
אחרי שהפכה לחבר בורסה: אלטשולר נכנסת לשוק הברוקראז'
בית ההשקעות השלים את תהליך כניסתו לתחום הברוקראז' עם השקת "אלטשולר שחם טרייד", פלטפורמה למסחר עצמאי בשוק ההון בישראל ובארה"ב
בית ההשקעות אלטשולר שחם השלים את תהליך כניסתו לתחום הברוקראז' עם השקת "אלטשולר שחם טרייד", פלטפורמה למסחר עצמאי בשוק ההון בישראל ובארה"ב.
במסגרת הקמת חבר הבורסה, אלטשולר שחם טרייד, היא פלטפורמה אחודה למסחר במחשב או בנייד, המשלבת כלים שונים הכוללים בין היתר, המרת מט"ח מיידית עם ציטוט שערי המרה בזמן אמת, מסחר בשברי מניות, מסחר מורחב בפרה ואפטר-מרקט, והוראת קבע בקרנות נאמנות של בית ההשקעות. כמו כן, היא כוללת כלים מבוססי AI המסייעים בקבלת החלטות השקעה, גישה ישירה למידע ועדכונים בזמן אמת, וכן מענה של חדר מסחר למסחר בישראל וארה"ב.
לדברי החברה, במסגרת ההשקה, מצטרפים חדשים ייהנו ממבצע הכולל חבילת הצטרפות אטרקטיבית שכוללת בין השאר הטבות בגובה של עד 1,000 שקל, פטור מדמי ניהול למשך שנתיים, עמלות מסחר אטרקטיביות, פטור מלא מעמלת קנייה ומכירה על קרנות הנאמנות של אלטשולר שחם, קורס היכרות עם שוק ההון ועוד. כל אלו בפתיחת חשבון בהפקדה מינימלית של 5,000 שקל.
אבי מלכא, מנכ"ל אלטשולר שחם טרייד: "השקת 'אלטשולר שחם טרייד' היא צעד משמעותי הפותח בפני הציבור הישראלי אפשרויות השקעה חדשות, ומעניקה לו גישה נוחה לכלים מתקדמים ומגוון של ערכים מוספים בעולם ההשקעות הדינמי. מדובר בצעד נוסף במחויבות שלנו להציע ללקוחותינו אפשרויות השקעה מתקדמות, תוך יצירת חוויית מסחר נוחה, שקופה ונגישה יותר. אנו גאים להשיק את פלטפורמת ההשקעות המתקדמת והמקיפה ביותר בישראל".
- אלטשולר: נתח השוק בגמל המשיך להצטמצם; שיא בנכסי הפנסיה
- "לא כל ירידה היא כישלון ולא כל הזדמנות מצדיקה לקיחת סיכונים"
אלטשולר רוצה נתח מתחום הברוקראז'
בשנה האחרונה האיצה אלטשולר את הכניסה שלה לתחום הברוקראז', שהולך וגדל עם הכניסה של עוד ועוד משקיעים פרטיים לשווקים. אם בעבר השוק נשלט באופן מסורתי על ידי הבנקים, הרי שבשנים האחרונות חל גידול מתמשך במעבר של לקוחות אל בתי ההשקעות שמצעים עמלות מסחר נמוכות יותר. על אף שעדיין רוב מוחלט של חשבונות הברוקראז' נמצאים אצל הבנקים (קצת פחות מ-90%), ככל שיותר משקיעים צעירים נכנסים לשוק,הנתח של בתי ההשקעות הולך וגדל.
מבט על הנתונים שמציג מחשבון עמלות המסחר של הבורסה המתעדכן באופן תדיר חושפים את הפערים בעמלות בין הגופים השונים. כך למשל, אם ניקח תיק לדוגמא שנע בין 100-200 אלף שקל, נראה שבבנקים נשלם עמלת קניה של 0.21%-0.26% על רכישת מניות ואג"ח בארץ, בזמן שבבתי ההשקעות נשלם 0.07%-0.08%. תמונה דומה עולה גם ביחס לעמלות קניה בחו"ל כשבבנקים נאלץ לשלם סכום של 0.24%-0.29%, בזמן שבתי ההשקעות יציעו עמלות של בין 0.09%-0.22%.
- בלי אשראי, בלי ריביות, בלי הפתעות: המהפכה השקטה של הצעירים נגד המינוס
- בצל הירידות בשווקים: המשקיעים זרמו לקרנות הכספיות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בכל הקשור לדמי ניהול הפערים אפילו גדולים יותר. בזמן שבבנק מבקשים דמי ניהול של 0.33%-0.42% עבור ניירות ערך ישראלים וזרים, בבתי ההשקעות תוכלו לקבל דמי ניהול נמוכים יותר שנעים סביב 0.01%.
- 3.אנונימי 13/02/2025 09:27הגב לתגובה זומניה פח הרסו את המשקיעים שלהם ללא בושה
- 2.יותר תחרות יותר טוב (ל"ת)נובח סידרתי 13/02/2025 07:20הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 12/02/2025 13:47הגב לתגובה זואין הבדל אמיתי במחיר לא מבין מהו היתרון שלהם.