי השקעה", אמר, "מנסים לאתר נכסים, שמסיבות שונות שאנחנו מזהים, מוערכים הרבה מתחת לערכם העסקי/כלכלי הפוטנציאלי. אנחנו מנסים ובדרך כלל מצליחים לראות נכון את הפוטנציאל העתידי ויודעים, בעזרת אומנות הניהול, להוביל למטרה הסופית מבחינתנו שהיא או למכור את העסק לקונה שאנחנו מזהים וברווח מקסימלי כמובן או להמשיך ולנהל אותו ולהנפיקו, בזמן הנכון, לציבור ולהשתמש בהצלחה לצבירת מוניטין בתחום על מנת שחברות מובילות יחליטו לשכור השרות שלנו בתחום כיועצים מלווים לפעילות ה-M&A שלהם".
ב-1973 ולאחר שכמעט הגיעה לפשיטת רגל, רכש אלן דבוקת שליטה בחברת הפקת הסרטים קולומביה תמורת כ-1.5 מיליון דולרים כאשר אלן עצמו שם מיליון דולר מכיסו ועוד חצי מיליון הביאו השותפים דאז בחברה. "התחלנו לעקוב אחרי החברה שלוש שנים קודם", סיפר לפורבס, "ורגע לפני הכניסה להגנה משפטית נכנסנו אנחנו כי הפלטפורמה לרכישה ולניהול הייתה מוכנה". הוא מינה כמנכ"ל את אחד השותפים בבית ההשקעות, אלן הירשפלד, מומחה לנושאי מדיה ותקשורת שכבר ניהל מטעם Allen & Co ובהצלחה גדולה את אולפני Warner Bros שאותם רכשה Allen כשנתיים קודם (,בנקאי השקעות טוב חייב לטפל בעסקה שבתחום הפעילות שלה התמחה לפני שהפך לבנקאי השקעות", אמר).
בניצוחו של הירשפלד, הגיבוי הפיננסי של Allen & Co והכנסת שחקני מדיה ענקיים כשותפים לאורך השנים (ביניהם המיליארדר Kirk Kerkorian, הבעלים של מטרו-גולדווין-מאייאר וסטיבן שפילברג וקבוצתו שלימים הפכה ל-DreamWorks ועוד) החלה קולומביה בתהליך שיקום ובתוך עשור הפכה לחברת ההפקה והמוסיקה המובילה והרווחית ביותר במגזר. תחום ההפקה והמוסיקה היווה, לדעת מומחי Allen, תחום מעניין עבור קונגלומרטים שלאחר עליית הנשיא ריגן והדחיפה שנתן לגלובליזציה ולטכנולוגיה, החלו להתעניין בהתרחבות לתחומים שמחוץ לעיסוקיהם המסורתיים.
"התחלנו לחפש את אותו מנהל חברת ענק שמחפש הזדמנויות כאלו וההזדמנות הגיעה כאשר מונה מנהל חדש לקוקה קולה, Roberto Cantera", סיפר אלן, "האיש חיפש דרכים לחדור לתחום הבידור וקולומביה, שכאמור הייתה רווחית ביותר וצומחת ובנוסף הייתה חברה שיוצרת מזומנים, דבר שידענו שבקוקה קולה אוהבים, חשבנו שקולומביה מתאימה לו. גם לא הסתרנו ממנו שגם ענקית המדיה סוני, לקוחה שלנו, מתעניינת, מה שדחק אותו להחליט ועזר לנו להעלות המחיר. התחייבנו שהירשפלד ימשיך להוביל וש-Allen תמשיך להשגיח וגם הסכמנו שהעסקה תעשה בהחלפת מניות". "למה?", שאלו בפורבס. "כי הערכנו שזה יקל על מועצת המנהלים של KO להסכים לפרמיה. מנית KO הייתה "יקרה" מאוד באותם ימים, מחיר המניה, בתקופת המו"מ, שבר שיאים".
