תומר ראבד
צילום: אוראל כהן

בזק מתכננת קפיצת מדרגה: כבל תת ימי חדש יחבר את ישראל לאירופה

החברה בוחנת מהלך להנחת הכבל שאורכו הצפוי יהיה אלפי קילומטרים, יגדיל דרמטית את נפח תעבורת האינטרנט ויחזק את מעמדה של ישראל כצומת תקשורת בין יבשות. ההחלטה צפויה להתקבל בתקופה הקרובה

צלי אהרון | (2)
נושאים בכתבה בזק תומר ראב"ד


חברת בזק בזק 0.97%  , קבוצת התקשורת המובילה בישראל, מדווחת כי היא בוחנת בימים אלו את האפשרות להקמת כבל תת-ימי חדש, שיחבר את ישראל לנקודות נחיתה אסטרטגיות באירופה. הכבל החדש צפוי להוות תוספת תשתיתית משמעותית, שתאפשר תנועה של מאות טרה-בייטים בין ישראל לאירופה – ותגביר את העצמאות והאיתנות של תשתיות התקשורת הישראליות.


מעבר לפן הטכנולוגי, מדובר ביוזמה בעלת חשיבות גיאו אסטרטגית, שעשויה למקם את ישראל כצומת מרכזי על מפת הדיגיטל העולמית – בין אירופה, המזרח התיכון והמזרח הרחוק. בבזק מסבירים כי המהלך מגיע על רקע מגמות עולמיות של גידול חד בנפחי התעבורה, בין היתר בעקבות התרחבות הפעילות של ענקיות הענן והדאטה בישראל ובאזור כולו.


תומר ראב"ד, יו"ר קבוצת בזק, ציין כי "המציאות מאפשרת לנו לנקוט צעדים משמעותיים למיצוב ישראל כצומת תקשורת אזורי ובינלאומי. אנחנו מחויבים להוביל בדרכים שונות את החדשנות גם בזירה הבינלאומית, ולחזק את עצמאות ותחרותיות תשתיות התקשורת של ישראל. ככל שיושלמו ההכנות ותתקבל החלטה בדבר ההיתכנות – קבוצת בזק תהיה נכונה ליצור שיתופי פעולה עם שחקנים בינלאומיים".


המצב הנוכחי



בשלב זה שוכרת הקבוצה את שירותיהן של שתי חברות ייעוץ בינלאומיות מובילות, ומבצעת ניתוח הנדסי ותפעולי מעמיק, שבסופו תתקבל החלטה סופית לגבי קידום המהלך.


בקבוצת בזק מבהירים כי אם תימצא היתכנות – מדובר במהלך שיבטא עידן חדש של תשתיות תקשורת, שבו ישראל לא רק צורכת תעבורה – אלא גם מייצרת גישה ומקשרת בין עולמות.

נכון להיום, ישראל מחוברת לרשת התקשורת הגלובלית באמצעות שלושה כבלים תת-ימיים פעילים. אחד מהם מופעל על ידי בזק בינלאומי ומקשר בין ישראל לאיטליה. כבל נוסף, שבבעלות טמרס טלקום, מחבר בין מדינות אירופה לבין אזור המזרח התיכון, עם תכנון להארכה עד סינגפור.

כבל שלישי מופעל על ידי MedNautilus, והוא נפרס בצורת טבעת לאורך חופי הים התיכון, עם נקודות גישה במדינות כמו איטליה, יוון, טורקיה, קפריסין וישראל.



נתיב עצמאי ומאובטח


מעבר למשמעויות הכלכליות והטכנולוגיות של המהלך, לבחינת הקמת הכבל התת ימי על ידי בזק יש גם פוטנציאל גיאו־פוליטי. כיום, חלק גדול מהתעבורה הבינלאומית עובר במסלולים רגישים, דרך מדינות שאינן יציבות או שאינן מקיימות קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

יצירת נתיב עצמאי ומאובטח, שיוביל את המידע מישראל ישירות לאירופה, בלי להישען על תשתיות עוקפות באזורים בעייתיים - עשויה לשנות את כללי המשחק. בכך, ישראל תוכל להפוך לנתיב גיבוי מועדף ולחלק מהתשתית הגלובלית שמעדיפה ביטחון ויציבות.

המשמעות הרחבה יותר היא שישראל לא רק תתחבר לעולם,אלא תוכל לשמש כגשר תשתיתי משמעותי בין יבשות ואזורים. הכבל שצפוי לקשר את ישראל לאירופה עשוי להפוך את המדינה מתחנת קצה לתחנת מעבר, מהלך שמזרים לא רק מידע, אלא גם יכול להזרים השקעות והשפעה אזורית.



שווי שוק, הון עצמי ומה עשתה המניה?

שווי השוק של החברה עומד על כ-15.7 מיליארד שקל. הונה העצמי נאמד בכ-2.8 מיליארד שקל.


מניית החברה
מניית החברה


קיראו עוד ב"שוק ההון"

המנייה עלתה מתחילת השנה בכ-14%. וב-12 החודשים האחרונים בכ-45%.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    רכשה את אלדו ועדיין ממשיכה להתרסק בריל ואבוגן ואופקו מניות פח אשפה (ל"ת)
    בריל 02/07/2025 09:32
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יש דברים יותר טובים להשקיע מבזק (ל"ת)
    בזק זה נזק 02/07/2025 09:31
    הגב לתגובה זו