הדולר קרס מול השקל: נפל 2.3% לרמה של 3.403 שקלים
השקל ממשיך היום במסלול ההתחזקות שלו מול הדולר, כאשר המטבע האמריקני לא מפסיק לרדת מול המטבעות המובילים בעולם, הפעם חששות מפני עתידה של חברת ההשקעות קרלייל עומדים במרכז ומהווים פרק שחור נוסף בסאגת משבר האשראי.
הדולר ממשיך להיסחר בשפל היסטורי מול האירו, ומול הין היפני הוא יורד לשפל שלא נראה מאז 1995 - מתחת לרמה הפסיכולוגית של 100 ין לדולר. המשקיעים המתינו במהלך שעות המסחר לפרסום נתוני המאקרו בארה"ב ובראשם נתון המכירות הקמעונאיות, כאשר ליהמן ברדרס וג'יי. פי. מורגן הצטרפו לרשימה ההולכת וגדלה של בנקים החוזים מיתון בארה"ב.
"המשקיעים בורחים מנכסים דולריים וזה מוביל את הדולר להתרסקות", אומרים סוחרי מט"ח בבנק היפני Bank of Tokyo-Mitsubishi. "נתוני המכירות הקמעונאיות לא הולכים להיות טובים", הוסיפו הסוחרים, תוך שהם מתייחסים לנתוני שיפורסמו היום בארה"ב אשר צפויים להעיד על ירידה במכירות הקמעונאיות.
בשוק המקומי ממתינים הסוחרים לפרסום מדד המחירים לצרכן בחודש פברואר מחר (ו'), כאשר במידה והמדד יעיד על התמתנות האינפלציה, הדבר יספק מקום לבנק ישראל להמשיך בהורדות הריבית על מנת לנסות ולספק תמיכה לדולר-שקל ולמנוע את המשך הידרדרות המטבע האמריקני מול עמיתו הישראלי.
הדולר היציג איבד 2.27% לרמה של 3.403 שקלים והאירו איבד 1.71% ל-5.2949 שקלים.
פינוטק: הסנטימנט השלילי גובר והדולר שוב מתרסק
מחדר העסקאות של Finotec נמסר, כי הדולר מתרסק שוב אל מול האירו לשפל חדש ורושם ירידות חדות כנגד המטבעות העיקריים, וזאת בשל אי הוודאות של המשקיעים בנוגע להשפעת ההצעה של הפדרל רזרב להזרים כספים לשוק האשראי הרעב. נזכיר, כי החלטת הבנק המרכזי האמריקני הינה להרחיב את התוכנית להלוואת כספים למערכת הפיננסית באמצעות מכרזי אשראי, בכך שילווה אגרות חוב ממשלתיות בהיקף של עד 200 מיליארד דולר לברוקרים ראשוניים, שאמורים להפיץ את האשראי לכלל המערכת הפיננסית תמכה תחילה בשטר הירוק אך לא לאורך זמן.
האירו מזנק לשיא חדש ונסחר ברמה של 1.557 אל מול הדולר בשל הסנטימנט השלילי ואיבוד אמון המשקיעים כי תוכנית ה'פד' תהיה מועילה מספיק בכדי לשקם את שוק האשאי ולדחוף את הכלכלה האמריקנית מעלה. נכון להיום, החוזים העתידיים בשווקים עדיין מתמחרים סבירות של 76% להורדה חדה בריבית ה'פד' של 0.75% כבר בשבוע הבא.
בשוק המקומי, השקל ממשיך לעלות אל מול הדולר ונסחר בשיא של 10.5 שנים. השווקים המתעוררים החלו לצבור תאוצה לאחר היוודע דבר תכנית ה'פד' האמורה. . השקל התחזק ביותר מ-3% אל מול הדולר רק השבוע, כאשר מתחילת השנה רשם השקל עלייה של 11% בהמשך לעלייה של 10% בשנת 2007. השקל מקבל תמיכה מההיחלשות הגלובלית של הדולר בעולם עם הערכות להמשך הורדות הריבית בארה"ב. ב-24 במרץ יכריז בנק ישראל על גובה הריבית במשק הישראלית בחודש אפריל, כאשר ברקע נמשך הלחץ מצד התעשיינים והיצואנים להוריד את הריבית, בטענה כי שקל חזק פוגע ביצוא.
ביום שישי יפורסם בישראל מדד המחירים לצרכן בפברואר, ניתן לראות בנתון בעל השפעה רבה. התמתנות הלחצים האינפלציונים יתתמכו ויאפשרו לנגיד הבנק להקשיב לתלונות היצואנים ולהוריד בריבית של בנק ישראל בסוף החודש בעוד 0.25% בהמשך למדיניות המוניטרית המרחיבה בה נקט בהחלטת הריבית הקודמת.