מחיר הזהב השחור ירד ל-58.2 ד' ובוול סטריט - חגיגה
החיוכים שבו היום לפניהם של המשקיעים בבורסות התפוח הגדול. ברקע לאופטימיות הקוסמית, שתי סיבות עיקריות: האחת - הרגיעה בזירת הנפט, כשמחירי הנפט החליקו היום אל מתחת לרף ה-60 דולר לחבית ולא סתם החליקו אלא בכ-2 דולר והשניה - זינוק מפתיע במדד אמון הצרכנים בחודש יוני עד לשיא של 3 שנים.
המשקיעים עוקבים בדריכות גם אחר וועידת השווקים הפתוחים (FOMC), שהחלה היום. מחר ינעל המושב שמכנס את קובעי המדיניות הכלכלית של ארה"ב ותפורסם ריבית הבסיס הקצרה לחודש יולי. ההערכות הן שהבשורה שתצא משם תהיה העלאה נוספת של 0.25 נקודות האחוז ל-3.25%.
מדד הנאסד"ק חתם בתוספת של 1.21% לרמה של 2,069.89 נקודות. הדאו ג'ונס הוסיף 1.12% לרמה של 10,405.71 נקודות. ה-S&P 500 טיפס ב-0.91% לרמה של 1,201.58 נקודות. החוזים העתידיים על מחירה של חבית זהב שחור למסירה בחודש אוגוסט חתמו את המסחר בבורסת הסחורות בניו יורק בנפילה חדה של 3.87%, לרמה של 58.2 דולר - 2 דולר מתחת מתחת לרף ה-60 דולר לחבית אותו חצו במהלך סוף השבוע במהלך המסחר ואתמול אף ננעלו מעליו.
זמן לא רב לאחר פתיחת שערי המסחר בוול סטריט, פרסמה אוניברסיטת מישיגן, כי מדד אמון הצרכן הגיע ביוני לשיא של 3 שנים בגובה 105.8, לאחר שבמאי שקדם לו הוא עמד על 103.1 ובעוד האנליסטים מצפים לעליה אמנם, אך מתונה יותר עד ל-104 בלבד.
במרכז המסחר ניצבו מניות אדבנס מיקרו דיבייסס, היא AMD, שהגישה תביעה לרשויות ההגבלים העסקיים, בה היא מאשימה את אינטל במונופול בתחום מעבדי 86. AMD קפצה ב-6.49% ואילו אינטל התעלמה וקפצה ב-1.93%.
IBM ריכזה גם היא את עניין המשקיעים ועלתה ב-1.93%, למרות שהודיעה היום, כי היא מצויה תחת חקירה של הרשויות הרגולטוריות בקשר לדיווחה הכספי האחרון, במסגרתו הציגה את התוצאות החלשות ברבעון הראשון של השנה.
מניות טבע קפצו ב-1.81%, תוך מחזור של קרוב ל-90 מיליון דולר, לאחר שדיווחה על אישור FDA מותנה לתרופת הגליימפרייד. מדובר בתרופה שמגלגלת מחזור של 340 מיליון דולר בשנה בגרסה האתית שלה. האישור הסופי אמור להתקבל ב-6 אוקטובר השנה.
טבע הודיעה עוד היום, כי הגישה בקשה לאשר את הלקווינימוד כתרופה ניסיונית. עם אישור הבקשה, תחלנה טבע ואקטיב ביוטק בניסוי קליני לבדיקת תגובות התרופה לתרופות אחרות. מששלב זה יסתיים, הן תפצחנה בשלב ה-3 של הניסוי הקליני (ב-2006 כנראה) וכשזה יסתיים, הן תקבלנה את האישור המיוחל (ב-2009).
נייס נסחרה בעליה של 2.18%, לאחר שהודיעה, כי היא משדרגת את פורטל השותפים העסקיים שלה לגרסת Oracle 10g. המערכת משרתת מפיצים, שותפים עסקיים ולקוחות ברחבי העולם. בשלב ראשון הועברו השרתים מארה"ב לישראל. לאחר התקנות השרתים בישראל שודרגה המערכת לגרסת - Oracle AS 10g מבוסס Linux. מאורקל ישראל נמסר כי הפרוייקט בוצע ע"י חברת Daemon בשיתוף אנשי נייס ואורקל.
גילת עברה לצידו הירוק של מהתרס גם היא ועלתה בסיום ב-0.45%. החברה דיווחה על הסכם חדש עם STEC הרוסית לאספקת פתרונות ה-Skyhedge Hub שלה. ההטמעה תתבצע במהלך 2005.
ריטליקס זינקה ב-5.3%. אמש העריך האנליסט רוני בירן מבנק ההשקעות אוסקר-גרוס, כי הירידות האחרונות במניה יצרו הזדמנות קניה. עוד העריך האנליסט, כי החוזים האחרונים של החברה עשויים לסייע לה לעקוף את תחזיות הרבעון השני של השנה. כמו כן טען, כי ישנו מקום לאפ-סייד במניה לאור האפשרות לשיפור בשולי הרווח הגולמי של החברה.
לאחר שאתמול פורסם כי בכוונת שרת התקשורת, דליה איציק, לפתוח את שוק יבוא מכשירי הסלולר לתחרות, הודיעו שתי חברות הסלולר הגדולות במשק - סלקום ופרטנר, כי לא יתנגדו למהלך. בפרטנר טוענים כי לחברה אין רווחים ממכירת המכשירים ולפיכך הפגיעה בהכנסותיה תהיה שולית. מסלקום מסרו כי הם אינם מתנגדים למהלך, אך הם מתנים זאת בקביעת סטנדרט איכות ליבואנים. מניית פרטנר התנהגה בהפכפכות מה היום וחתמה בסיום בירידה של כחצי אחוז.
מניות טופ אימג' עלו ב-0.36%. זאת, לאחר שהודיעה, כי תספק פתרונות לחברת ביטוח רפואי מדרום אפריקה.
לנאופטיקס, שזינקה אמש בלמעלה מ-11% לאחר שנודע, כי ענקית המחשוב האמריקנית, IBM הפכה לבעלת עניין בה (עם אחזקות של למעלה מ-5%), תיקנה היום עם נפילה של 8.1%.
סינרון בלטה גם היא היום עם קפיצה של 2.24% בתגובה לשני אישורים חדשים שקיבלה מה-FDA האמריקני ואישור למערכת להסרת שיער מהאיחוד האירופי.
סאפיינס חתמה בעליה נאה בת 4.35%, אם כי במחזור דל למדי, על רקע הגדלת האחזקות בה על ידי בעלת השליטה חברת פורמולה. פורמולה רכשה מניות סאפיינס בכ-2 מיליון דולר והגדילה את אחזקותיה בחברה ל-58% מ-57.2%. מניות פורמולה החליקו ב-0.26%.
מניות רדוור צנחו ב-3.66%, לאחר שפייפר ג'פרי החל לסקר את המניות בהמלצת "תשואת שוק" עם מחיר יעד של 22 דולר. המשקיעים שציפו להמלצה חמה יותר עבור המניה שלחו אותה, כאמור, דרומה. הורדת הדירוג לפוליקום על ידי בית ההשקעות תומאס וויזל מ"תשואת יתר" ל"תשואת שוק" גררה את המניה מטה וב-4.7%, תוך מחזור של כ-61 מיליון דולר.