הדולר איבד 1% וממשיך להדרדר: מאבד 1% נוסף לאחר קביעת השער היציג

הדוחות הכספיים של וואכוביה מציפים מחדש את סוגיית ההאטה הכלכלית בארה"ב. היציג נקבע על 3.565 אך כעת נסחר הדולר ברמה של 3.52 שקלים
עדי בן ישראל |

יום המסחר בשוק המט"ח התנהל היום בסימן התחזקותו של השקל מול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו, כאשר הדולר חזר להיחלש מול המטבעות המובילים בעולם למרות שפתח את היום בהתחזקות בעקבות הודעת ה-G7 מסוף השבוע.

פורום ה-G7 פרסם בסוף השבוע הצהרה בה הביע דאגה מפני התנודות החריפות בשוק המט"ח. זו הפעם הראשונה מזה 4 שנים שה-G7 משנה את הטון כלפי הדולר. הפורום עדיין לא מתערב בשוק המט"ח, למרות שאפשרות זו לא נפסלת, וכרגע מסתפקות מדינות ה-G7 בהצהרת כוונות בלבד.

הצהרה זו הרימה מעט את הדולר החבוט מול המטבעות המובילים בעולם, וגם מול השקל, אולם עד מהרה חזר המטבע האמריקני לסורו ונחלש מול המטבעות המובילים בעולם. הירידות בדולר התחזקות לאחר פרסום הדוחות הכספיים של בנק וואכוביה, הבנק הרביעי בגודלו בארה"ב, אשר היו מאכזבים והציפו על פני השטח את החששות מפני משבר הסאב-פריים וההאטה הכלכלית בארה"ב.

באשר לשקל, זה נהנה מהמלצה חיובית מצד בית ההשקעות ליהמן ברדרס, אשר ציין כי הוא ממשיך לנקוט בפוזיציית שורט על הצמד דולר-שקל. במילים אחרות, האנליסטים מאמינים שהשקל ימשיך להתחזק. גם נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, מאמין כי השקל ימשיך להתחזק, לפחות בטווח הקצר-בינוני, שכן הוא הביע עמדה זו אתמול (א') בפני הממשלה.

הסוחרים בשקל ממתינים גם לפרסום נתוני האינפלציה מחר (ג'). מדד המחירים לצרכן לחודש מארס, שיפורסם מחר, יספק רמזים באשר לסוגיית הלחצים האינפלציוניים במשק ובאשר למדיניות המוניטרית של בנק ישראל כבר בסוף החודש. לאחר הורדת ריבית של 1% בתוך פחות מחודשיים, נתוני האינפלציה יראו אם לבנק ישראל יש עוד מרחב תמרון להוריד את הריבית, או שמא האינפלציה הגבוהה תקשה עליו לעשות כן.

הדולר איבד היום 0.97% וסגר ברמה של 3.565 שקלים. האירו איבד 0.8% ל-5.64 שקלים.

פינוטק: הדולר ימשיך לרדת בשבוע הקרוב

הדולר פתח את שבוע המסחר בזינוק כנגד האירו, לאחר שה-G7 הפתיע את המשקיעים בהבעת דאגה לתנודתיות חדה במטבעות העיקריים, למרות שהמשקיעים סקפטיים בנוגע לסיכוי אמיתי של התערבות כלשהי בשוק המט"ח. הערכות האנליסטים הן כי המגמה הדובית של הדולר לא השתנתה רק בגלל "הבעת הדאגה" של קבוצת ה-G7. היחלשות הדולר נובעת מנתונים מאקרו כלכליים שליליים בארה"ב. לכן, נראה כי ההתחזקות החדה של הדולר הבוקר בעולם הינה זמנית.

בשוק המקומי, השקל ממשיך לשמור על כוחו ונסחר סביב הרמות של 3.6 מול הדולר, וזאת לאחר שבועיים של ירידות רצופות אשר הפחיתו כ-8% מכוחו של השטר המקומי בשל התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח בכך שקנה דולרים והחליט להמשיך במגמה זו כדי להגדיל את רזרבות המט"ח

הבוקר, בשל הדאגות של ה-G7 בנוגע לדולר החלש, התחזק השטר הירוק בעולם וגם מול השקל, אך הראלי נבלם ונראה כי הדולר החל להחזיר חזרה את הרווחים אשר צבר קודם לכן, מה שבהחלט תומך בשטר הישראלי.

בצהריים, הדולר היה נתון ללחץ של מכירות והשקל תופס תאוצה. את ההשפעה העיקרית מקבל השטר הירוק מהזירה הגלובלית שם הוא רושם ירידות כנגד מרבית המטבעות המובילים. מבחינה טכנית, רמת התמיכה הבאה ממוקמת בנמוך החודשי של 3.525 ואילו התנגדות סביב 3.649 שקלים. הנטייה של הצמד הוא לירידות נוספות בשבוע הקרוב.

היום בשעה 15:30 המשקיעים ברחבי העולם יתרכזו בפרסום המכירות הקמעונאיות לחודש מארס בארה"ב. הצפי הוא לעלייה מתונה של 0.1% לעומת ירידה של 0.2% בחודש קודם. המשקיעים אינם מעודדים מהצפי לשיפור הזעום בקצב המכירות הקמעונאיות. מרבית הנתונים הכלכליים מכיוונה של ארה"ב ממשיכים לאכזב וללחוץ את הדולר לירידות נוספות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה