ג'ימי דיימון מסמן: התשואה על האג"ח האמריקאית תגיע ל-4%

בזמן שהפד' מצמצם את המאזן והממשלה מגדילה את היקף ההלוואות מנכ"ל ג'י.פי מורגן מסביר כי יהיה זה חכם להתכונן לימים של 4% תשואה באג"ח ל-10 שנים
גיא בן סימון |

בזמן שמחיר הנפט קופץ מעל ל-70 דולרים לחבית ברקע לנסיגה האמריקאית מהסכם הגרעין, ובזמן שהריצה אל הדולר נמשכת, התשואה על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים נסחרת מעל ל-3%. אבל אם שואלים את ג'ימי דיימון, מנכ"ל בנק ההשקעות ג'י.פי מורגן, למרות הגורמים שעשויים להפיל את התשואות חזרה מטה - זוהי רק ההתחלה.

בראיון ל"בלומברג" דיימון אמר אמש כי הצמיחה של הכלכלה האמריקאית והתחממות האינפלציונית מאפשרים העלאת ריבית בקצב גבוה מהצפוי, ויהיה זה חכם להתכונן למצב בו התשואה על האג"ח האמריקאי ל-10 שנים תטפס ל-4%.

אם הפד' יעלה את הריבית בקצב גבוה מהצפוי "זה עשוי לאלץ את התשואות לטפס. בקלות ניתן להתמודד עם תשואה של 4% ואני חושב שעל הציבור להיות מוכן לכך", אמר דיימון. ככל שעליית התשואה תתקיים לצד כלכלה בריאה, המהלך יתרום ל"נורמליזציה", הוסיף.

בעוד הפד' מצמצם את המאזן באופן עקבי והממשלה מגדילה את היקף ההלוואות, ארה"ב תצטרך מימון בגובה 400 מיליארד דולר בכל רבעון עד סוף השנה - "זה הרבה מאד, זהו שינוי ענקי לעומת זמנים עברו", אמר דיימון. לדבריו, יחד עם צמצום הרכישות מצד בנקים מרכזיים אחרים, הדבר עשוי להביא לתנודתיות נוספת, לצד ריביות גבוהות מכפי שאנו יכולים להבין באמת" (מה שיקשה על מימון החברות), וזאת בהינתן שהיציאה מההקלה הכמותית לא מגולמת בשוק, אמר דיימון.

אמיר כהנוביץ', אקסלנס: "היקף השורט על אג"ח ממשלתי ל-10 שנים בארה"ב מעולם לא היה גדול יותר, לפחות מאז פרסום הנתונים משנת 1993. בהעדר נתוני מאקרו חזקים שיצדיקו פוזיציה כזו, נראה כי עיקר החשש נובע מעלייה במחירי הסחורות. עלייה זו מיוחסת בעיקרה לאירועים חריגים, בהם הטלת סנקציות הדדיות, מלחמת סחר ושימושים של קרטל אופק. השיבושים בשוק הסחורות מכניסים אלמנט של אי ודאות לתמחור ציפיות האינפלציה, אך גם לשוק הריביות. משקיעים חוששים כי הפד' ינצל את חלון האינפלציה המלאכותית כדי להתקדם השנה עם עוד שלוש העלאות (במקום שניים כפי שהעריכו קודם)".

"יש יותר מדי דברים שיכולים להשתבש כיום ולהפיל את התשואות. החל מפגיעה בחברות כתוצאה מהתייקרות עלויות המימון, ובמיוחד בשוק הנדל"ן, תמחור מחדש של נכסי הסיכון בשל סגירת מכפילים, תוצאות שליליות בכלכלה הריאלית למלחמות הסחר ואיומי הסנקציות, התעצמות המגמה של התחזקות הדולר, התפוגגות השפעת רפורמת המס, ועוד".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה