רכב חשמלי גנרל מוטורס
צילום: טוויטר
דוחות

ג'נרל מוטורוס מושכת את התחזית לשנה; המניה יורדת ב-2%

ענקית הרכב הציגה רווח והכנסות מעל הציפיות ברבעון, אך מזהירה: "המכסים יוצרים אי ודאות משמעותית, אל תתייחסו לתחזיות הקודמות"; המכירות זינקו במרץ ובתחילת אפריל בזכות הקדמת ביקושים מצד הצרכנים

רוי שיינמן |

ענקית הרכב ג'נרל מוטורס General Motors -0.8%   דיווחה על תוצאות טובות מהצפוי ברבעון הראשון, אך במקביל הודיעה כי היא מושכת את תחזית הרווח שלה לשנת 2025, בשל חוסר הוודאות שנוצר בעקבות מלחמת הסחר והטלת המכסים על תעשיית הרכב. החברה, שבינואר ציינה כי היא צופה רווח נקי בטווח של 11.2 עד 12.5 מיליארד דולר, ציינה אז כי התחזית לא כוללת את ההשפעות האפשריות של מכסים חדשים. כעת, בעקבות מדיניות המכסים המשתנה של ממשל טראמפ, GM נאלצת לשקול מחדש את תחזיותיה.


פול ג'ייקובסון, סמנכ"ל הכספים של GM, הבהיר כי החברה רואה במכסים איום ממשי: "אנחנו ממליצים לא להסתמך עוד על התחזיות הקודמות, ונעדכן אותן כשנקבל מידע נוסף על מדיניות המכסים". ההחלטה למשוך את התחזית מציבה את GM בשורה אחת עם שורה של חברות גדולות נוספות, אשר העדיפו לאחרונה לא לספק תחזיות שנתיות בגלל אי הודאות הגוברת.


תוצאות חזקות לרבעון - אבל זה לא מספיק

GM סיימה את הרבעון הראשון של 2025 עם תוצאות טובות מהצפוי. ההכנסות עלו ב-2.3% והסתכמו ב-44 מיליארד דולר, מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על כ-43 מיליארד דולר. גם בשורת הרווח למניה החברה עקפה את התחזיות כשהציגה רווח מתואם של 2.78 דולר למניה לעומת צפי ל-2.74 דולר.


עם זאת, הרווח הנקי הציג ירידה של 6.6% ל-2.8 מיליארד דולר. ב-GM הסבירו כי הביקושים החזקים לרכבים חדשים, בין היתר על רקע חששות הצרכנים מעליית מחירים, סייעו להציג תוצאות חזקות במיוחד במרץ, מגמה שהמשיכה גם בתחילת אפריל.


אחת המגמות הבולטות ברבעון הראשון הייתה עלייה חדה בביקושי הצרכנים לרכבים חדשים, תופעה ש-GM וגם יצרניות נוספות כמו פורד וסטלנטיס דיווחו עליה. במרץ נרשם זינוק במכירות הן לעומת החודש הקודם והן לעומת השנה שעברה, מה שמצביע על הקדמת רכישות מחשש לעליות מחירים בעקבות המכסים.


ג'ייקובסון התייחס לכך בשיחה עם עיתונאים: "ברור שהענף נהנה מביקושים מוקדמים של לקוחות שמיהרו לרכוש לפני כניסת המכסים, במיוחד במרץ. עם זאת, גם באפריל המשיכה מגמת הביקושים, עם עלייה של יותר מ-20% במסירות רכבים לעומת התקופה המקבילה אשתקד".


לצד הדיווח על התוצאות, GM חשפה כי היא מגדילה את קצב ייצור המשאיות באחד ממפעליה באינדיאנה, כחלק מהיערכות להמשך הביקושים הגבוהים ולהתמודדות עם עלויות המכסים. "אנחנו עדיין לא מקבלים החלטות אסטרטגיות משמעותיות לפני שנראה תמונה ברורה יותר", ציין ג'ייקובסון, "אך אנחנו מתמקדים בפעולות שנוכל לבצע במהירות, ביעילות ועם עלות נמוכה יחסית בטווח הקצר".

קיראו עוד ב"גלובל"


האנליסטים מודאגים

בנקים גדולים כמו ברקליס כבר החלו להוריד תחזיות רווח ל-GM: באמצע אפריל קיצץ הבנק את תחזית הרווח התפעולי של GM לשנת 2025 בכ-40%, בעיקר עקב ירידה צפויה  בהיקף המכירות והשפעת מכסים ישירה של כ-9.5 מיליארד דולר.


נכון לעכשיו, GM מייצרת פחות ממחצית מהמכוניות שהיא מוכרת בארה"ב מחוץ למדינה, מה שמגביר את רגישותה למכסים. מחיר היעד הממוצע של האנליסטים למניה עומד על כ-55.74 דולר, אפסייד של כ-21% על המחיר הנוכחי, כשהאנליסטים הפסימיים מציבים למניה מחיר יעד של 34 דולר, נמוך בכ-26% מהמחיר בשוק.


טראמפ צפוי להקל על תעשיית הרכב

הדיווח של GM מגיע סמוך לדיווחים כי ממשל טראמפ צפוי להקל חלקית את מדיניות המכסים על רכבים וחלקי חילוף. לפי הדיווחים, המכסים לא יתווספו על המכסים הקודמים, אלא ייגבה רק שיעור המכס הגבוה ביותר. בנוסף, מתוכננת הקלה על חלק מהמכסים המוטלים על רכיבים זרים המיוצרים בארה"ב.


על פי מחקר עדכני של מרכז המחקר לתעשיית הרכב, המכסים שהוטלו בתחילת אפריל צפויים להוסיף עלויות של כ-108 מיליארד דולר ליצרניות בארה"ב ב-2025, אך לאחר ההקלות הצפויות, ההערכות הן שהנזק יצטמצם משמעותית. מדובר במהלך שעשוי למנוע עליות מחירים קיצוניות לצרכנים, תוספת של 2,000 עד 4,000 דולר למחיר רכב חדש, במקום עלייה אפשרית של עד 10,000 דולר כפי שחזו תרחישים קודרים יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה