
BYD עוקפת את טסלה במסירות רכב רבעוניות; XPeng וניאו מחזקות נוכחות בשוק הסיני
בעוד שטסלה ממשיכה להציג ירידה בהיקף המסירות, שלוש יצרניות הרכב הסיניות מציגות תוצאות חיוביות לחודש יוני ולרבעון השני כולו, עם גידול מתמשך, קצב השקה גבוה ותמיכה רגולטורית מקומית; אילון מאסק תחת לחץ
BYD, יצרנית הרכב הגדולה בסין, סיכמה את חודש יוני עם מסירה של 377,628 כלי רכב נוסעים. מתוך כלל המסירות, 206,884 היו רכבים חשמליים מלאים, בעוד היתר הם דגמים היברידיים נטענים. מדובר בעלייה של כ־11% לעומת יוני 2024, אז נמסרו 340,211 רכבים, מתוכם 145,179 חשמליים.
בסיכום הרבעון השני, BYD מסרה כ־1.13 מיליון רכבים, מה שמציב אותה, לפני טסלה במסירות העולמיות. טסלה צפויה לדווח על כ־385 אלף רכבים בלבד בתקופה זו, ירידה של 13% לעומת הרבעון המקביל.
היכולת של BYD לספק רכבים בקצב גבוה נובעת ממבנה תפעולי מבוסס על אינטגרציה אנכית: ייצור עצמאי של סוללות, תוכנה, מערכות הנעה ושלדות. בנוסף, החברה נהנית מרשת הפצה נרחבת בסין ובמספר שווקים בינלאומיים חדשים, כולל בדרום אמריקה, אוסטרליה ודרום־מזרח אסיה. ההתרחבות למדינות נוספות באירופה ותחילת שיווק רכבים ביפן מחזקים את נוכחותה בשוק העולמי.
XPeng קופצת במכירות
XPeng מסרה ביוני 34,611 רכבים, בהשוואה ל־10,668 באותו חודש אשתקד – קפיצה של מעל 220%. תחזית החברה לחודש עמדה על 36 אלף, כך שהמספר בפועל נמצא מעט מתחת לרף, אך עדיין נחשב גבוה ביחס לציפיות מתחילת השנה.
המסירות החצי־שנתיות מגיעות ל־197,189 רכבים – יותר מהמספר הכולל של רכבים שמסרה החברה במהלך כל שנת 2024. לכך תרם דגם ה-MONA החדש, שמיועד לפלח השוק של רכבים קומפקטיים במחיר נגיש, ומיוצר בשיתוף פעולה עם קבוצת דידי.
מניית XPeng רשמה עלייה של 51% מתחילת השנה, מה שמציב אותה כאחת מהשחקניות הבולטות בשוק הרכב החשמלי בבורסות הגלובליות. הנהלת החברה מסרה כי בכוונתה להרחיב את קו הדגמים בשוק הביתי, לצד האצת השיווק באירופה והכנות לכניסה ראשונית לשוק המזרח־תיכוני.
ניאו גם צומחת
ניאו דיווחה על מסירת 24,925 רכבים ביוני – גידול של 17.5% בהשוואה ל־21,209 רכבים ביוני בשנה הקודמת. התחזיות דיברו על מסירות של 26 אלף רכבים, אך גם כך, למרות הירידה לעומת התחזית, מדובר במספר שמראה על שיפור מתמשך בקצב ההפצה של החברה.
- שברולט טאהו - ה SUV האמריקאי החל מ 780.0 אש"ח
- גניבות רכב בישראל - פתח תקווה יעד מובהק של הגנבים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בניגוד לשנים קודמות שבהן ניאו שמה דגש כמעט בלעדי על רכבי פרימיום, החברה הכריזה כי תרחיב את פעילותה לשוק ההמוני באמצעות מותג חדש, שיתמקד בדגמים בטווח מחירים נמוך מ־30 אלף דולר. בנוסף, ניאו ממשיכה לקדם את רשת תחנות החלפת הסוללה שלה, פתרון לוגיסטי שנמצא בשימוש בעיקר על ידי לקוחות עסקיים ונהגי ציי רכב.
בהיבט השוק, מניית ניאו ירדה בכ־21% מאז תחילת השנה, בין השאר בעקבות שחיקה בשולי הרווח והמשך התחרות מבית, בעיקר מצד BYD ו־XPeng.
טסלה - עיכוב בדגמים חדשים, תחרות גוברת וירידה במכירות
ההערכה בשוק היא שטסלה תדווח כאמור כי ברבעון השני נמסרו כ־385 אלף רכבים. מדובר בירידה של 13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אז נמסרו 444 אלף רכבים. גם ברבעון הראשון נרשמה ירידה דומה, מה שמעיד על האטה ממושכת בפעילות.
הירידה נובעת מתחרות חזקה מצד יצרניות סיניות, האטה בביקושים בצפון אמריקה ואירופה, ועיכובים בהשקת הדגם המוזל שצפוי להוות מנוע צמיחה מרכזי. המוצר החדש בתחום התחבורה האוטונומית – שירות רובוטקסי באוסטין, עדיין נמצא בשלבים ניסיוניים, וההשפעה המסחרית שלו מוגבלת בשלב זה.
במקביל, מניית טסלה ירדה בכ־21% מתחילת השנה, בעוד שמדד S&P 500 עלה בכ־5%.
שאלות ותשובות – מגמות, מספרים והשוואות בשוק הרכב החשמלי
כמה רכבים מסרה BYD ברבעון השני של 2025?
כ־1.13 מיליון רכבים, מתוכם מעל 606 אלף חשמליים. מדובר במספר הגבוה משמעותית מזה של טסלה.
מה קצב הצמיחה של XPeng ביוני האחרון?
גידול של כ־224% לעומת יוני 2024 –
מ־10,668 רכבים ל־34,611.
כמה רכבים מסרה ניאו במחצית הראשונה של השנה?
על פי הנתונים החודשיים והתחזיות, ניאו מסרה למעלה מ־70 אלף רכבים במחצית הראשונה של 2025.
מהם היעדים המרכזיים של XPeng למחצית השנייה של 2025?
השקת דגם חדש נוסף, הרחבת מכירות באירופה, והכנות כניסה ראשונית לשוק המזרח־תיכוני.
אילו גורמים מרכזיים גרמו לירידה במכירות טסלה?
שחיקה בביקושים באירופה ובארה"ב, עלייה בתחרות מהשוק הסיני, והיעדר חידוש בדגמים במקביל לעיכובים בדגם
מוזל מתוכנן.
האם BYD מציעה רק רכבים חשמליים?
לא. החברה משווקת גם רכבים היברידיים נטענים לצד דגמים חשמליים מלאים.
מה אסטרטגיית החדירה של ניאו לשוק ההמוני?
השקת מותג עצמאי נוסף שיתמקד בדגמים בטווח
מחירים נגיש, ייצור גמיש ומערך שירות ייחודי שמבוסס בין השאר על החלפת סוללות.
כיצד הגיבה מניית טסלה לנתונים האחרונים?
ירידה של כ־21% מתחילת השנה, על רקע שחיקה בהכנסות, תחרות גוברת ומבנה עלויות פחות גמיש מהמתחרות הסיניות.