יאיר קפלן
צילום: רמי זרנגר

בנק ירושלים רושם עלייה של 3% ברווח הנקי לכ-45.8 מיליון, התשואה על ההון 12.4%

הרווח הנקי ברבעון הראשון עלה קלות ל-45.8 מיליון שקל; הצמיחה באשראי נמשכת בעיקר במשכנתאות ונדל"ן, וההכנסות מזנקות בזכות סינדיקציה ומכירת תיקים

חיים בן הקון | (4)

בנק ירושלים ירושלים -2.21%   פרסם את דוחותיו הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025, המצביעים על יציבות וצמיחה מתונה בפעילות הבנק, לצד המשך מיקוד באסטרטגיה של ניהול סיכונים והרחבת שיתופי פעולה עם גופים מוסדיים.


הרווח הנקי הסתכם בכ-45.8 מיליון שקל נטו, עליה של 3% לעומת הרבעון המקביל שאז הסתכם ב-44.6 מיליון שקל. התשואה להון של הבנק הסתכמה ברבעון על 12.4% - נמוך ביחס לבנקים שדיווחו עד כה אך שיפור לעומת התשואה הממוצעת של הבנק לשנים האחרונות. הכנסות מריבית הסתכמו בכ-171 מיליון שקל - קיטו של 1% - וההכנסות שאינן מריבית הסתכמו ב-67.4 מיליון שקל - גידול של 54%, בעיקר בזכות מכירת תיקים וסינדיקציה. 


צמיחת האשראי לציבור בשיעור של 3.4% מתחילת השנה (גידול של 6.7% בנטרול סינדיקציה ומכירת תיקי אשראי למוסדיים). עיקר הצמיחה בתיק האשראי הייתה בתחום המשכנתאות (כולל משכנתאות מסחריות) ומימון נדל"ן, תוך שימת לב להתפתחויות המקרו-כלכליות ואיזון בין מרכיבי תשואה וסיכון.


יתרת האשראי לנדל"ן עמדה על 1.6 מיליארד שקל, גידול של 15.8% מתחילת השנה, כאשר הבנק מלווה היום כ - 12 אלף יח"ד הפרוסות על פני כ-244 פרוייקטים ברחבי המדינה.


יתרת המשכנתאות לציבור (כולל מסחריות) עמדה על 12.3 מיליארד שקל, גידול נטו של 1.6% מתחילת השנה (5.8%, בנטרול מכירת תיקים וסינדיקציה).


במהלך הרבעון ביצע הבנק משכנתאות במשותף ("סינדיקציה"), וכן מכר תיק אשראי מסחרי לגופים מוסדיים, בהיקף כולל של 519 מיליון שקל וברווח ברוטו של 23.5 מיליון שקל. 


סך תיק המשכנתאות (כולל מסחריות) המנוהל בבנק עומד על כ-16 מיליארד שקל, מתוכם מנהל הבנק עבור גופים מוסדיים תיק בהיקף של כ-3.72 מיליארד שקל. 

קיראו עוד ב"שוק ההון"


יתרת הפיקדונות לציבור עמדה על 17.7 מיליארד ₪ בדומה לשנה שעברה, כאשר 78% מפיקדונות הציבור הנם מאנשים פרטיים המגיעים לבנק בשל הריביות הגבוהות יחסית הניתנות בממשקים דיגיטליים ללקוחות כל הבנקים. כבר כתבנו לא מעט על עושק העו״ש בבנקים הישראליים, ושבנק ירושלים מציע את הריבית הגבוהה ביותר אך זאת בהתחשב בסיכון הגבוה של הבנק ביחס לבנקים אחרים.


הכנסות הריבית נטו של הבנק הסתכמו בכ- 171.2 מיליון שקל, קיטון של כ- 1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.


 ההוצאות להפסדי אשראי ברבעון הראשון הסתכמו בכ- 13.7 מיליון שקל, גידול של 2.7 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל, שנובעות בעיקר מהפרשות הקבוצתיות בעיקר בגין עליה ביתרות האשראי לציבור. שיעור ההוצאה בגין הפסדי אשראי עומד על 0.34% לעומת 0.29% בתקופה המקבילה אשתקד.  


