עודד טהורי
צילום: אפשרת קופר
ראיון

"החזון שלנו הוא להיות חברה גלובלית גדולה ומשמעותית ב-GenAI"

ג'ין טכנולוגיות מדווחת שהמפיץ ההודי חתם שיתוף פעולה אסטרטגי עם Adani Electricity Mumbai; יחד עם וואן ו-EY ג'ין מצליחה לחדור לארגוני ענק בישראל ולמצב את עצמה כמובילה ב-GenAI לארגונים; עודד טהורי המנכ"ל מאמין ביעד הצמיחה בהכנסות של 223% עד סוף השנה ואומר "יש לנו דיבור יומיומי עם הארגונים הגדולים במשק והביקוש רק מתחיל"

חברת ג'ין טכנולוגיות (לשעבר מיקרונט), הפועלת בתחום הבינה המלאכותית הארגונית, ממשיכה למצב את עצמה כאחת השחקניות הצומחות והבולטות בזירת ה־GenAI המקומית והבינלאומית. לאחר שחתמה על הסכם מהותי עם חברת Adani Electricity Mumbai, מהגופים המרכזיים בשוק האנרגיה ההודי, להטמעת מערכת AI לניהול חולשות אבטחה באפליקציות תוכנה ארגוניות, מציגה החברה כיוון אסטרטגי ברור שמבוסס על פלטפורמה רחבה, מאובטחת וגמישה להטמעת יישומי בינה מלאכותית בעולם הארגוני.


במקביל, פרסמה החברה יעד הכנסות נועז לשנת 2025, בסך של כ־14.2 מיליון שקל, גידול של 223% לעומת הקצב השנתי של 2024. בנוסף, הודיעה החברה על שיתוף פעולה עם פירמת EY ישראל, שתשלב את פתרונות ג'ין בפעילותה מול לקוחות במגזר הציבורי והפרטי כאחד. ג'ין מפתחת פלטפורמת GenAI שנועדה להשתלב בליבת התהליכים הארגוניים, מצ'אט ארגוני ומסייעים דיגיטליים, דרך תמלול שיחות, ועד לאוטומציה של תהליכים כמו בקרת אשראי או ניהול שרשראות אספקה. החברה מתמחה בהטמעה מהירה של מערכות בינה מלאכותית בסביבות מגוונות, כולל עננים ציבוריים, סביבת On-prem מאובטחת ושרתים ייעודיים של NVIDIA.


בראיון עם ביזפורטל, מנכ"ל החברה עודד טהורי מספר על העסקה בהודו, מסביר מה עומד מאחורי יעד הצמיחה השאפתני, הקשיים בהחדרת AI לארגונים גדולים, על ההזדמנויות שבשיתוף פעולה עם EY ועל החזון להפוך את ג'ין לשחקן גלובלי מוביל בתחום הבינה המלאכותית הארגונית.


שווי השוק של ג'ין טכנולוגיות עומד על כ-97 מיליון שקל, מניית החברה זינקה ב-73% מתחילת השנה.


חתמתם על הסכם עם Adani Electricity Mumbai – גוף משמעותי בשוק האנרגיה ההודי. מה הוביל לבחירה דווקא בכם, ומה היקף הפוטנציאל שאתם רואים בשוק ההודי ובשיתופי פעולה דומים?

"קבוצת Adani חתמה עם המפיץ ההודי שלנו, יש לנו נציגים מקומיים בהודו שבעצם הנוכחות שלהם בשוק הם גורמים לכך שיבחרו לעבוד איתנו." פותח עודד טהורי, מנכ"ל ג'ין טכנולוגיות, "המוצר שלנו מותקן בתוך סביבת הלקוח, מה שהיה מרכיב קריטי בקבלת ההחלטה לבחור בנו כיוון שאנחנו מספקים פתרון שיודע להיות לוקאלי. בנוסף, הגמישות והיכולת שלהם יחד עם הצוות ההודי להתאים את המוצר לדרישות שלהם היה חלק מהותי מקבלת ההחלטה. אלו בעצם כמה מרכיבים שנותנים לנו יתרון - גם בסקיוריטי שהמוצר יודע לרוץ בסביבה שלהם, וגם היכולת של המוצר לעשות אדפטציה לצרכים הארגוניים".


במצגת שפרסמתם נקבתם ביעד הכנסות של כ-14.2 מיליון שקל לשנת 2025 – גידול של 223%. מהם מנועי הצמיחה המרכזיים שיביאו אתכם לשם, והאם אתם רואים בכך יעד שמרני או יותר אגרסיבי-שאפתני?

