חוק חדש עלול להוציא השקעות מסין; עלויות הייצור צפויות לעלות
סין, המדינה הקומוניסטית הגדולה בעולם, הציגה היום חוק תעסוקה חדש המסדיר ומקדם את זכויות העובדים במדינה וכולל בתוכו הסדר על חוזי העבודה והסדר תשלומים לעובדים.
"הממשל אשר עושה את מירב המאמצים להגן על זכויות העובדים הינו של סין", זה בניגוד לדעות הקדומות כי סין מובילה את זכויות האדם לרמה הנמוכה ביותר", כך אמר Auret van Heerden, מאיגוד העובדים אשר ממוקם בג'נבה ומפקח על זכויות ותנאי עובדים ביותר מ-60 מדינות.
עלויות גבוהות יותר עשויות להוציא מפעלים עם רווחים שוליים נמוכים אל מחוץ לסין ולזנוח השקעות במפעלים אשר עזרו לדחוף את האינפלציה לרמה הגבוהה ביותר ב-10 השנים האחרונות.
חברת Olympus, היצרנית הרביעית בגודלה בעולם למצלמות דיגיטליות, וחברת Yue Yuen Industrial, היצרנית הגדולה בעולם לנעליים לחברות כמו נייק, הינן בין החברות אשר מסיטות את הייצור לוויאטנם על מנת לחתוך בעלויות.
"אנו צפויים לראות סגירת מפעלים נוספים בשנה הקרובה", אמר Stanley Lau יו"ר איגוד התעשיה בהונג קונג. "החוק החדש יגרום לקושי נוסף בקרב החברות להעסיק עובדים זמניים, הדרך הנוחה ביותר לייצרנים להתמודד עם שינויים חוזרים ונישנים בהזמנות המוצרים", הוסיף Lau.
חוק התעסוקה החדש נועד על מנת לשפר את ביטחון העובדים, קובע תנאי העסקה כמו שעות עבודה, שכר מינימום וביטוח פיצויים לעובדים במקרה של פיטורים.
כל הכותרות
"החוק החדש בהחלט יעלה את העלויות שלנו", אמר Edmund Ding הדובר של חברת Hon Hai Precision Industry, החברה הגדולה בעולם אשר מספקת מוצרי אלקטרוניקה ללקוחות על פי הסכמים ובעלת 61 יחידות בסין המייצרות מוצרים הכוללים טלפונים סלולריים וקונסולות מוסיקה.