
מקדימים תרופה למכה: דרום קוריאה תשקיע 23.5 מיליארד דולר בשבבים
על רקע ההשקה צפויה של מכסים אמריקאים גם על תחום השבבים, דרום קוריאה, שסקטור המוליכים למחצה מהווה מרכיב חשוב בייצוא שלה, צפויה להשקיע סכומי עתק כדי לתמוך בתעשייה המקומית שכוללת חברות גדולות ומובילות כמו סמסונג ו-SK Hynix
ממשלת דרום קוריאה הכריזה על תוכנית תמיכה בסקטור המוליכים למחצה מקומי בהיקף של של 33 טריליון וון (23.25 מיליארד דולר). זאת, על רקע חוסר הוודאות בנוגע למכסים האמריקאים, אשר עשויים לפגוע בשורה של חברות מקומיות מובילות.
ההכרזה של הממשלה מגיעה זמן קצר לאחר שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ אמר, כי יכריז בקרוב על המכסים שיוטלו על ייבוא מוליכים למחצה, לאחר שפטר אותם מהמכסים שהוטלו עד כה. בפוסט שפרסם אתמול ברשת החברתית שבבעלותו, הוא הבטיח לחקור את "כל שרשרת אספקת האלקטרוניקה" על רקע ביטחון לאומי. משרד המסחר האמריקני גם פרסם הודעה לפיה הוא יפתח חקירה "כדי לקבוע את ההשפעות על הביטחון הלאומי של יבוא של מוליכים למחצה, ציוד לייצור מוליכים למחצה, ומוצרים נגזרים שלהם".
התוכנית של דרום קוריאה, היא למעשה הרחבה של התוכנית הקודמת עמדה על כ-26 טריליון וון, אותם התחייבה הממשלה להקצות לסקטור. במסגרת הצעדים, הממשלה תסבסד הקמת מפעלים תת-קרקעיים עבור מוליכים למחצה, וכן תגדיל את יחס המימון לתשתיות במתחמי תעשייה מתקדמים ל-50% מ-30%. בנוסף, סכום של 20 טריליון וון יוענקו בדמות הלוואות בריבית נמוכה אשר יוצעו לחברות המוליכים למחצה המקומיות בשלוש השנים הקרובות.צעדים אחרים כוללים הצגת תוכניות הכשרה ומחקר לסטודנטים מקומיים לתואר שני ודוקטורנטים, כמו גם תוכניות מחקר משותפות גלובליות לכישרונות זרים.
דרום קוריאה היא ביתם של כמה מיצרניות השבבים המובילות בעולם, כולל סמסונג ו-SK Hynix, כאשר מוליכים למחצה מהווים ענף ייצוא מרכזי של המדינה. בשנת 2024, עמד היקף היצוא של מוליכים למחצה מדרום קוריאה על 141.9 מיליארד דולר, קצת יותר מ-20% מהיצוא הכללי של המדינה שעמד על 683.6 מיליארד דולר של המדינה. ארה"ב מהווה יעד הייצוא השני בגודלו עבור דרום קוריאה, כשהיצוא עלה ב-10.5% משנה לשנה ל-127.8 מיליארד דולר ב-2024, והגיע לשיא שנתי חדש זו השנה השביעית ברציפות.