גם השותפויות הקטנות נהנות: מניית רציו עולה 31% ומשלימה זינוק של 110% ביומיים

הגיאולוג הראשי של שותפות רציו: "התגלית בתמר תגרום לתנופה של חיפושי נפט וגז בים התיכון בכל האיזור"
קובי ישעיהו |

יחידות ההשתתפות והמניות של החברות הקשורות בקידוח "תמר 1" זינקו אתמול, כידוע, לשמיים. הגילוי המרשים מול חיפה, עם זאת, הזניק גם את יחידות ההשתתפות האחרות, שלהן יש זכויות לחיפושים וקידוחים באזורים המשיקים ל"תמר".

איתן אייזנברג, הגיאולוג הראשי של שותפות רציו יהש, אומר כי התגלית בקידוח תמר היא בעלת משמעות לאומית ובינלאומית ותגרום לתנופה של חיפושי נפט בים התיכון בכל האיזור. "יש לצפות לפעילות אינטנסיבית של חברות בינלאומיות בתחום בישראל, קפריסין, לבנון ומצרים, במטרה לאתר שדות גז ונפט נוספים", אמר אייזנברג. הוא ציין, כי איזור הקידוחים שבו שותפה רציו ב-15% ביחד עם חברת נובל, דלק-קידוחים ואבנר (השותפים בתמר-1), הוא האיזור הרלוונטי ביותר לביצוע קידוחי חיפושים.

הרשיונות שבהן שותפה רציו משתרעים על 2000 קילומטרים מרובעים בלב ים בסמוך לתגלית תמר-1. סקרים גיאופיזיים (סייסמיים) שנערכו באיזור חשפו את קיומו של מבנה גיאולוגי ענקי בשם לווייתן (השם לווייתן ניתן למבנה על ידי חוקרים של המשרד לתשתיות לאומיות שהתרשמו מגודל המבנה – הרבה יותר גדול מהמבנה של תמר).

לאחרונה המיר הממונה על ענייני הנפט את ההיתר לשעבר "רציו ים" ב- 5 רשיונות לחיפושי נפט. המרה זו מאפשרת לשותפות רציו , נובל , דלק ואבנר לבצע קידוחים (ולא רק סקרים) באזורים הללו.

זכויות הנפט באיזור הוענקו לרציו לפני כשנתיים. במהלך 2007 ו- 2008 מכרה רציו 85% מהזכויות ב"רציו ים" לנובל , דלק ואבנר. הגופים האלה מבצעים מאז במשותף סקרים סייסמיים בשטח שנקרא בעבר "רציו ים", כאשר המפעיל היא חברת נובל. השליטה ברציו נמצאת במשותף בידי משפחות לנדאו ורוטלוי.

באזור אותרו מספר מבנים המסוגלים להכיל גז ונפט. כאמור בולט במיוחד הוא המבנה הידוע בשם "לוויתן", הגדול משמעותית ממבנה תמר שעליו מבוצע קידוח "תמר 1". לרציו זכויות נפט נוספות בים וביבשה. בין השאר מחזיקה רציו בכ-12% בקידוח הימי המסוגל להפיק גז בשם " אור–1 " הנמצא בסמוך לשדה הגז המפיק "מרי B " . קידוח זה יחובר בעתיד למערכת ההפקה של מרי B.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה