טכנית: באירו דולר – הדולר מסרב להיכנע

אייל גורביץ' מצביע על כך שמאז ההגעה לרמת ההתנגדות, מתקיימת ירידה הדרגתית אך עקבית במומנטום שאפיין את מגמת העלייה, וכי הפריצה מטה אכן אמורה לקבוע, לא רק את הכיוון אלא גם את יעד המחירים של האירו
אייל גורביץ |

למרות התחושה שמטבע האירופי האחיד, וגם היתר, מתמודדים בהצלחה מול הדולר, הרי שבשורה התחתונה מסרב המטבע האמריקני להיכנע ללא קרב. בסוף מאי השנה כתבתי שמהלך העליות שביצע האירו מול הדולר, השיא אותו לנקודת קריטית ומעניינת. הבלימה שהתרחשה אז סביב מחיר של 1.2970, יצרה אתנחתא ובמהלכה מחפש הצמד האמור כיוון חדש.

עוד כתבתי אז, כי התשתית להיחלשותו של האירו קיימת, אם כי דרושה עוד דחיפה קטנה כלפי מטה כדי להאיץ את התהליך. מאז, במשך שלושת החודשים האחרונים, כשל האירו בשבירתה מעלה של רמת 1.2970 דולר כאשר במהלך הימים האחרונים תפסה הנסיגה עוצמה ויצרה תשתית להמשך גל הירידות.

הבלימה והדשדוש: הבלימה שהגיעה ברמת 1.2970 מספקת תזכורת להיותה של רמה זו התנגדות משמעותית וקשה למעבר. מספר מרכיבים קופצים לעין כאשר מביטים על הגרף:

1. ראשית מדובר ברמת התנגדות ראשית. כזאת שיש לה מסורת ארוכת טווח והצליחה לבלום את האירו מספר פעמים ברציפות. היא מבוססת, חזקה ולא נכנעת בקלות. על גרף הנרות המצורף אפשר לראות את הבליה הראשונה שהתקבלה בתחילת 2004.

2. אופי הבלימה ברמה זו העיד על היצע כבד הקיים סביב רמה זו. הן בגרף השבועי והן בגרף היומי, אפשר לראות כיצד מתאפיינים הנרות סביב רמה זו או בצלליות עליונות ארוכות, או בתבניות היפוך שהמסר שהן מעבירות אודות עוצמתה של רמת ההתנגדות הוא חד משמעי.

3. עוד אפשר לראות בגרף היומי הוא את התנהלות מדדי התאוצה. מאז ההגעה לרמת ההתנגדות, מתקיימת ירידה הדרגתית אך עקבית במומנטום שאיפיין את מגמת העלייה. יש לשים לב בתחתית הגרף למדד העוצמה היחסית. בפעמיים הנוספת בהן תקף האירו את רמת ההתנגדות, היה מדד העוצמה היחסית במגמת ירידה ברורה. סתירה זו בין התנהגות האירו לבין מדד העוצמה, מעידה על ירידה ברורה בכוחו של המטבע האירופי האחיד. ירידה שאת תוצאותיה מתחילים לראות בימים האחרונים.

שלושת המרכיבים הללו העידו אז בעיקר על דבר אחד: על היותה של רמת 1.2970 דולר לאירו בבחינת רמת התנגדות קשה.

3. הפריצה מטה: מאז הגיע לרמת 1.2970 נטה האירו לדשדש בין רמה זו לבין תחתית שנוצרה בדיוק ברמת 1.2700. דשדוש זה ייצג עד לפני יום או יומיים תקופת המתנה וחיפוש אחר כיוון חדש לפחות לטווח הקצר. שבירה של רמת 1.2700, כך ציינתי בסקירה שפורסמה ב-29 למאי השנה, אמורה לדרדר את האירו כלפי טווח מחירים המצוי בין 1.25-1.23 תלוי בעוצמת הפריצה ובמומנטום שיתקבל. הרף העליון הוא יעד מינימום בעוד הרף התחתון מייצג את פוטנציאל ההיחלשות המקסימלי במהלך רציף ומיידי.

4. בטווח המיידי: הפריצה מטה אכן אמורה לקבוע, לא רק את הכיוון אלא גם את יעד המחירים של האירו. עם זאת יש לקחת בחשבון את האפשרות שבמהלך הדרך יתכנו תיקונים כלפי מעלה, כאשר קיימת אפשרות סבירה לתיקון כבר בימים הקרובים. ההערכה היא שכל ניסיון התחזקות של האירו יהיה נקודתי ובסיומו תתחדש מגמת הירידה.

לסיכום: פריצה של רמת 1.27 דולר לאירו אמורה לסמן את הכיוון לתקופה של השבועות הקרובים. יעד המחירים נקבע בין 1.23-1.25 כאשר כל ניסיון התחזקות של האירו אמור להיות אפיזודה חולפת.

*הערת אזהרה - המסחר במט"ח מסוכן על רקע התנודתיות הגבוהה והמינופים הגבוהים הנהוגים בשווקים אלו. הפעילות חייבת להיות מוגדרת ומדויקת בנקודות ספציפיות וכל פעולה חייבת להיות מגובה על ידי הוראה צמודה לקטיעת הפסד שלא תעלה של עשיריות בודדות של אחוזים ממחיר הקנייה

*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

*הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

מאת: אייל גורביץ'

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה