סין מניותסין מניות

החוזים בוול סטריט נסחרים סביב האפס - האג״ח טיפסו; אסיה יורדת בהתאם לארה״ב

האג״ח בארה״ב טיפסו משמעותית - ביחס לשוק האג״ח - בעקבות קושי להנפיק 16 מיליארד דולר. שוקי המניות ירדו; באסיה נרשומות ירידות בכל היבשת

צוות גלובל |


מניות באסיה יורדות לאחר ירידות בוול סטריט, שהושפעו מלחצים בשוק האג”ח ומהחששות בנוגע לעלייה בגירעון החוב של ארצות הברית. חוזים עתידיים על מדדי וול סטריט נותרו כמעט ללא שינוי, בעוד שמדד הניקיי 225 ביפן ירד ב-0.8% לרמה של 36,988.36 נקודות. הנג סנג בהונג קונג איבד 0.5% וירד ל-23,711.58 נקודות, בעוד שמדד שנחאי נותר כמעט ללא שינוי, עם עלייה זעירה של פחות מ-0.1% לרמה של 3,387.58 נקודות, ובדרום קוריאה איבד מדד הקוספי 1.3% וירד ל-2,591.95 נקודות.


 העליה בחוב האמריקאי והירידות בשווקים בארה״ב - ייתכן וכל זה מהווה ׳קנרית במכרה הפחם׳ – סימן מוקדם לבעיות. הירידה בדולר האמריקאי גם פגעה בשווקים האסייתיים, שכן מדינות רבות באזור מחזיקות חלק ניכר מהיתרות שלהן בדולרים. דולר חלש גם מזיק ליצואנים אסייתיים – כגון יצרניות הרכב והאלקטרוניקה ביפן – שכן הוא מפחית את שווי הרווחים מחו”ל כשהם מומרים חזרה לין.


 בשוק המט”ח, הדולר ירד ל-143.25 ין יפני לעומת 143.68 ין ביום הקודם. לפני שנה נסחר הדולר סביב 150 ין. היורו עלה לרמה של 1.1343 דולר לעומת 1.1330 דולר. המשקיעים עדיין מודאגים מהתנהלות הנשיא דונלד טראמפ, כולל מדיניות המכסים שלו שמכבידה ישירות על חברות אסייתיות, וכן החלטות בנוגע לחקיקה מרכזית כגון תקציב הממתין לאישור בקונגרס. 


אמש נרשמה ירידה חדה בוול סטריט לאחר שהממשל האמריקאי פרסם את תוצאות המכרז האחרון שלו לאג”ח ממשלתיות ל-20 שנה. הממשל נאלץ להציע תשואה גבוהה של 5.047% כדי למשוך מספיק משקיעים שירכשו אג”ח בסכום כולל של 16 מיליארד דולר לתקופה של 20 שנה. זה גרר עלייה בתשואות אג”ח אחרות, כולל אג”ח ל-10 שנים, שנחשבת למדד מפתח בשוק. תשואתה עלתה ל-4.59% לעומת 4.48% ביום שלפני, ולעומת 4.01% בלבד בתחילת החודש הקודם – עלייה משמעותית במונחי שוק האג”ח.


מדד S&P 500 ירד ב-1.6% – יום שני ברציפות של ירידות – ונסגר ברמה של 5,844.61 נקודות. מדד דאו ג’ונס איבד 1.9% וירד ל-41,860.44 נקודות, בעוד שהנאסד”ק ירד ב-1.4% ל-18,872.64 נקודות. תחילה נרשמו ירידות קלות בלבד, לאחר שחברות קמעונאות כמו טארגט פרסמו תחזיות מעורבות לרווחים, בין היתר בשל חוסר ודאות סביב מלחמת הסחר של טראמפ.


 תשואות האג”ח האמריקאיות עולות בחלקן בגלל החשש שהקיצוצים במסים, שנידונים בימים אלה בוושינגטון, יובילו להגדלת החוב הלאומי של ארה”ב במיליארדים רבים. גם במדינות מפותחות נוספות נרשמת עלייה בתשואות האג”ח, ככל שממשלות מגבירות את ההלוואות כדי לממן את הוצאותיהן, ובזמן שבנקים מרכזיים – כמו הפדרל ריזרב – מצמצמים את האחזקות שלהם באג”ח ממשלתיות. כשהממשל האמריקאי משלם יותר ריבית על חובותיו, זה גורר עלייה בריביות גם על משקי בית ועסקים – למשל על משכנתאות, הלוואות רכב וכרטיסי אשראי – מה שעלול להאט את הכלכלה. תשואות גבוהות גם הופכות השקעות במניות לפחות אטרקטיביות, שכן אג”ח נחשבות לסיכון נמוך יותר ומציעות כעת תשואה גבוהה יותר.


 מספר הולך וגדל של חברות אמריקאיות דיווחו לאחרונה כי מכסים והחשש מהאטה כלכלית מקשים עליהן לחזות את התוצאות הפיננסיות לשנה הקרובה. חברות כמו וולמארט אף ציינו שהן צפויות להעלות מחירים כדי לפצות על המכסים שמטיל טראמפ. שוקי המניות האמריקאיים התאוששו לאחרונה מרוב ההפסדים שספגו מוקדם יותר השנה, לאחר שטראמפ עיכב או ביטל מכסים שהטיל בעבר. המשקיעים מקווים שטראמפ ימשיך להקל במכסים לאחר שיחתום על הסכמי סחר עם מדינות אחרות. במסחר באנרגיה, מחיר הנפט האמריקאי ירד ב-15 סנט לרמה של 61.42 דולר לחבית. נפט ברנט, מדד המחיר הבינלאומי, ירד ב-17 סנט לרמה של 64.74 דולר לחבית.

קיראו עוד ב"גלובל"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה