TV

מאסטר שף, גרסת המציאות: כמה באמת עולה לפתוח בית קפה, ומה הסיכוי שלכם להצליח בתחום הזה? צפו בסרטון

מסעדנים שהצליחו ויועצים בתחום מספרים ל-Bizportal על הסיכויים, הסיכונים וכמה באמת עולה לפתוח בית קפה. הנה הפרטים...
אבי שאולי | (10)

ההצלחה של תוכניות הבישול בטלויזיה בשנים האחרונות והמנטליות של הישראלים, גורמת לרבים לשקול לפתוח מסעדה או בית קפה. זאת למרות שהסטטיסטיקה העגומה ידועה לכל. מה דוחף ישראלים לסכן את כספם? כמה זה עולה? ומה כדאי לדעת לפני שמשקיעים?

יגאל ספיר, יועץ בעסקי המזון - חברת "אלסר"

"ישראלים נכנסים לתחום הזה כי הם חושבים שזה נורא פשוט. נעשה כוס קפה שעולה לנו 1 שקל ונמכור אותה ב-10 שקלים ונעשה מיליונים, אלא שבמציאות זה ממש לא עובד ככה. הקמת עזק מזון - זה מאוד דומה לסטארט-אפ וצריך תוכנית עסקית. צריך לבדוק רשיונות, תוכנית השקעה, לעשות דו"חות רווח והפסד תיאורטים.

אפשר להרוויח המון כסף, בדיוק כמו בכל דבר אחר רק צריך לדעת איך. אני רואה המון ישראלים שנפלו, מוכרים להם הרבה פעמים לוקשים, לפעמים אנשים שמנסים למכור את העסק שלהם או אנשים שמנסבים למכור זכיינות בכל מיני רשתות".

ליאת בלילתי, הבעלים של קפה "פניני לילוש" ברחוב פרישמן 73 בת"א

בלילתי בת 39, נשואה +1, נולדה בירושלים והתוודעה אל עולם המסעדנות מגיל צעיר. אביה היה הבעלים של מסעדת "אילת הים" בבירה. בגיל 24 היא פתחה מסעדה ברחוב אבן גבירול בת"א שנסגרה לאחר כשנה.

היא טסה לניו-יורק והתחילה לעבוד כשומרת על מעילים במסעדה רק כדי להשיג דריסת רגל בתחום. בהצשך הצליחה לעבור למטבח ולהיות שפית. לאחר מכן פתחה מסעדת פניני - סוגים שונים של כריכים קלויים סמוך לאוניברסיטת קולומביה.

החזרה לישראל היתה כואבת בהתחלה - הפסד של כ-800 אלף שקל במסעדה שפתחה ברחוב יד חרוצים בת"א. "הייתי עושה קופה של 100 שקל ביום", היא מספרת. המסעדה מול הקופי-בר נסגרה לאחר 8 חודשים, אך בלילתי לא הרימה ידיים והמשיכה ליעד הבא.

הביסטרו השכונתי "פניני לילוש" נפתח במקום שהרבה אנשים הפסידו בו הרבה כסף, אך בלילתי הצליחה לשבור את הסטטיסטיקה. "הגעתי לכאן מרוששת ולקחתי הלוואה מחברה. היו לי בהתחלה בעיות עם ספקים ועשיתי כמעט הכל בעצמי". העבודה הקשה השתלמה והיום הביסטרו מצליח.

קובי בן-שבת, מבעלי רשת 'מאקי סושי בר'

בן שבת הקים ביחד עם שותף נוסף רשת של מסעדות מסוג סושי. לאחר שהקימו שלושה סניפים מצליחים בחיפה, בקריות ובצפת הם החליטו להיכנס לאזור המרכז. בן שבת פותח בימים אלה שני סניפים חדשים ברעננה ובנתניה.

"נכנסים לתחום כי יש רצון להצליח ובגדול וזה אפשרי במסעדנות. העליות ברשת שלנו הן 250 אלף שקל להקמת סניף בתוספת של הזכיינות. הסיכון בענף מאוד גבוה במיוחד אם מחליטים לעובד לבד. מי שלא מכיר יכול ליפול אם לא בהתחלה אז בהמשך הדרך".

שחר קרן, יועץ בהקמת עסקי מזון

"היזם מקבל ביטחון מהמשפחה שלו שהוא מכין אחלה שניצל, אבל אז הוא נתקל במציאות וקורס. אני מכיר לצערי כמה וכמה סיפורים של יזמים שהשקיעו כסף ושקעו בחובות איומים. השניצל הוא אותו שניצל - ההבדל הוא החיוך כלומר השירות, הלקוחות, היחס אליהם, לעובדים.הלקוח מצפה לחווית שירות".

צח ברקי סמנכ"ל אגף מידע כלכלה ומחקר של דן אנד ברדסטריט על ענף המסעדות ובתי קפה:

"עלות הקמה בין 150 אלף שקל ל-3 מיליון שקל (במקרים מסוימים, עלות ההקמה יכולה להיות גבוהה יותר).

החזר השקעה ממוצע 6 שנים.

אורך חיים ממוצע 3 שנים.

כמות סגירות עסקים בשנת 2013 כ-3,300.

רמת הסיכון בענף המסעדות ובתי קפה גבוהה בכ-30.8% מרמת הסיכון הממוצעת במשק.

לרמת הסיכון הגבוהה ממילא בענף, נוסף מאפיין נוסף השנה, אסטרטגיית מחיר. עד לפני 2013, רמת הסיכון נבעה מעודף היצע. השילוב בין עודף היצע ואסטרטגיית מחירים, עשוי לגרום לשחיקה במרווחים. אסטרטגיית המחיר כבר החלה לבוא לידי ביטוי עם הורדת מחירי המכירה בקרב חלק מהרשתות הגדולות".

עמית נשרי, יועץ מזון מחברת 'א. לאפיס'

"כל ישראלי שני חושב שזה קל להית בעל עסק. העלויות מאוד גבוהות: התכנון - כ-100 אלף שקל, דמי פינוי אם יש צורך 250-500 אלף שקל, בניה של מקום חדש 0.5-2 מיליון שקל. סניף של הרשתות הגדולות - השקעה שיכולה להגיע אפילו ל-2.5 מיליון שקל".

תגובות לכתבה(10):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 10.
    סוגרים אחרי שנה ,לקוחים את השחור ופותחים בשם אחר (ל"ת)
    זה טריק ידוע 03/04/2017 16:20
    הגב לתגובה זו
  • 9.
    Lilush !! Great place (ל"ת)
    Mili 16/02/2014 21:13
    הגב לתגובה זו
  • 8.
    פודית 16/02/2014 16:59
    הגב לתגובה זו
    אוכל טוב + אווירה נעימה = הצלחה לעשות את זה זה אחד הדברים הכי תובעניים. אל תיכנסו לזה אם אין לכם סבלנות של פיל וכשרון לארח ולבשל. לרוב האנשים אין את זה, תהיו כנים עם עצמכם
  • 7.
    חני 16/02/2014 09:13
    הגב לתגובה זו
    כל מי שרוצה לפתוח עסק בתחום מסויים צריך קודם כל לעבוד בעסק דומה, ברוב התפקידים ולהבין את מהות העסק ואז לבדוק כמה כסף יכול לגייס והאם יש לו אורך נשימה של 3 שנים. בכל עסק לוקח זמן עד שרואים רווחים. הכנסות בהתחלה זה לא רווחים אלא כיסוי עלויות הקמה. אז נא ללכת וללמוד את הנושא היטב.
  • 6.
    רוב המסעדות מעלימות מיסים ומשם הכסף הגדול (ל"ת)
    פקיד מס 15/02/2014 22:51
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    רון 15/02/2014 22:27
    הגב לתגובה זו
    תתיחסו לאנשים שמגיעים בכבוד - הם אלו שמשלמים לכם את העסק !
  • 4.
    דני משקיע 15/02/2014 20:00
    הגב לתגובה זו
    הרוב מפסידים.יותר זול לאכול במעדה מאשר להקים מסעדה
  • 3.
    שווה לקפוץ 15/02/2014 18:47
    הגב לתגובה זו
    אוכל טעים ושונה. ואני אפילו לא קשור לבעלים, הייתי גר באיזור.
  • 2.
    הרשויות המקומיות תדאגנה לרושש אתכם (ל"ת)
    אלימלך זורקין 15/02/2014 18:37
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    בשביל כוס קפה איתך הייתי שם אלף דולר (ל"ת)
    שלמה ארצי 15/02/2014 11:39
    הגב לתגובה זו
משקיע סוחר בקריפטו (רשתות)משקיע סוחר בקריפטו (רשתות)

