שרי האוצר שולפים את הנשק הבא: דורשים שיפוץ כללי בדרך בה מתוגמלים בכירי הבנקאות בעולם
משבר האשראי הפוקד את שוקי העולם ומרעיד זה זמן מה את אמות הסיפים בוול סטריט עשוי בעתיד לפגוע ישירות בכיסי הבנקאים שגרפו עד כה מיליוני דולרים של בונוסים, כך עולה היום מהצעת שרי האוצר מרחבי העולם שדורשים לבצע שיפוץ כללי במערכת קבלת התגמולים בתעשייה.
בצעד שעשוי להתריע מפני חקיקה חדשה על שכר המנהלים בוול סטריט ובלונדון, שרי האוצר הנפגשים בוושינגטון בימים אלו התייחסו בכבדות לדו"ח חדש שטען שלמערכת התגמולים הנדיבה של הבנקים ישנה אשמה חלקית במשבר האשראי.
הפורום ליציבות פיננסית, איחוד של הרגולאטורים מרחבי העולם (FSF), אמר שהמערכת העכשווית – בה הבנקאים מתוגמלים במיליוני דולרים באמצעות בונוסים ומשכורות ע"פ הביצועים השנתיים שלהם - זקוקה בדחיפות לרפורמה.
בין ההמלצות הנוספות, הכוללות שינוי טוטאלי בדרך שסוכנויות הדרוג עובדות ועדכון תקנות באזל על הבנקים, הרגולאטורים אמרו שהתגמולים צריכים להיות קשורים למחזורי האשראי בתעשייה, הנמשכים כחמש שנים או יותר.
דבר הצפוי לעלות את הסיכוי שבנקאים יצטרכו לחכות שנים רבות על מנת לקבל בונוסים, ואולי אף יצטרכו לוותר עליהם אם הביצועים העתידיים של הבנק יאכזבו.
כמובן שהבנקאיים ברחבי העולם לא ישבו בשקט ויתנו לרגולאטורים לפגוע להם בכיס. אנגלה נייט, מנכ"לית איגוד הבנקאים הבריטים אמרה, "התגמולים הם עניין של בעלי המניות והתעשייה בלבד, וכך זה צריך להישאר".
למרות זאת, כותבי הדו"ח אמרו, "אחד הסממנים הבולטים באירועים האחרונים היו התשלומים הגבוהים ביותר של הפירמות למנהלים בדיוק באותן המקודמות בהם הפירמות רשמו הפסדים משמעותיים מאוד, ברגע שהסיכונים התגשמו". הסכמי תגמולים בדרך כלל מעודדים לקיחת סיכונים מוגזמת ללא התייחסות לסיכוני לטווח הרחוק.
שותף בהכנת הדו"ח וסגן נשיא הפדרל ריזרב, דונאלד קון אמר, "אני לא חושב שאנחנו יכולים למנוע את סוגי האופטימיות והפסימיות שחולפים בשוק". למרות זאת, הוא הוסיף, "אני חושב שהתפקיד שלנו הוא לנסות להפוך את המערכת לגמישה יותר, כך שכאשר האירועים הללו יתרחשו האפקטים על הכלכלה יהיו מתונים יותר".