קוקה קולה רכשה את קולומביה ב-1982 ב-750 מיליון דולרים, פי 500 ממה ששילמה Allen עשר שנים קודם ובהחלפת מניות כאמור. "אחת הסיבות לעסקה במניות, מבחינת Allen", סיפר אלן, "הייתה המודעות שבעקבות העסקה אנחנו נהפכים לבעלי המניות השניים בחשיבותם ל-KO אחרי ווארן באפט והחלטנו לדרוש נציג בבורד וקוקה קולה אכן הסכימה". החברה והרברט עצמו לא מכרו עדיין ולו מניית KO אחת (לפי פורבס) כך שהיום, על השקעה של 1.5 מיליון יש לקבוצה מניות KO בשווי של כ-6 מיליארד דולרים.
Allen מובילה עסקאות ענק אלא שזו הייתה רק ההתחלה. במסגרת העסקה צורף הרברט ג'וניור כדירקטור לקוקה-קולה לצידו של וורן באפט. השניים התידדו ו-Allen הפכה לבנקאית ה-M&A של KO וכמה מהדילים הגדולים שעשתה KO במהלך השנים מאז 1982 נעשו ביוזמת ועל ידי Allen שגם חברה לוורן באפט בהשפעה על ניהול KO עצמה. Allen & Co הפכה לבנקאי ה-M&A של כמה חברות "קטנות" כמו AIG, אקספדיה, TripAdvisor, ברקשאייאר האתאוויי, וול מארט, מייקרוסופט (יזמה והובילה את המיזוג עם לינקדין), בריטיש פטרוליום, צ'רלס שוואב, האמפריה של רופרט מרדוק, פייסבוק ועוד.
לאחרונה הובילה את עסקת הענק AT&T/ טיים ורנר והיא גם מהמובילות בתחום הון הסיכון. לא סתם קיבלה את הכינוי "Trillion dollars consigliere". בין הדילים המפורסמים שיזמה והובילה Allen & Co היו הרכישות של EMI ושל מיקרוניקס על ידי סוני, וואטסאפ על ידי פייסבוק, ג'ט.קום על ידי וולמארט, רכישת Yahoo, הפרדת אי ביי מפייפל, רכישת לינקדין על ידי מייקרוסופט ואפילו הובילו את הנפקת גוגל שהגדולים לא רצו בזמנו.
פעילות ה-M&A תמשיך לגדול ותייצר הזדמנויות למשקיעים, שמסוגלים לבדוק חברות, מגזרים וכיווני התפתחות, לבנות "תיק של חברות שעשויות להירכש", "פינת החלומות" כפי שכינינו אותה בעבר, מחליטים על סכום שמפזרים בין כמה מניות בעלות סיכוי להירכש. הסיכויים שחברות ישראליות תירכשנה הולכים וגדלים. מדוע? בגלל הטכנולוגיות הייחודיות, בגלל שחברות קטנות בעלות טכנולוגיה מבוקשת מבינות שלבד קשה מאוד להגיע לגדולה ובגלל "תרבות האקזיט" הישראלית.
בנקאי השקעות רבים בשירות חברות הענק מחפשים מועמדים בישראל. החברות שנראות לנו המעניינות ביותר לתיק כזה הן אותן אלו שכבר הוזכרו בטור זה. פרוטרום (שכבר נרכשה), אוטוניטי, סיווה, סיליקום, קומפיוג'ן, טאור, אלוט, מלנוקס, כל חברות הסייבר כולל צ'קפוינט כמובן שהאטרקטיביות שלה גדלה מידי יום ועוד כמה שכרגע נשמטו מהזיכרון. צריך הרבה סבלנות אבל מספיק ניסיון אחד שמצליח.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 28.איילון 14/12/2018 08:15הגב לתגובה זומי שמוכר זה בעלי עיניין בתוך החברה ומי שקונה "אעלק" זה החברה עצמה במחיר מופקע
- 27.מה עם ה-BUY BACK 13/12/2018 20:45הגב לתגובה זומה שאני מבין זה שחברות רבות דאגו להעלות את שוויין (=או לדעתן לשמור על ערך המניות שלהן), אבל הנה בא התיקון והוריד מחירן של הרבה מהמניות הללו. בקיצור, כסף טוב "נזרק לפח". האם השיטה הזאת הגיעה לסוף דרכה?