העלימו רווחי קריפטו בעשרות מיליונים - כך חוקרי רשות המסים תפסו אותם

תושב חולון, תושב באר שבע ותושב נצרת נחקרו בחשד להעלמת הכנסות מקריפטו בסך עשרות מיליוני שקלים

רן קידר |
נושאים בכתבה העלמת מס קריפטו

במסגרת מבצע חקירות כלל ארצי: תושב נצרת, תושב באר שבע ותושב חולון נחקרו בחשד להעלמת הכנסות מקריפטו בסך עשרות מיליוני שקלים. לא ברור איך אנשים חושבים שרשות המס לא תעלה עליהם. בסוף יש עקבות דיגיטליות ועקבות בכלל ששמים את כל המעלימים בסיכון גדול. השיטה הבסיסית היא מודיעין מהשטח והלשנות. השיטה השנייה היא מעקב דיגיטלי. רשות המסים מתקדמת טכנולוגית וחוקרים שלה יכולים לעלות על כתובות IP מישראל שמשתתפים ונמצאים בפלטפורמות דיגיטליות. 

החוקרים גם נמצאים בפורומים, ברשתות ומזהים גורמים חשודים ואז מרחיבים את החקירה גם במישורים נוספים. חוץ מזה, בסוף אנשים רוצים להשתמש בכסף שהרוויחו. זה מחלחל לחשבון הבנק, זה נמשך דרך כרטיסי אשראי, יש סימנים. 

יש עוד הרבה דרכי פעולה, כשהיום מדווחת רשות המסים כי במסגרת החקירה התגלה כי לחשוד ששמו איגור שרגורודסקי, תושב חולון, שנחקר על ידי פקיד שומה חקירות מרכז יש דירות ונכסים שלא מוסברים דרך השכר השוטף שלו. מחומר החקירה עולה חשד כי לפיו הוא פעל בזירות מסחר למטבעות וירטואליים בחו"ל בהיקפים גבוהים בשנים 2020 - 2024 ולא דיווח לרשויות המס. כמו כן עולה חשד כי הוא לא דיווח על הכנסות שהיו לו מחברות בחו"ל ובסך הכל התחמק מדיווח על הכנסות בסך עשרות מיליוני שקלים. 

שרגורודסקי שגר בחולון מחזיק מספר דירות בבעלותו, ששוויין עולה פי כמה וכמה על פוטנציאל הנכסים שלו בהינתן הכנסותיו המדוחות. נבדק חשד לעבירות על חוק איסור הלבנת הון, בכך שרשם נכס שבו עשה שימוש בעלים על שם אדם אחר. הוא חשוד שהרוויח עשרות מיליונים בקריפטו בלי לדווח לרשות המס. 

ביטוח לאומי
צילום: תמר מצפי

ביטוח לאומי דיגיטלי: להשתלט על הבירוקרטיה מהספה

עידן הפקסים והתורים המתישים בסניפים יישארו בקרוב מאחור - באמצעות האפליקציה החדשה, שירותי המסרונים המאובטחים ומנגנון מיצוי זכויות, המוסד לביטוח לאומי הופך את המסע למיצוי הזכויות שלכם לקל ומהיר יותר

ענת גלעד |
במשך עשורים, השם "ביטוח לאומי" היה מילה נרדפת לחוסר יעילות, בירוקרטיה סבוכה, מוזיקת המתנה אינסופית בטלפון והררי טפסים שצריך למלא שוב ושוב. אך המציאות של דצמבר 2025 שונה בתכלית. הלחץ חסר התקדים של השנתיים האחרונות - הצורך לתת מענה מהיר לעשרות אלפי נפגעי מלחמה, משרתי מילואים ומפונים - אילץ את המערכת המגושמת לבצע קפיצת מדרגה טכנולוגית שהייתה צריכה לקרות מזמן. היום, המערכות הדיגיטליות לא רק "ידידותיות יותר", במוסד לביטוח לאומי גם טוענים שהן פועלות באופן אקטיבי כדי למנוע מצב שבו זכויות של אזרחים הולכות לאיבוד בגלל חוסר ידיעה או קושי במילוי טפסים ידניים.

מהפכה בקליק: האפליקציה והשירות המהיר

האפליקציה שהוטמעה במלואה במהלך שנת 2025 היא כבר לא רק אתר אינטרנט מותאם, אלא כלי עבודה שלם בתוך הטלפון הנייד. המהפכה מתחילה ביכולת להגיש תביעות בצילום מהיר: אין יותר צורך בסורקים או בדואר. הגשת תביעה לדמי פגיעה בעבודה, דמי לידה או תגמולי מילואים מתבצעת על ידי צילום המסמכים הרפואיים או האישורים בנייד ושליחה מיידית. כמו כן, המערכת מציגה בכל רגע נתון מעקב שקוף אחר התביעה: תוכלו לראות מתי המסמכים התקבלו, אם הם עברו לבדיקת פקיד התביעות, אם התיק נמצא בבחינה רפואית ומתי בדיוק התשלום הועבר לבנק.


כשהמדינה פונה אליכם: מיצוי זכויות יזום

החידוש המשמעותי ביותר בסוף 2025 הוא המעבר משיטת ה"תביעה" לשיטת ה"זכאות האוטומטית". המערכות של הביטוח הלאומי מסונכרנות היום עם בתי החולים, הצבא ורשות המיסים. המשמעות היא שלעיתים קרובות מבוצעים תשלומים ללא בקשה: עבור זכויות מסוימות, המערכת מזהה את הזכאות באופן אוטומטי. למשל, דמי לידה או מענקי מילואים מסוימים משולמים ישירות לחשבון הבנק עוד לפני שהאזרח הספיק למלא בקשה רשמית. כמו כן, המערכת שולחת התראות חכמות על זכאות: אם מזוהה ירידה חדה בשכר, הפסקת עבודה ממושכת או אירוע רפואי מוכר, נשלחת הודעה יזומה למכשיר הנייד המזמינה אתכם לבדוק את זכאותכם לקצבה המתאימה.


סוף עידן המתווכים: מימוש זכויות בחינם

בעבר, הבירוקרטיה הסבוכה הזינה תעשייה של חברות פרטיות למימוש זכויות שגבו עמלות גבוהות מהקצבאות. ב-2025, הדיגיטציה והפישוט השפתי הופכים את התיווך הזה למיותר. שירות "יד מכוונת" של הביטוח הלאומי מפעיל מרכזי ייעוץ מקצועיים שבהם רופאים ואנשי מקצוע עוזרים לכם להכין את התיק הרפואי לקראת הוועדה ללא כל עלות. בנוסף, כל הטפסים הדיגיטליים נוסחו מחדש בשפה פשוטה וברורה, מה שמאפשר לכל אדם להגיש בקשה באופן עצמאי בביטחון מלא, בלי לחשוש ממונחים משפטיים סתומים.

ועדות רפואיות בשיחת וידאו: נוחות ונגישות

אחד הלקחים מהשנתיים האחרונות הוא שלא בכל מקרה חייבים להגיע פיזית לסניף. המהפכה הדיגיטלית מאפשרת קיום ועדות רפואיות בשיחות וידאו מאובטחות. במקרים של בעיות רפואיות שניתן לאבחן על סמך מסמכים וצילומים, או בנושאים הקשורים לבריאות הנפש, הוועדה מתקיימת כשאתם בביתכם. זהו פתרון קריטי לנפגעי פוסט-טראומה שחווים חרדה במקומות הומי אדם או לאנשים עם מוגבלות בניידות שהנסיעה לסניף מהווה עבורם נטל פיזי קשה.


טיפ לסיום שנת 2025 - תשכחו מחוויות העבר:
הכוח האמיתי שלכם נמצא בנתונים האישיים הנכונים והעדכניים. ודאו פעם אחת שפרטי חשבון הבנק וכתובת המגורים שלכם מעודכנים באזור האישי באתר או באפליקציה. בעולם הדיגיטלי של היום, עדכון הפרטים האלו הוא ההבדל בין קבלת הכסף תוך ימים ספורים לבין המתנה של שבועות בגלל תקלות תקשורת פשוטות. הביטוח הלאומי של סוף 2025 הוא סוף סוף מערכת מהירה ונגישה, אז אל תיתנו לניסיון העבר להרתיע אתכם - ותתחילו לפעול לקבל את מה שמגיע לכם על פי חוק.