שמואל דונרשטיין רב בריח
צילום: ביזפורטל

פועלים נפרדת מרב בריח - מכרה מניות ב-55 מיליון שקל

לאחר עשור של החזקה, פועלים אקוויטי חיסלה את ההשקעה בחברת הדלתות בעסקה מחוץ לבורסה; מרבית המניות עברו לגופים מוסדיים, ודונרשטיין חיזק את שליטתו

אביחי טדסה |

פועלים אקוויטי, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק הפועלים, חיסלה את החזקותיה בחברת רב בריח רב בריח 3.48%  , אחת מהחברות המובילות בישראל בתחום הדלתות ומוצרי הביטחון, לאחר עשור של השקעה. במסגרת העסקה, מכרה הקרן את מלוא החזקותיה - כ־15.1% ממניות החברה לגופים מוסדיים ולבעל השליטה שמואל דונרשטיין תמורת כ־55 מיליון שקל, במחיר של 94.5 אגורות למניה. מדובר במהלך משמעותי שמגיע לאחר עשור של השקעה מוצלחת בחברה.


שמואל דונרשטיין קנה עוד, רוב המניות עברו למוסדיים


דונרשטיין מימש את זכות הסירוב הראשונה שבידיו ורכש מניות בשווי של כ־4 מיליון שקל, דרך חברת דלתות 08 שבבעלותו ובבעלות רעייתו שלומית. בכך העלה את שיעור החזקתו לכ־57.7%. יתרת המניות נמכרו לקרנות מוסדיות בולטות ובהן מור בית השקעות, שהפך לבעל עניין עם החזקה של כ־7.8% מהמניות וכן לקרנות הגידור חצבים, VAR וברוש.


במקביל, וללא קשר לעסקה הראשית, ביצעה רב בריח הקצאה פרטית של מניות וכתבי אופציה לחלק מהמשקיעים המוסדיים שהשתתפו ברכישה. ההקצאה בוצעה בתמורה מיידית של כ־15 מיליון שקל, לפי מחיר של 105.8 אגורות למניה. כתבי האופציה תקפים לשלוש שנים, וניתן לממשם לפי מחיר של 130 אגורות למניה – מה שעשוי להניב לחברה תזרים עתידי נוסף של כ־18 מיליון שקל.


פועלים אקוויטי נכנסה להשקעה ברב בריח ב־2016 בהשקעה כוללת של כ־33.5 מיליון שקל בהון המניות. לאורך הדרך קיבלה הקרן דיבידנדים ותשלומים נוספים בהיקף של כ־10 מיליון שקל, והשלימה מימוש סופי של אחזקותיה בעסקה הנוכחית. בסך הכול הסתכמו התקבולים לכ־64 מיליון שקל, המשקפים תשואה של כ־95%.


במקביל לעסקת המניות, נמשכת מגמת המיקוד של רב בריח בפעילותה הליבה: החברה מכרה את החזקותיה ב"בריח גולן 2023", הפעילה בתחום האנרגיה הסולארית, לקרן מנור אוורגרין ולמנהלי החברה לשעבר תמורת 7.1 מיליון שקל. ההסכם כולל תשלומים עד 2030, הגנות על מותגי החברה והתחייבות של הרוכשים להימנע מפעילות דומה למשך ארבע שנים.


רב בריח פרסמה במאי את תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2025 עם עלייה של 19% בהכנסות ל־193.3 מיליון שקל, גידול של 81% ברווח הגולמי ל־44.1 מיליון שקל ומעבר לרווח נקי. שיפור זה הגיע בזכות מהפכה תפעולית שהחברה השלימה ב־2024, שכללה איחוד מפעלים, הקמת תשתיות ייצור גמישות ותוכנית התייעלות מקיפה. רב בריח, שנרכשה על ידי משפחת דונרשטיין ב־2008, הפכה בשנים האחרונות ל-One Stop Shop בתחום מוצרי הבנייה בישראל. החברה פעילה בכ־50 מדינות, מפעילה חמישה מפעלים, שלושה מרכזים לוגיסטיים ו־12 אולמות תצוגה, ומספקת מגוון מוצרים, מדלתות ביטחון, דרך מערכות נעילה ועד פתרונות מיגון ובטיחות לאתרי בנייה ותשתיות.


שווי השוק של רב בריח עומד על כ-416 מיליון שקל, מניית החברה עלתה מתחילת השנה בכ-25%, ובמהלך 12 החודשים האחרונים בכ-63%. ההון העצמי של החברה מסתכם בכ-200 מיליון שקל.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה