לין נגד הסדר הפיצוי ליולי: מה עם הנזק העקיף?
"שיעור הפיצוי שנקבע בחודש יולי פוגע בעסקים רבים בתחום המסחר והשירותים ובעיקר בעסקים הקטנים והבינוניים", כך מגיבים באיגוד לשכות המסחר על ההחלטה לפצות עסקים בצפון הל נזקי המלחמה באוגוסט ב-145% על שכר העובדים בחודש זה, לאחר החלטה על פיצוי של 132.5% על השכר ביולי.
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר היום בתגובה להסדר הפיצוי שגובש עם האוצר כי, "הסדר הפיצוי שהושג לאחר דיונים עם האוצר, אכן אינו נותן פיצוי מלא ושלם למגזר העסקי בחודשים יולי-אוגוסט, אך אין ספק שהוא מהווה התקדמות עצומה לעומת ההסדר שנעשה בחודש יולי".
לאחר חודש של דיונים אינטנסיביים מול משרד האוצר, משרד התמ"ת, ראשי ועדות הכלכלה והכספים בכנסת וארגונים עסקיים בחיפה והצפון, התקבלה עמדתו העקרונית של איגוד לשכות המסחר, שיש לבסס את הפיצוי על בסיס הירידה במחזור בתקופת המלחמה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
ההסדר משקף אחוזי פיצוי מוגדלים באשר לחודש אוגוסט לעומת האחוזים שהיו נקבעים אם היו מחילים את ההסדר גם על חודש יולי.
יש לברך על כך שההסדר נעשה תוך שימת לב מיוחדת לעסקים הקטנים והבינוניים, יחד עם זאת מדגישים באיגוד, כי מוטב היה שהאוצר היה מחיל את ההסדר גם על חודש יולי בשיעור שיביא בחשבון גם את אלמנט הרווח.
לין הוסיף כי, "ההסדר שנעשה בחודש יולי, ללא שיתוף איגוד לשכות המסחר, בהסכמת לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים והסתדרות העובדים הכללית, היה מבוסס רק על מדד השכר של העובדים שנעדרו מן העבודה בימי ההיעדרות. שיעור פיצוי של 132.5% המכסה את מלוא עלות העבודה, אך ללא כל זיקה להפסד העקיף שנגרם לעסקים, ובעיקר לעסקים הקטנים והבינוניים בתחום המסחר, השירותים והמלאכה".