- 26.גוני 13/12/2018 18:56הגב לתגובה זוkors חברת אופנה תכשיטים שעונים וכו'מתומחרת בחסר.. תחרות רצינית.מה דעתך על החברה ועתידהתודה
- לא עוקב מקרוב (ל"ת)שלמה גרינברג 14/12/2018 07:13הגב לתגובה זו
- 25.האם האג"ח כדאי? 11/12/2018 18:25הגב לתגובה זולטענתו הריבית 3% שמקבלים היום, היא ריבית נהדרת. מה דעתך?...אם הבנתי כמובן נכון את דבריו
- שמשון 12/12/2018 11:27הגב לתגובה זונשאר 2% מה לגבי אינפלציה ?
- שלמה גרינברג 12/12/2018 08:42הגב לתגובה זותחליט בעצמך אם הריבית מתאימה לך או לא
- 24.ELIZ 10/12/2018 23:33הגב לתגובה זושלמה מחזורי המסחר נמוכים מכפילים גבוהים הכל אמור להיות בהמתנה עד שיתברר הכיוון טוב יעשה מלומדינו להביא זאת לידי הקוראים.
- בני 11/12/2018 09:34הגב לתגובה זואם אימבציל כמוך הבין זאת
- יבין 11/12/2018 18:27הוי לאדם ששפוט על תילי תילין של מילים ולא רואה את המציאות ולמה אתה בכנויי גנאי מה מביא אותך ליישר קו לכ כתבה יפה כתה eliz
- 23.eliz 10/12/2018 23:02הגב לתגובה זוככל שאתה מפרט ביתר שאת אנחנו לא קשובים.
- לא הבנתי. יש סתירה לוגית בדבריך. (ל"ת)איצ לאליז 18/12/2018 11:43הגב לתגובה זו
- נפלא, אפרט עוד יותר (ל"ת)שלמה גרינברג 11/12/2018 11:35הגב לתגובה זו
- לרון 12/12/2018 07:12אתה בעצמך טוען שאנשים קוראים רק כותרות אזי מאמצי הפירוט שלך לא מובנים כ"כ
- שלמה על תתייחס אליו (ל"ת)eliz העליז 11/12/2018 16:04
- 22.מה עם הפנסיות? 10/12/2018 06:44הגב לתגובה זוהירידה (=ואולי גם הקיצוץ) בפנסיות של הבייביבומרס שיוצאים בשנים האחרונות בהמוניהם לפנסיה, יאלצו אותם למכור מניות לטובת המחיה השוטפת. וכך מיליארדים רבים יגרעו מהשוק. מה דעתך שלמה? תודה
- דעתי שזו כותרת נפלאה (ל"ת)שלמה גרינברג 10/12/2018 14:00הגב לתגובה זו
- 21.אפי 09/12/2018 22:19הגב לתגובה זואשמח לדעת מה יחסך לניתוח טכני ככלי (לא יחיד)בניהול השקעות. ברשותך שאלה לגבי טבע-האם לדעתך החוב והצורך בעתיד במיחזורו מכביד על החברה בעיקר לנוכח העלייה בתשואות של אגרות החוב.
- שלמה גרינברג 10/12/2018 14:01הגב לתגובה זולגבי החוב ומיחזורו כתבתי ארוכות תשובה לשאלתך מצריכה כתבה מלאה
- 20.אחד העם 08/12/2018 23:44הגב לתגובה זולאחרונה אתה כבר לא מזכיר אותו, עבר בניכם חתול שחור?
- התמונה מתבהרת לרעה 10/12/2018 06:47הגב לתגובה זוהסכם הסחר החדש עם סין עדיין לא נחתם (=ועכשיו יש לנו פרשת וואווי באמצע), אבל הפער בגרעון לרעת ארה"ב גדל מאז שהחלה מלחמת הסחר. מסתבר שכלכלה זה דבר הרבה יותר מסובך מססמאות בחירות ותיאוריות למיניהן
- דגן 09/12/2018 13:16הגב לתגובה זו.
