היין משיל כוחו ומוחק את כל הרווחים על רקע העלייה בשוק המניות
המטבע היפני הפסיד את הרווחים אשר צבר קודם לכן בתחילתו של יום רביעי וחזר להסחר סביב הרמות של 107 יין אל מול הדולר, בשל העליות בשוק המניות בארה"ב אשר הגבירו את הביקוש לנכסים מסוכנים יותר.
מוקדם יותר אמש הירידות החדות של המדדים המובילים בארה"ב ואירופה עודדו משקיעים רבים להקטין את חשיפתם לנכסים בעלי סיכון גבוה על אף הקיצוץ החד בריבית הפד ביום שלישי האחרון.
התזוזה בשוק המניות אשר הביאה את המדדים כגון הנאסד"ק מהפסדים של יותר מ5% וקרוב ל3% במדד ה Dow Jons והS&P להתאוששות חדה במדדים המובילים לקראת סוף המסחר אמש. משכה משקיעים רבים כגון הקרי טריידר לחזור לפעילותם הרגילה אשר מתבטאת בהלוואת היין היפני בשל הריבית הנמוכה של 0.5% וקניית נכסים ומטבעות בעלי תשואה גבוה יותר.
הקיצוץ החד של 0.75% בריבית הפד לרמה של 3.5% לבסוף הרגיעה מאט את דאגות המשקיעים כי ארה"ב תיכנס למיתון חריף ותמשוך אחריה את הכלכלה הגלובלית. יחד עם זאת, התרחבות ההאטה הכלכלית לזירה הגלובלית עשויה להביא את נשיא הבנק המרכזי בגוש האירו ללכת בעקבות ארה"ב ולהוריד את הריבית לראשונה, ניתן לראות כי החוזים על שעור הריבית מנבאים על ירידה של 0.75% בריבית ה-ECB השנה, כאשר הורדה קרובה תהיה כבר ברבעון הראשון של 2008.
היום יתמקדו המשקיעים במספר נתונים חשובים מהעולם. בבריטניה מירב תשומת הלב יתפסו אישורי משכנתאות בשעה 9:30 (GMT). בגוש האירו, האקלים העסקי בשעה 9:00 (GMT). ובארה"ב תביעות מחוסרי עבודה בשעה 13:30 (GMT) ובשעה 15:00 מכירות בתים קיימים.
דולר/שקל: המטבע הישראלי התחזק אמש עד לרמת שיא של 3.6723 וסיים את יום המסחר סביב הרמות של 3.6850 אל מול הדולר. זאת על רקע שוק מאוד תנודתי וכמובן בשל הקיצוץ המפתיע של נגיד הפד בן ברננקי, אשר הוריד את ריבית הבנק המרכזי ב-0.75%. התוצאה אשר הביאה להפרש ריביות חיובי של שלושת רבעי אחוז בין ישראל לארה"ב. הפדרל רזרב יקיים את פגישתו הרגילה ב-30 לינואר, ישנם הערכות כי הנגיד הבנק האמריקאי עשוי לקצץ את הריבית בעוד כרבע אחוז.
בשבוע הבאה סטנלי פישר, נגיד הבנק המרכזי הישראלי צפוי להכריז על הריבית לטווח קצר, האינפלציה הגבוה במשק המקומי וציפיות לעליות מחירים בטווח הקצר מהוות גורם מכריע אשר עשוי להביא את פישר לעלות את הריבית בעוד כרבע אחוז לרמה של 4.5%. מימוש התחזיות יביא להפרש ריביות חיובי של 1.25% לטובת השטר הישראלי. בטווח הקצר נראה כי רמת התמיכה המשמעותית של הצמד דולר/שקל עומדת על 3.63.
זהב: החוזה העתידי על הזהב התרומם עד לרמה גבוה של 896.5$ לאונקיה בתחילת היום אמש וסגר את יום המסחר סביב הרמות של 891.00$ עליה של 1.7$ לאונקיה. המשקיעים עדיין רואים בזהב כאלטרנטיבה לדולר האמריקאי. בנוסף, אי הוודאות בשווקים הפיננסים מהווה גורם משמעותי לטריידרים להחזיק בפוזיציות קניה על המתכת היקרה. רמת תמיכה משמעותית עומדת על 876.70$ ורמת התנגדות משמעותית הינה פסיכולוגית ועומדת על 900.00$, כאשר יש לציין כי בשל הקיצוץ החד בריבית הפד ביום שלישי, הזהב קפץ ביותר מ-41 דולר לאונקיה.
נפט: החוזה העתידי על הזהב השחור השיל כוחו וירד אמש לרמה של 87.82 דולר לחבית. הנפט ממשיך את המגמה הדובית אשר החלה מתחילת החודש, כאשר ב-3 לינואר מחיר חבית נפט נסחר קרוב ל-100$ לחבית. ההאטה הכלכלית בארה"ב עשויה להביא לירידה בביקושים לאנרגיה והנפט בפרט לכן משקיעים רבים מעדיפים להיות בפוזיציות שורט על הזהב השחור. רמת התמיכה עומדת כעת סביב 85.42$ לחבית פריצה מהותית עשויה למשוך את מחיר הנפט מטה עד לרמות של 84.00$ כבר בטווח הקצר.