"אני רואה בזה יעד ריאליסטי, מנועי הצמיחה שלנו מתבססים בשלב זה בעיקר בשוק הישראלי ומערך ההפצה שלנו בחו"ל הוא כרגע בבנייה הוא יהווה חלק מההכנסות ולא עיקר ההכנסות. אני חושב שזהו יעד ריאליסטי ולא סופר-אגרסיבי".


על מה אתם מתבססים בקביעת היעד הזה - יש לכם חוזים חתומים או שמדובר בפייפליין?


"גם וגם. יש גם חוזים וגם פייפ ליין – מנועי הצמיחה שלנו היום אלה הלקוחות שלנו היום, וגם הלקוחות שבתהליך איתנו. אלו שעבדו איתנו בשנה שעברה ואלו שרוצים להגדיל את הפעילות איתנו, ובנוסף גם לקוחות חדשים שיצטרפו לפעילות בארץ ובחו"ל".


שיתוף הפעולה עם EY ישראל עוזר להכניס אותם לעולמות של יישום מערכות AI במגזר הציבורי והעסקי. איך נראה שיתוף הפעולה בפועל?

"השיתוף פעולה עם EY קהל היעד שלו הוא ארגונים גדולים, ו-EY הוא שותף מדהים מבחינתו שהחליט לבחור בנו כפלטפורמה שאיתה הוא הולך לפתח את הפעילות שלו מול הארגונים הגדולים בתחום ה-AI. אנחנו עובדים איתם כבר עכשיו על עסקאות רבות ביחד".


אילו סוגי לקוחות ומאילו עולמות תוכן כבר מגלים בכם עניין? אפשר להגיד שבענפים מסוימים כמו בענף הבנקאות ישנם חששות אבטחה שעשויים להרתיע ארגונים להטמיע פתרונות AI כלל מערכתיים?

"כמו שניתן לראות במצגת שפרסמנו מנעד הלקוחות שלנו הוא רחב, מטכנולוגיה, פיננסים, קמעונאות, תעשייה, בריאות, אקדמיה ומחקר. לצורך העניין, אנחנו עובדים עם ישראכרט שזו חברת אשראי אבל אפשר להגדיר אותם כמו בנק בהקשר הזה והם אימצו את המוצר שלנו בלי בעיה. הפתרון שלנו הוא כוללני ולכן ארגונים גדולים מכל הסקטורים אוהבים לעבוד איתנו מאשר ליישם פתרונות קצה לכל צורך ספציפי. יש לנו בארץ פייפליין מדהים ומדברים איתנו ארגונים הכי מובילים במשק ברמה יומיומית כדי לבחון את הטמעת הפתרונות בארגון".


איפה יושב הפתרון ברמה הארגונית? 

"יש לנו גם מוצר שיושב לוקאלית On-prem ובלי חיבור כלל לאינטרנט מה שגם מפחית סיכוני סייבר, אנחנו יודעים לתת מענה לכל הצרכים הארגוניים גם לאלו שיושבים על רשתות ציבוריות ואליהן המוצר שלנו מתחבר ויכול לתת שירות וזה חלק מהייחודיות".


תוכל לתאר לפי איזה מודלי תמחור אתם עובדים?

"מודל התמחור נועד לתמוך בהתרחבות הדרגתית של שיתוף הפעולה עם הארגונים, והוא מבוסס על שקלול התרומה של המוצר של הטכנולוגיה לעסק. כרגע אנחנו באים רזים וקטנים כדי לגרום שהארגונים ירצו לעבוד איתנו, והמטרה היא לחדור, להיכנס ולהתרחב. אנחנו גמישים ועובדים גם User-based וגם Service-based כשמטרת העל היא להיטמע בכמה שיותר ארגונים גדולים".


 הפלטפורמה שלכם כוללת מגוון יישומים, מצ'אט ארגוני ועד ניתוח שיחות ובקרה על שרשרת אספקה. אילו פתרונות מבוקשים ביותר כיום בשוק, והיכן אתם מזהים את הביקושים העתידיים החזקים ביותר?