- הכל בדימיון שלך 10/12/2018 06:52גם טראמפ וגם BB הם מזמן לא נציגי "השוק החופשי", והכל מתווזמר מלמעלה (=ברור שלא הכל). "היד הנעלמת" מזמן נעלמה מהשוק, והממשלה והנשיא הם ש"מכתיבים" כמה תעלנה התרופות ובוודאי כמה תהיה הריבית. כי מי יוותר על כוח שילטוני כך סתם?
- פוני 09/12/2018 10:18הגב לתגובה זותעשה טובה תחסוך מאיתנו הקוראים את תגובושטויותייך
- 19.משקיע 08/12/2018 17:44הגב לתגובה זומה הפוטנציאל שלה בדור 5? גם היא צריכה להיכנס לרשימה שלך?
- כתבתי דעתי בהרחבה בעבר, לא קרה משהו מיוחד מאז (ל"ת)שלמה גרינברג 09/12/2018 12:12הגב לתגובה זו
- 18.יוסי 08/12/2018 15:02הגב לתגובה זושהביאו למשבר הענק של 2008 וחולצו מכספי משלם המיסים האמריקאי וכל הבנקאים המושחתים שממשיכים למשוך משכורות ובונוסים בעשרות ומאות מליוני דולרים מכספי החילוץ?
- שלמה גרינברג 09/12/2018 12:13הגב לתגובה זוהרי הסברתי בפרוטרוט, פעמים רבות, את שעשו הבנקים ב 2007-8
- 17.כותב 08/12/2018 14:30הגב לתגובה זומדד מנהלי השקעות בוול סטריט
- תבדוק שוב (ל"ת)שלמה גרינברג 09/12/2018 12:16הגב לתגובה זו
- כותב 10/12/2018 09:50STOCKS OF ASSET MANAGERS ARE LEADING MARKET LOWER... Chart 5 shows one of the scariest trends in the stock market. The weekly bars show the Dow Jones US Asset Managers Index ($DJUSAG) plunging to the lowest level in two years. Since the start of 2018, the index has dropped -24%. That huge drop dwarfs an -8% drop in the rest of the financial sector, and is twice as bad as the -11% loss in bank stocks. Not to mention its comparison to an S&P 500 index that is basically flat for the year. That terrible relative performance is seen by the Asset Managers/SPX ratio (bottom box) that has fallen to the lowest level since the bull market in stocks began more than nine years ago. That may be important because asset managers often reflect trends in the stock market. A Wall Street Journal article this week suggested that weakness among asset managers may be reflecting investors' waning interest in owning stocks. Smaller stock portfolios produce smaller management fees, which can weaken shares of a
- 16.א 08/12/2018 14:29הגב לתגובה זופעם קודמת כתבת על הבייבי בומרס שמתקשים לחפש השקעות , האם תוכל לכתוב גם עבור הקוראים בגילאי ה20 וה30 שלך? שגם הם מתקשים למצוא השקעות ראויות? ועל טכניקות השקעה בשבילהם וכו'
- 15.בנצי 08/12/2018 07:15הגב לתגובה זוע"י פרוסט וסגניתו ב50% ועם מוסדיים גדולים שמחזיקים ביחד מגיעים ל75% אחזקה האם כולם שם המטומטמים?
- כן (ל"ת)שלמה המלך 08/12/2018 11:56הגב לתגובה זו
- 14.שלמה מעניין אותי מה אתה קונה בימים אלה ? (ל"ת)Rsi 08/12/2018 06:46הגב לתגובה זו
- פוטים (ל"ת)אחד שמבין 09/12/2018 06:59הגב לתגובה זו
- בעיקר ירקות ופירות (ל"ת)שלמה גרינברג 08/12/2018 13:29הגב לתגובה זו
- עובדים עליך שלמה. תברר מי שולט בשוק הסיטונאי (ל"ת)סמי האורגני 10/12/2018 06:54
- 13.עד שהגעת לעיקר התעייפתי לקרוא את הכתבה הארוכה (ל"ת)יובי 08/12/2018 05:04הגב לתגובה זו
- שן( תישן)ביינתיים בקוראך את הכתבה עד לבוא העיקר.. (ל"ת)א ליובי 08/12/2018 20:02הגב לתגובה זו
- 12.לרון 07/12/2018 22:36הגב לתגובה זולהחזיר את הפרופסור בן ברננקי המומחה האמיתי למשברים פיננסיים עוד מעט גם באפט יקנה בשפל או שלא???