הכנסות שאינן מריבית הסתכמו ב- 67.4 מיליון שקל, עלייה של 54% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע בעיקר מפעילות מכירת תיקים וסינדיקציה כאמור לעיל, מהכנסות מפעילות הכרטיסים הנטענים של הבנק, ועמלות מניירות ערך. 


סך הוצאות תפעוליות ואחרות הסתכמו ב- 157.3 מליון שקל, גידול של 18% לעומת הרבעון המקביל, הנובע בעיקר מגידול בהוצאות שכר, פחת ואחרות. 


הרווח הנקי נטו לרבעון עומד על 45.8 מיליון שקל, לעומת רווח של 44.6 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 3%. העלייה ברווח הנקי הושפעה בעיקרה מגידול בהכנסות שאינן מריבית, שקוזזו מגידול בהוצאות 


 יחס כיסוי הנזילות של הבנק עומד על 184% - גבוה משמעותית מהדרישה הרגולטורית של 100%, יחס המינוף עומד על 6.4% לעומת דרישה רגולטורית של 5% ויחס הלימות הון רובד 1 עומד על 10.4%.


הטבות ותרומות: עם פרוץ המלחמה ועל מנת לתמוך בלקוחות הבנק בהתמודדות עם השלכותיה החיל הבנק את מתווה חרבות ברזל על לקוחותיו בהתאם למתווה שיזם בנק ישראל במסגרתו הוענקו הטבות בסך 8.1 מיליון שקל לאוכלוסיות שהוגדרו בהתאם למתווה, ועם סיום תוקף המתווה החליט הבנק להמשיך ולהעניק לאנשי המילואים הטבות בתחומי האשראי והעו"ש.


מנכ"ל הבנק יאיר קפלן: ״המשך מגמת הצמיחה בפעילויות הליבה של הבנק מתבטאת גם בתוצאות של הרבעון הראשון לשנת 2025, בה הצלחנו לממש את יעדי האסטרטגיה הרב שנתית של הבנק תוך גידול בהיקפי פעילות בנקאות כשירות "baas" ומכשירים לפינוי הון. 

״בין היתר, הבנק המשיך ברבעון הראשון את שיתופי הפעולה במכירת תיקים והעמדה של אשראי בסינדיקציה עם גופים מוסדיים. בנוסף, נהנינו מגידול בהכנסות מפעילות לווי הבניה המשמעותית של הבנק ומפעילות הפיקדונות, שבמסגרתה בנק ירושלים מפעיל בהצלחה מזה שנים את המערכת הסגורה, אשר כעת מעוגנת גם בחקיקה החדשה לניוד פיקדונות בין בנקים. הצמיחה בתחומי הפעילות מושגת באופן זהיר ומבוקר, במיוחד על רקע תנאי אי הוודאות החריפים המאפיינים את המשק הישראלי בשנה וחצי האחרונות.״


מניית בנק ירושלים נסחרת לפי שווי שוק של 1.23 מיליארד שקל, לאחר זינוק של כ-50% בשנה האחרונה, אם כי מתחילת השנה המניה רשמה תשואה חיובית קלה בלבד של פחות מ-1%. מכפיל הרווח המייצע על פי דוחות הרבעון הראשון עומדים על כ-6.7 ומכפיל ההון עומד על 0.9.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    מוריס 25/05/2025 11:23
    הגב לתגובה זו
    אן כמו בנק לאומי ובנק פועלים הבנקים אלה עשו רווחים עצומים ריווחיות מצוינת
  • אנונימי 25/05/2025 12:05
    הגב לתגובה זו
    כול הכבוד לבנק לאומי ופועלים הבנקים הטובים בישראל שימשיכו להרוויח ולחלק דיבידנדים לבעליי המניות
  • אנונימי 25/05/2025 11:50
    הגב לתגובה זו
    לגביי מניית לאומי ופועלים אכן אתה צודק לדעתי הם ימריאו עים עתיד חיובי
  • 1.
    אנונימי 25/05/2025 11:03
    הגב לתגובה זו
    גילוי נאות אני לקוח וברחתי מכל הבנקים הגדולים. השירות מעולה יש עם מי לדבר ההתייחסות היא כמו בנק בוטיק. ועובדה בעוד בנקים אחרים מדווחים על רווחי שיא וגידול לא סביר ברווחים הבנק מדווח על עלייה מאד צנועה ברווח. לדעתי לא ירחק היום ואחד מהגדולים ינסה לרכוש אותו