
בלוג'ן ו-IES בדרך לזיכיון חדש במתקן ההתפלה פלמחים
IES תרכוש מחצית מהמתקן לפי שוויו בספרי ג'נריישן בתוספת פרמיה של 21 מיליון שקל; ההסכם החדש צפוי להבטיח את הפעלת המתקן עד 2054 ולכלול גם אופציה לשדרוג
IES תשתיות , מקבוצת IES אייאיאס 8.88% שבשליטת חיים גייר, ו-BlueGen שבשליטת קרן ג'נריישן ג'נריישן קפיטל 2.31% , חתמו
על מזכר הבנות לשיתוף פעולה מול המדינה, לקראת קבלת זיכיון חדש להפעלת מתקן ההתפלה בפלמחים לאחר סיום תקופת הזיכיון הנוכחית. במסגרת ההבנות, IES תרכוש 50% מהזכויות במתקן לפי שוויו בספרי קרן ג'נריישן ובתוספת פרמיה של 21 מיליון שקל.
לאחר השלמת העסקה
צפוי להיחתם הסכם שכירות חדש עד לשנת 2054, ובמקביל תיבחן גם אפשרות לשדרוג המתקן כדי להתאימו לצרכים העתידיים של משק המים בישראל. המהלך מותנה בין היתר בחתימה על הסכם מפורט עד לסוף 2025, באישור המדינה ובקבלת אישורים מרגולטורים נוספים.
מדובר במתקן ההתפלה היחיד בישראל שהוקם במתכונת BOO, כלומר יישאר בבעלות הזכיין גם בסיום התקופה. כיום המתקן מספק כ-90 מיליון קוב מים בשנה ומהווה נדבך מרכזי באספקת המים למשק הישראלי.
מנכ"ל קרן ג'נריישן ויו"ר BlueGen, ארז בלשה: ״מתקן ההתפלה פלמחים הוא נכס אסטרטגי בעל חשיבות רבה למשק המים של ישראל. במהלך שנות הפעלתו המתקן עבר מספר שידרוגים והרחבות, והוא פועל ביעילות גבוהה וניצול מיטבי של השטח. מזכר ההבנות שנחתם מהווה צעד משמעותי לקראת הסדרה רגולטורית חדשה, שתאפשר תקופת זיכיון חדשה למתקן, עם אפשרות לשדרוגו והתאמתו לצרכים העתידיים של משק המים הישראלי. כמי שמובילה את תחום ההתפלה בישראל,BlueGen פועלת ותמשיך לפעול לאספקת מים רציפה, מתקדמת וברת קיימא לתושבי המדינה לעוד שנים רבות, חיים גייר:" IES רואה בהתפלת המים פעילות ראשונה במעלה בחשיבותה, ושמה את צרכי משק המים בראש מעייניה. רכישת מתקן ההתפלה הקיים בפלמחים הוא חלק מתהליך מתוכנן של פיתוח סקטור התשתיות בקבוצת IES - תהליך המבוסס על שליטה במקרקעין ייחודיים ובעלי פוטנציאל אסטרטגי. לצד רכישת הזכויות במתקן ההתפלה פלמחים א', אנו מקדמים בימים אלו הקמה של מתקן התפלה נוסף, תחנות כוח ואנרגיה מתחדשת, כולם על חטיבות קרקע בבעלות מלאה של הקבוצה. קבוצת IES מחויבת לעבודה משותפת עם כלל הרשויות הרלוונטיות לשם המשך פיתוחו של פארק פלמחים כפארק תשתית אסטרטגי, ושותפה לחזון להבטחת אספקת המים לצרכי ישראל והאזור, ובפרט, לאור הסכמי אברהם המתעצמים".
- ג'נריישן: ה-FFO עלה ב-15% ל-156 מיליון שקל, הרווח הסתכם בכ-39 מיליון שקל
- "מניית ג'נריישן צריכה לעלות ב-64%"
דוחות הרבעון הראשון
BlueGen – צמיחה בהכנסות וברווחיות, התקדמות בפרויקטים והארכת הזיכיון בפרויקט אשדוד:
הכנסות BlueGen, המנוהלת על ידי ליהוא הכהן, לרבעון הראשון לשנה זו הסתכמו בכ- 360 מיליון שקל, לעומת הכנסות של כ-310 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-15%. במדדי הרווחיות נרשמה עליה חזקה יותר כאשר ה-EBITDA הסתכמה בכ-80 מיליון שקל לעומת כ-60 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד וה-FFO עלה לרמה של כ-60 מיליון שקל, לעומת כ-45 מיליון שקל אשתקד) מעל 30% גידול בשניהם).
- האם נראה בקרוב דולר ב-3.3 שקלים? ומה זה יעשה לבורסה
- מדיפאואר: "תוך 3-4 שנים נגיע לתשואה דו ספרתית על הנכסים החדשים"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ג'נריישן קפיטל - עיקרי התוצאות הכספיות:
FFO יחסי - חלקה של ג'נריישן ב-FFO של ההשקעות
המתבסס על איחוד יחסי של ההחזקות בניכוי עלויות מטה ותשלומי ריבית לאורך הפורטפוליו לרבות ברמת הקרן - הסתכם ברבעון הראשון השנה בכ- 156 מיליון שקל זאת לעומת כ-135 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
התקבולים מהשקעות הקרן ברבעון הראשון השנה הסתכמו בכ-21 מיליון שקל ירידה קלה מהרבעון המקביל בו הסתכמו על כ-23 מיליון
שקל. הקרן שבה ומציינת כי בהמשך השנה היקף התזרימים שיעלה מההשקעות יגדל משמעותית ויגיע להיקף של כ-170 מיליון שקל לכל הפחות, בהשוואה לכ-110-120 מיליון שקל בשנתיים הקודמות, עלייה של מעל ל-50%. התשואה על השקעות הקרן ברבעון הראשון משקפת תשואה שנתית של כ-6.6%, לעומת
כ-7.4% בשנה שעברה. התשואה על ההון לפני מס ברבעון הראשון משקפת תשואה שנתית של כ-7% (לעומת כ-4.8% בשנת 2024). שווי ההשקעות של הקרן לסוף הרבעון עמד על כ-4.2 מיליארד שקל לעומת כ-4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
NAV למניה (בנטרול מיסים נדחים) עומד על כ-2 שקל. בהתאם להודעת הקרן ברבעון הקודם, הקרן תמשיך לחלק דיבידנד גם ברבעון הראשון לשנה זו בסכום של 15 מיליון שקל. זאת, כחלק מכוונת הקרן לחלק דידיבנד בסכום כולל של 60 מיליון שקל במהלך השנה הקרובה בחלוקה רבעונית.
גרף מניית ג'נריישן קפיטל בשנה האחרונה
שווי השוק של ג'נריישן קפיטל עומד כיום על כ-1.3 מיליארד שקל, לאחר שזינקה ב-110% בשנה האחרונה, מתוכם כ-40% מתחילת השנה. מכפיל הרווח עומד באזור 20.
שווי השוק של אייאיאס עומד על כ-1.4 מיליארד שקל לאחר שעלתה כ-30% בשנה האחרונה. מכפיל הרווח עומד באזור 10.