- 11.משקיע קטן 07/12/2018 19:38הגב לתגובה זואו שנטל החוב שלקחה על עצמה ברכישת הענק האחרונה יפיל אותה לקרשים?
- כתבתי על השאלה כתבה שלמה (ל"ת)שלמה גרינברג 08/12/2018 09:40הגב לתגובה זו
- אכן מכיר - עדיין שואל אם הנטל הפיננסי לא יכריע את IBM (ל"ת)משקיע קטן 08/12/2018 14:01
- ibm 08/12/2018 11:22כאש בשדה קוצים, IBM מובילה את הסקטור החם בוול סטריט שלמה גרינברג בוחן את המעצמה הגלובלית כאופציית השקעה לטווח הארוך. האם תשוב לראש הפירמידה הטכנולוגית עם טכנולוגיות הבלוקצ'יין? שלמה גרינברג | 30/06/2018 08:38
- 10.נחום 07/12/2018 19:27הגב לתגובה זושלמה אם אני (אישית) חושב שיגיע תיקון ותקופה לא קצרה של תשואות רווח נמוכות יחסית במדדים וברוב המניות..האם נכון מבחינתי לקנות קרנות ומניות גדולות שמחלקות דיבידנדים ותשואה עד ש"יעבור זעם" ? תודה
- דגן 08/12/2018 21:50הגב לתגובה זודיבידנד זה מזומן, וכמאמר המשפט - אין נאמן כמו כסף מזומן.
- שאלה שתצטרך להחליט לבד (ל"ת)שלמה גרינברג 08/12/2018 09:40הגב לתגובה זו
- 9.גילי 07/12/2018 19:23הגב לתגובה זושלמה האם מכיר את הקרן הזו שמחלקת כל שנה 7.15% תשואה למי שקונה אותה ?? מ ה דעתך אם מכיר..? תודה
- שלמה גרינברג 08/12/2018 09:50הגב לתגובה זוהקרן אינה מחלקת כל שנה 7.15% אלא סכום שמשתנה מפעם לפעם. כרגע הדיווידנד עומד על 28 סנט לרבעון כך שהתשואה השנתית הנוכחית היא % 7.10. זו קרן שעוקבת אחרי ה 500 S&P
- תודה שלמה (ל"ת)גילי 08/12/2018 14:49
- עבודה בעיניים 08/12/2018 11:07אם תכודת סל SPY ירגה השנה 2 אחוז (ובנוסף חילקה 2 אחוז דיבידנד). אז SPXX שמחלקת 7 אחוז וירדה השנה 9 אחוז - מחלקת את הכסף מהקרן. בולשיט אחד ענק ושום תשואה. ועל הדיבידנד ממשלת ארצות הברית לוקחת 25 אחוז מס שלא ניתן לקיזוז מהפסדים בניירות ערך.
- 8.לרון 07/12/2018 19:11הגב לתגובה זווהמיתון היגיע טראמפ לא יתן לנגיד להמשיך במדיניות הספיגה והצימצום וזה הפיתרון הזמני לכעת
- המיתון הגיע? מתי? (ל"ת)שלמה גרינברג 08/12/2018 09:51הגב לתגובה זו
- לרון 09/12/2018 09:22סוג של מיתון ולבטח האטה הירידות חריפות מידי בזמן קצר
- 7.אלוני 07/12/2018 19:00הגב לתגובה זושתי חברות שקשורות לתחום הפנאי-שטחמוצרים לרכבי שטח ויוקרה ומוצרים נוספים ליאכטות וכו' שתי החברות יורדות בחדות, מכפילים נמוכים מאודמה דעתך ? תודה שלמה
- שלמה גרינברג 08/12/2018 09:58הגב לתגובה זואותה אני מכיר היטב וכמו השוק גם היא יורדת. THOR אני מכיר כחברת ביוטק בתחום הגנטיקה שאני עוקב אחריה עוד כשהייתה פרטית. היא הונפקה השבוע ובהצלחה
- הוא כנראה מתכוון ל Thor Industries סימול THO (ל"ת)Thor Industries 08/12/2018 11:01
- 6.גולן 07/12/2018 14:23הגב לתגובה זוהאם ההתרסקות של מניית ge משקף את מה שקורה בחברה? והאם לדעתך יש מצב של פשיטת רגל?
- די כבר על קושיות על ge נמאס. (ל"ת)סמי 07/12/2018 22:25הגב לתגובה זו
- גיא 07/12/2018 18:58הגב לתגובה זובחייך כל שבוע הוא כותב ועונה לגבייה
- 5.תהליך לא חדש 07/12/2018 02:41הגב לתגובה זוהשאלה היא: מה זה אומר בנוגע לשוק? האם השוק הגיע למצב שרק לגדולות יש סיכוי, ולא לצמיחתן של כוחות חדשים. ואולי זה קשור להפחתת כמות הכסף בשוק ולעליית הריבית, שפוגע בקטנות והרזות במזומנים?
- זה כתוב במאמר במפורש (ל"ת)שלמה גרינברג 07/12/2018 13:53הגב לתגובה זו
- הכל בא מלמעלה 07/12/2018 18:44בשוק הבריאות, הממשל כדי לחסוך בעלויות רוצה לתקצב כמה שפחות גופים, שיש להם מספיק שומנים לקצץ. זה יגרום בסוף למערכת יחסים דומה כמו בארץ, בין קופות החולים לממשלה...בור ללא תחתית
- 4.האם טראמפ נכשל? 07/12/2018 02:38הגב לתגובה זוהאם יש לנתונים האלה משמעות כלכלית ולא רק פוליטית?
- בעיקר כלכלית (ל"ת)שלמה גרינברג 07/12/2018 13:53הגב לתגובה זו
- 3.אבנר 06/12/2018 18:51הגב לתגובה זושלום רב שלמה, רציתי לשאול מה דעתך על אפל בימים אלה? סובלת מסתמונת הפסימיות המוגזמת או שיש דברים בגו?
- דעתי על אפל ברורה (ל"ת)שלמה גרינברג 07/12/2018 09:44הגב לתגובה זו
- ולשלמה 08/12/2018 06:27כמה עוד עלולה לספוג
- 2.אחד שמבין 06/12/2018 17:12הגב לתגובה זווכל מי שאומר אחרת לא מבין מה הוא מדבר
- והמבול מתקרב (ל"ת)שלמה גרינברג 07/12/2018 09:45הגב לתגובה זו
- לרון 07/12/2018 19:47אבל כן שוק אמריקאי ועולמי ממותן הספיגה מהירה מידי הנגיד כנראה עקשן וכך גם טראמפ שיחליפו תוך מיתון מלחמות הסחר
- 1.לרון 06/12/2018 16:51הגב לתגובה זוותודה על כך וכפי שציינתי בעבר הכל נסב על מחיר ריבית בתוספת אומץ לקנות נמוך שזה תמיד לא קל
- לרון 07/12/2018 19:42הגב לתגובה זומדיניות הספיגה של הנגיד לא תשתנה ותואט אין דרך אחרת בתוספת למיתון במלחמות הסחר הכל מואץ ללא סיבה כי אין אינפלציה והספיגה יכולה להתבצע יותר לאט אך נגיד עם אגו ועקשנות הוא מיכשול וטראמפ במדד סנופי 2500 יחליפו
- האם ילכו גרינברג&גורביץ על M&A לקונסולידציה של התיקים? (ל"ת)Sassi6 10/12/2018 02:48