"כל ארגון בוחר להטמיע את הפתרון בסגמנט ארגוני אחר וזה לא בהכרח מלמד על הביקוש באיזה תחום הוא אמור להיות הכי רלוונטי. הארגונים בוחנים את הפתרון ברובד העל ארגוני וברבדים נוספים כדי ללמוד איך ניתן ליישם טכנולוגיות כאלו מבחינה ארגונית. כעקרון הביקוש הבסיסי של הארגונים זה לפלטפורמה לניהול תהליכים בצורה אוטומטית וגם עם חיבור למשתמשי הקצה. הצ'אלנג' הגדול כיום בתחום ה-GenAI נמצא בדיבור והבנה של הכלים ועל כן ראינו את חברת OpenAI רוכשת חברת חומרה שהתמחתה בנושא".


מכרת בזמנו את Sene BI לוואן וגם כיום וואן מחזיקה בכ-12% ממניות ג'ין - תוכל לתאר את מהות השותפות והיחסים עם וואן כיום?

"יש שני הסכמי הפצה עם וואן. גם תגמול ישיר ועקיף על המכירות שהם מוכרים את הפתרון שלנו במסגרת ההפצה, מה שעוזר לנו להיכנס לארגונים גדולים בצורה מהירה. וגם כחלק מהסכם התקשרות וואן נהנים מהאפסייד של החברה שלנו."


מה מבדל אתכם משחקנים אחרים בארץ ובעולם ואיך אתם מתכננים להישאר רלוונטים בתעשייה כל כך דינאמית?

"אחלק את התשובה לשתיים - ברמת הביקושים יש 'מספיק מקום לכולם' בעולם ה-Enterprise אנחנו לא מגרדים את האחוז לעומת מה שהביקושים עשויים להגיע אליהם ומההבנה הזאת נגזרת האסטרטגיה שלנו שהיא בראש ובראשונה להיכנס אל הארגונים ליישם את הפתרונות ולעבור את המהפכה הזאת יחד איתם. ברמת התחרות אין מספיק תחרות ברמת הארגונים הגדולים ב-GenAI, השחקנים העולמיים כיום הם מיקרוסופט גוגל ואמזון ואיתם אנחנו משתפים פעולה. החיבור שלנו לוונדורים הוא סינרגטי אנחנו לא מהווים להם תחרות".


מהם החסמי כניסה בתחום - מה מונע ממישהו אחר להציע פתרון שכזה לשוק?

"יש מלא אתגרים וחסמים. גם ברמת סיקיוריטי ליצור מוצר מאובטח ומוגן שארגונים יוכלו להיות רגועים בעבודה איתו, יש גם אתגרי רגולציה ויש גם אתגרי הפצה. כמו כן איזו מחלקה ארגונית אחראית בכלל על טכנולוגיות הבינה המלאכותית - מחלקת מערכות מידע? מחלקת שירות? מחלקת שיווק? מי אחראי לכך שבוט שאמור למשל לעזור להשוות ביטוח רכב יפעל כראוי. זו הסיבה שאנחנו עדיין לא רואים את ה-AI מוטמע כל כך ברמה ארגונית אפילו שאנחנו כבר עמוק בתוך עידן ה-AI, כיוון שכל יישום כזה דורש מהארגון להגדיר ולהאציל תפקידים וזה חלק מהחסמים והמורכבויות, ומתוך כך גם מובן כמה קשה לחדור לארגונים גדולים משהו שאנחנו מצליחים לעשות".


איפה אתה רואה את החברה ב-3 שנים הקרובות, מה החזון ואיזה אתגרים אתה צופה לחברה?

"החזון להיות חברה גדולה ומשמעותית באופן גלובאלי בעולמות הג'ן AI. אם מסתכלים על השוק הישראלי בסגנון של נייס או מג'יק חברה שבאה לעשות אדפטציה מהבינה היוצרת לעולמות הארגוניים. אנחנו פועלים על פי מודל של חדירה לארגונים, בניית מערך דאטה והפצה. אם מסתכלים על האתגרים אז הראשון שבהם זה (1) לבנות מערך הפצה בינלאומי במהירות מספקת, (2) לעשות Keep-up לעמוד בקצב העולמי של הטכנולוגיה ולהראות מוצר שתואם לכל סביבה וכל דרישה משהו שאנחנו מצליחים לעמוד בו (3) אתגרי הדרכה כי בסופו של דבר אנחנו שואפים שהוונדורים יהיו גם האינטגרטורים שלנו ולכן אנחנו צריכים לוודא שהם נותנים את השירות הטוב ביותר ומטמיעים את המוצר כראוי ומעבירים לארגון את הידע בצורה נכונה ומהירה, (4) לצמוח בשוק בצורה נכונה ויציבה".

   

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה