שר התקשורת משה כחלון
צילום: באדיבות הרשות השנייה

ביקורת מרומזת של כחלון: חוק ערוץ 10 נמרח, חוק החדשות המקומיות "עקום"

שר התקשורת ביקר את 2 ההצעות שהציג: "הייתה משיכת רגליים" לגבי ערוץ 10, ועל הארכת הפעלת 'חדר החדשות' בחצי שנה, תמה - "איזה אופק זה?"
אלכסנדר כץ | (2)

לאחר שוועדת הכנסת אישרה את התיקון לחוק הרשות השנייה על פיו הזיכיון של ערוץ 10 יוארך בשנתיים, דנה הכנסת בשעה זו (יום ה') בהצעה, ובהצעה לאפשר את הארכת פעילותן של החדשות המקומיות.

שר התקשורת היוצא משה כחלון, ביקר בצורה מרומזת את משיכת הזמן בהבאת הארכת הזיכיון של ערוץ 10 להצבעה. בפתיחת דבריו אמר כחלון כי "מטרת החוק היא ליישם את המלצות ועדת לוקר. הממשלה תעמיד רישיון לבעל זיכיון שצבר חובות כספיים לרשות השנייה או למדינה. מוצע להאריך הזיכיון של ערוץ 10 בשנתיים נוספות, בכפוף לתשלום כלל החובות של הזכיינית עד סוף 2012 והעברת חברת החדשות עד 1 בספטמבר 2013".

בשלב זה החל כחלון בביקורתו על התנהלות הממשלה והעומד בראשה, מבלי להזכיר אותם. "אפשר היה לעשות את זה (להביא לדיון בכנסת, א"כ) לפני הרבה מאד זמן, הייתה משיכת רגליים, אבל אנו מרוצים שהגענו עד היום. גם הפיתרון החלקי הזה הוא עדיין אקמול לשוק הטלוויזיה ולשוק התקשורת בישראל. חייבת להיות רפורמה אמיתית, לצערי אנחנו נתקלים כל שנה באופן קבוע באותו מצב. בעוד שנה יעמוד פה שר התקשורת הבא ויבקש עוד משהו בשביל 'רשת' או 'קשת' או ערוץ 10, או שלושתם יחד. חשבתי שהרפורמה שתעביר מזיכיונות לרישיונות תיתן מענה, אבל אין מה לעשות, כנראה שיש שם כשל הרבה יותר גדול ממה שחשבנו. אני מציע רפורמה אמיתית, שינויים ברגולטציה".

כחלון, שבתחילת דרכו במשרד הצהיר כי יפעל להקמת "ברית המועצות" שתכלול את הרשות השנייה ואת מועצת הכבלים והלוויין, לא הצליח להשלים את המהלך ב-4 שנות כהונתו. היום אמר: "חייבים את איחוד המועצות. החברות המשדרות משלמות מיליונים מיותרים, הכפילות הזאת עולה 60 מיליון שקלים בשנה. זה מעוכב, ואני לא יודע למה. זה עבר ועדת שרים, ולא הגיע לכנסת". הוא גם התייחס לרמת הרגולטציה של הגופים: "כל זכיין מקבל 600-700 מכתבים בשנה, 'כן עשית ככה', 'לא עשית ככה'. תנו להם לעבוד, הם יודעים לעשות את העבודה טוב".

כחלון גם התייחס למצב בו גופי התקשורת צריכים להתחנן על חייהם בפני המחוקקים: "זה לא מחזה נעים לראות עיתונאים ואנשי תקשורת שמשחררים לפתחם של פוליטיקאים כדי להתחנן על הפרנסה שלהם. זה לא נעים והייתי מוותר על זה. תן להם רישיונות", אמר בקול רם יותר, "מה אנחנו מחזיקים אחד את השני כל הזמן? זה לא מוסיף לנו כבוד כאנשים פוליטיים".

גם בסוגיית החדשות המקומיות, היה לכחלון בטן מלאה על התנהלות הממשלה: "המטרה של החוק היא להאריך את השידורים לאפשר להם לשדר חצי שנה נוספת", אמר, ואז העיר: "למה דווקא חצי שנה? למה לא 6 חודשים ו-3 ימים? למה לא 7 חודשים או 5 חודשים? מתחת ליד שלי לא היה יוצא שום דבר עקום כזה".

על דברים אלו העיר יו"ר הכנסת רובי ריבלין, שבעצמו שימש בעבר כשר התקשורת: "אני מציע להאריך את זה בשנה. אגיש את זה לוועדת הכלכלה".

כחלון המשיך בדבריו: "אני מציע להאריך לשנה עם מימון מלא. איזה אופק זה חצי שנה? הגעתי לכאן כשר תקשורת, כי זה התפקיד שלי, לא כי אני אוהב את זה. יש אחריות מיניסטריאלית, אבל גם האמת שלי צריכה להיאמר. ההצעה הנוכחית מדברת על חצי שנה בעלות של 9.25 מיליון שקלים (חצי מהתקצוב של 18.5 מיליון שקלים לשנה, כפי שההצעה הייתה מראש, קיצוץ של 7 מיליון ביחס לתקציב של 2012, א"כ)".

"רוצים חדשות מקומיות? תנו להם לחיות", אמר כחלון, "לא רוצים? תחליטו. זה לא הולך ככה. יש 180 עובדים, 30 בדרום, גם בערוצי הברודקאסט אין 5 עובדים בדרום. זה משהו קלאסי לפריפריה, זה המענה לפריפריה".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    עם המשכורות של הטלנטים פלא שהערוץ קורס? (ל"ת)
    ורד סירקין 20/12/2012 17:53
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אייל 20/12/2012 14:23
    הגב לתגובה זו
    למה הוא מבקר אבל בתור שר לא פעל בסוגייה? זה הכי קל להגיד לא אני אשם