
אפולו שרפה 16 מ' שקל ברבעון, בקופה נשארו 20 מ' שקל
למרות עלייה קלה בהכנסות וצמצום ההפסד, אפולו עדיין שרפה יותר מזומנים לעומת הרבעון המקביל, כשגם העברת הפעילות למפעל במבוא כרמל הכבידה על הקופה
אפולו פאוור אפולו פאוור 0.4% המפתחת פאנלים סולאריים גמישים דיווחה על הכנסות של 5 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה, עלייה לעומת 4 מיליון שקל ברבעון המקביל, כשבמקביל ההפסד הכולל ירד ל-17.4 מיליון שקל לעומת הפסד של 18.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפסד התפעולי הסתכם ב-16.8 מיליון שקל לעומת 17.8 מיליון שקל בקבעון המקביל, כשעיקר השיפור בשורת הרווח נבע מצמצום בהוצאה העיקרית של החברה - מחקר ופיתוח - שהסתכמה ב-12.5 מיליון שקל לעומת 13.6 מיליון שקל ברבעון המקביל.
במקביל החברה בעיומו של תהליך התייעלות שכולל גם איחוד פעילות המפעלים והעברתם למפעל במבוא כרמל, מה שגם כן מכביד על המזומנים - ברבעון הראשון שרפה אפולו כ-16 מיליון שקל, כשבקופה נשארו לה כ-20 מיליון שקל.
זה שוב מעלה שאלות לגבי היכולת של אפולו לשרוד בלי גיוס נוסף, אחרי שכזכור רק בדצמבר היא גייסה 33 מיליון שקל אחרי שהמניה זינקה ללא סיבה. כתבנו כאן שלמרות שהמוצר של אפולו חושב ומעניין, כל עוד היא לא תביא הזמנות משמעותיות יהיה לה קשה להצדיק תמחור אפילו של 175 מיליון שקל שיש לה היום בבורסה, וזאת כבר אחרי ירידה של 58% בשנה האחרונה וצלילה של 95% מאז השיא ב-2021.
מוקדם יותר החודש דיווחה אפולו על הסכם עם חברת וולטה הישראלית שמכניס אותה לשוק הביתי. וולטה היא מפיצה ישראלית ולפי ההסכם היא מחיבת לבצע הזמנות של לפחות 2 מיליון שקל עד סוף 2026 כתנאי לשמירה על הבלעדיות. זה לא סכום שיעשה את ההבדל עבור אפולו, בטח כשהוא פרוש לאורך שנה וחצי, אבל זו כן כניסה לשוק חדש עם פוטנציאל להיות משמעותי עבור החברה.
- מנכ"ל אפולו פאוור: "יהיה צמצום משמעותי בהוצאות, אנחנו מפוקסים"
- אפולו פאוור עם הסכם להזמנות של לפחות 2 מיליון שקל עד 2027
בשיחה שערכנו עם המנכ" עודד רוזנברג מוקדם אחרי ההסכם, הוא ציין כי "יהיה צמצום משמעותי בהוצאות, אנחנו מפוקסים. בנובמר יצאנו בתכנית של מיקוד אסטרטגי שמטרתה הייתה להוריד הוצאות, סגרנו את המפעל הקטן ואנחנו מפוקסים במכירות ותפעול. יהיה צמצום משמעותי בהוצאות".
תכנית ההתייעלות של אפולו כללה פיטורי עובדים, איחוד שטחי הייצור והאחסנה, ואפילו קיצוץ בשכר הבכירים כאשר המנכ"ל עודד רוזנברג, סמנכ"ל הטכנולוגיה ערן מימון והיו"ר יום טוב סמיה, הסכימו לקצץ בשכרם בין 10%-25%. לפי הסכם השכר של רוזנברג הוא אמור להרוויח סדר גודל של 670 אלף שקל בשנה (ברוטו), כך שבמקרה הקיצוני השכר שלו ייחתך ברבע לכ-500 אלף שקל בשנה.
- 2.נתי 22/05/2025 21:35הגב לתגובה זוקודם שיענו לטלפונים.
- 1.אנונימי 22/05/2025 18:37הגב לתגובה זוומכרתי מזמן אני רואה שהיא פח אמיתי שיהיה לכם בהצלחה אני נכוויתי כבר מזמן השקעה לא הייתי שם כבר בחיים בחברה הזו